Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Drottninggatan 74

Norr/Drottninggatan

5 rok
165 kvm
5 995 000 kr
Alla bilder

Drottninggatan 74 - Sekelskiftesdröm

Drottninggatan 74 är uppfört 1895 och ritat av den välkände Helsingborgsarkitekten Alfred Hellerström på beställning av Stadsläkare J L Hafström. Dess ovanliga rosa puts i kombination med röd förbländertegel gör att huset utmärker sig. Vacker entré med handmålat tak och hiss i centrum av det cylinderformade trapphuset. Bostaden placeras på andra plan direkt efter trappuppgången. Dispositionen är utmärkt med möjlighet till 3-4:a sovrum. Pampigheten är genomgående med över 3 meter i takhöjd, genomgående fiskbensparkett och bevarade snickerier. Mot Drottninggatan till placeras dubbla rum i fil med vackra pardörrar dem emellan. Här finns chansen att använda det ena som sovrum, det går även att dela av till dubbla sovrum om man så vill. Parallellt med rummen i fil löper köket och matplatsen som verkligen sätter denna planlösning på kartan. Härifrån tar man sig till bostadens alla avdelningar och med sina ca 40 m2 så kan man i lugn och ro planera in ett riktigt stort kök med rejäl matplats. Dubbla fönster mot innergården ger dessutom trevligt ljus och härlig kontakt. Därefter ankommer vi sovrumsavdelningen. Här finner vi dubbla och rejäla sovrum som båda utrustats med gott om förvaring. Mellan sovrummen placeras badrummet som dessutom är utrustat med tvättpelare. Förutom badrummet så erbjuder även bostaden en gäst toalett vid entrén.

Sammantaget är detta en våning med väldigt mkt potential. Tillsammans med pampigheten så är planlösningen optimal för att anpassas efter olika behov. Dessutom bor man bara några trappsteg ifrån det bästa som Helsingborg har att erbjuda. Varmt välkommen att boka in er på visning med oss på 3etage!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 995 000 kr eller enligt ök
Månadsavgift
6 052 kr/mån
Boarea
165 kvm
Antal rum
5 rum
Område
Norr/Drottninggatan
Alexander Persson
Fastighetsmäklare
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179331 alternativt alexander@3etage.se
Planritning Planlösning
Planritning Alternativ Planlösning

Hall/Entré

Rejäla pardörrar in till bostaden. Hall med plats för avhängning, fiskbensparkett och vita väggar.

Gäst W/C

Perfekt placerad i hallen. Klinkergolv och mosaikkakel på väggar. Toalett och handfat samt förvaring genom skåp.

Vardagsrum/Allrum

Det första av rummen i fil. Bakom inbyggd hylla som går att öppna så har man här även tillgång till en stor klädkammare/förråd. Detta rum kan separeras två sovrum med seperat ingångar. Här finner vi även bevarade skåpsförvaringar mot köket. Fiskbensparkett på golv, vita väggar, stora fönster och vackra attribut.

Vardagsrum/Allrum

Det andra rummet i fil som separeras genom vackra pardörrar. Planeras som matrum eller vardagsrum efter behov. Bra storlek, högt i tak och sekelskiftes attribut såsom fiskbensparkett och stuckaturer. Kontakten med köket och matplatsen är rejäl och bra och en flyttbar kakelugn är lika vacker som originalet.

Matplats/Kök

Kök och vardagsrum är ca 40m2 stort och placeras i mitten av bostaden vilket gör det till den naturliga mötesplatsen för familjen. Här sätter endast fantasin gränserna men plats för köksö, häftigt kök och stor matplats finns. Trevligkontakt till innergården genom stora fönsterpartier. Sekelskiftesattribut och fiskbensparkett på golv.

Sovrum 1

Båda sovrummen längst korridoren är av bra storlek med gott om förvaring. Fiskbensparkett och vita väggar.

Sovrum 2

Båda sovrummen längst korridoren är av bra storlek med gott om förvaring. Fiskbensparkett och vita väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med toalett, tvättkommod, dusch samt tvättpelare.

Innergård

Innergården nås genom trapphuset. Här kan man njuta av föreningens gemensamma uteplats.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Drottninggatan 74
Område
Norr/Drottninggatan
Kommun
Helsingborg
Pris
5 995 000 kr
Månadsavgift
6 052 kr/mån
Inkl värme, vatten och sopor.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
165 kvm / Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Sekelskifteshus
Byggnadsår
1895
Fönster
2+1 glas mot gatan, 1-glas mot innergård
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag med mekanisk frånluft
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Övriga byggnader
Källarförråd tillhör bostaden Tvättstuga från gården Cykelställ på gården

Ekonomi

Andel i föreningen
6.0745%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Summa
400 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
134 kWh/m2/år

Uteplats

Gemensam innergård som snabbt kan nås genom trappa.

Förening

Namn
Brf Drottning Ibb 19
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769607-1963
Föreningens ekonomi
Föreningen sänkte precis sina avgifter, detta påverkar dock inte ekonomiska planen som är utställd. Denna finns att titta på under dokument. Förutom att föreningen äger lokaler i bottenplan mot Drottninggatan så är man även ägare av ett antal lägenheter som ej är ombildade. Dessa ger betryggande hyresintäkter samt kommer lånebilden gå ner vi avyttrande av lägenheterna i framtiden.
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
17 st
Antal lokaler
2 st
Renoveringar
Vid föreningens övertagande gjordes det en tekniks besiktning i vilket det framkom att underhållsbehovet de kommande 11 åren är ca 2 500 000:-. Vid ombildningen har därför 1 200 000:- lagts in i underhållsfonden för att på så sätt säkra upp den långsiktiga ekonomin. Enl. besiktningen skall omfogning och målning av fasad ske mellan år 2-6. Dä skall även fönster målas samt kommer det bytas maskiner i den gemensamma tvättstugan. Mellan år 7-11 så beräknar man även genomföra en re-lining.. Fastigheten har tagits väldigt väl om hand om av tidigare fastighetsägare vilket även märks och syns när man väl är på plats. Tillgång till teknisk besiktning finns under dokument.
Gårdsplats
Gemensam gård med uteplats. Här finner vi även cykelförvaring.
Gemensamma utrymmen
Cykelförråd och tvättstuga
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 17 st lägenheter och 2 st lokaler. Husen placeras på Drottninggatan 74 samt Pålsgatan 5. Husen uppfördes 1895 och ritades av arkitekt Alfred Hellerström. Huset mot Drottninggatan är i 5 våningar plus sockelvåning och inredd vind. Huset mot Pålsgatan är i 3 våningar samt ett mansardplan.

Intresseanmälan