Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Hälsovägen 5

Centrum-Norr

1 rok
20 kvm
850 000 kr
Alla bilder

Funkis-etta på Norr

I välskötta BRF Funkis ligger denna yteffektiva etta med renoverat kök och badrum. Belägen mot lugn gata mitt i stan och på badrocksavstånd från havet!

Denna mysiga bostad är belägen på andra våningen. Trots sina kvadratmeter så rymmer den allt man behöver. Entrén som även utgör köksdel där köket renoverades 2020 med bland annat kombiugn. Till vänster ligger badrummet som totalrenoverades 2018 i ljusa kulörer. Rakt fram är allrummet, här finns tre garderober och plats för säng, mindre soffa och ett matbord för 3 personer. Föreningen har en gemensam takterrass, längst ner finns ett källarförråd samt finns där en gemensam tvättstuga, cykeln ställer man praktiskt på gården.

S:t Jörgenspalatset är en byggnad utöver det vanliga. Vid uppförandet 1936 var det en av stadens mer påkostade bostadsfastigheter och byggnationen fulländade även funkislinjen med konserthuset och de numera rivna silomagasinen. Exteriört är fastigheten uppförd med klassiska funkisdrag såsom slät och ljus fasad, kubistisk uppbyggnad och platt tak Oavsett yttre definitioner så är insidan något helt utöver det normala. Ett ståtligt trapphus, marmortrappa och dubbla hissar tar emot oss. En av hissarna användes tidigare till personalen, men idag används båda lika flitigt.

Här bor du lugnt och skönt mot enkelriktad gata och med hela stadens utbud runt hörnet. På badrocksavstånd nås gröningen och Helsingborgs rika kulturliv.

Varmt välkomna på visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
850 000 kr utgångspris
Månadsavgift
1 579 kr/mån
Boarea
20 kvm
Antal rum
1 rum
Område
Centrum-Norr
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179338 alternativt martin@3etage.se
Planritning Hälsovägen 5

Rumsbeskrivning

Totalrenoverat kök från 2020 som är utrustat med kyl (frysfack), spis, vask samt en kombiugn som fungerar både som ugn och micro. Köksinredningen är av bruna luckor med snyggt mönstrat kakel ovan diskbänk. Gott om förvaring i köksdelen.
Badrummet är direkt till vänster och blev renoverat 2018. Ljus plastmatta på väggen och grått golv. Toalett, vask, spegelskåp och dusch.
Allrummet är stort för både säng, soffa och/eller matplats. Tre garderober utgör förvaring. Bostaden ligger mot Pålsgatan som är enkelriktad och mindre trafikerad.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hälsovägen 5
Område
Centrum-Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
850 000 kr
Månadsavgift
1 579 kr/mån
Ink värme och vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
20 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1936
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Renovering
016/17
Relining
Fönsterbyte längst Persgatan och innergården
Ny grind på framsidan

I framtiden planeras ommålning av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar

Ekonomi

Andel i föreningen
1.34%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
175 kr
Försäkring
120 kr
Summa
295 kr

Beräknat enligt schablon och skiljer sig åt efter enskild förbrukning.

Energideklaration

Prestanda
199 kWh/m2/år

Bilplats

5 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Förening

Namn
Brf Funkis
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716439-3345
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2015 och består av 22 st lägenheter samt 5 lokaler. Vid föreningens bildande så reserverades 5 miljoner av köpeskillingen för diverse underhåll som under 2016 påbörjats såsom relining, fönsterbyte på vissa fasader, målning av trapphus, nya grindar vid entré samt en takterass för föreningens medlemmar. Inga avgifthöjningar planeras och dessutom äger föreningen 2 st av lägenheterna som ej har upplåtits och 3 lokaler som inbringar hyresintäkter.

Intresseanmälan