Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Brommagatan 19

Tågaborg

3 rok
86 kvm
3 650 000 kr
Alla bilder
Pre sale

20-tals våning m renoveringsbehov

En vacker kärleksvåning från 20-talet i extremt lågt belånade Brf Vikingsberg.

Bostaden ligger på tredje våningen (två trappor, ej hiss). Detta är verkligen ett objekt med utvecklingspotential. Slipa de gamla brädgolven, spara stuckaturerna, flytta köket för att skapa två mer naturliga sovrum och kök/vardagsrum i fil, renoverad badrummet och sätt in tvättmaskin och torktumlare, behäll gästtoaletten, platsbygg förvaring från golv till tak och invänta balkongen som skall byggas mot gården. Till våren 2022 har lägenheten med största sannolikhet nått sin fulla potential. Då får man njuta av en underbar kärleksvåning med dubbla balkonger, stora sällskapsytor, badrum och gästtoalett, samt med extremt låg avgift.

På anrika Tågaborg år 1927, uppförde arkitekt Ola Andersson denna vackra fastighet i fyra våningar, byggd i brunt Helsingborgstegel och med spröjsade fönster. Brf Vikingsberg äger idag fastigheten och är en obelånad BRF (2019 årsredovisning). Som boende i föreningen får du dessutom tillgång till en underbar innergård fylld av grönska och med gemensam sittgrupp. Föreningen har arbetat fram ett bygglov för balkonger om cirka 4,5x1,5 meter mot gården. Tanken är att dessa kommer finansieras av var och en av de bostäder som har möjlighet att bygga balkong. Målbilden är att detta ska påbörjas under hösten och slutföras våren 2022. När balkongerna är klara kommer man kunna njuta av solen från tidig eftermiddag och den kommer stanna tills den går ner bakom takåsarna i nord-väst. För mer information angående balkongprojektet, vänligen ta kontakt med ordförande.

Under 2020 har tvättstugan i källaren genomgått en totalrenovering. Trapphuset har även målats om i en varm beige kulör samt bytt ut ljuskällor och strömbrytare för en genomgående snygg och tidsenlig känsla.

Ta chansen innan bostaden kommer ut på den öppna marknaden.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 650 000 kr utgångspris
Månadsavgift
2 024 kr/mån
Boarea
86 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Tågaborg
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179338 alternativt martin@3etage.se
Planritning Planlösning idag
Planritning Möjlig planlösning

Område

KVARTER
Bostadsrättsföreningen Vikingsberg placeras på lugn del av Tågaborg alldeles intill Vikingsbergsparken. Det mesta har man inom gångavstånd. T.ex. är det endast en kort promenad ner till centrum med sitt rika utbud av kultur, shopping, restauranger mm. Norra Hamnen med sitt folkliv finns inom ett par minuter, likaså bryggorna vid Gröningen och sandstranden vid Fria Bad. Ica nära finns inom kort promenadavstånd, även en del populära bagerier/cafeer och frisörsalonger.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Brommagatan 19
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
3 650 000 kr
Månadsavgift
2 024 kr/mån
ingår Värme, vatten och kabel-tv.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
86 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1927
Fönster
2-glasfönster med spröjs
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns ej.

Ekonomi

Andel i föreningen
10.76%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
100 kr
Summa
400 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Prestanda
101 kWh/m2/år

Uteplats

Riktigt charmig och mysig "Tågaborgsbalkong", belägen högt upp i söderläge. Föreningen har planer på att uppföra stora balkonger mot innergården.

Bilplats

Regelriktig parkering längs med områdets gator. Finns p-plats att hyra i närheten, kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Förening

Namn
Brf Vikingsberg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716438-5309
Föreningen äger marken?
Ja
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
BRF Vikingsberg registrerades 1987 och består av 10 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen sköter själv den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Intresseanmälan