Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Paviljonggången 9c

Maria Park

7 rok
182 kvm
4 850 000 kr
Alla bilder

RADHUS FRÅN 20-TALET

Ypperligt tillfälle för er som vill bo mitt i den grönskande parken i ett gavelradhus med anor från 20-talet. Stora ytor och trädgård i söderläge.

Inne i den grönskande och vackra parken finns detta välbevarade gavelradhus som uppfördes i helsingborgstegel under 20-talet. Här bor du i vackert gammalt hus som moderniserats -98/05 för att kombinera dagens höga standard med den äldre charmen.
Via biluppfarten och husets framsida kommer vi till den välkomnande entrén. Den klinkerbelagda hallen bjuder på bra avhängning och här når vi det väldisponerade duschrummet samt den separata tvättstugan. Vidare har vi det luftiga allrummet som ligger på husets gavel och har fönster åt både syd samt väst. Takhöjden är generös och de fina spröjsade fönsterna ger huset extra karaktär. Rummet är så rymligt att man utan besvär kan inrymma både matsal samt soffgrupp. Från allrummet tar man sig ut till den soliga verandan och trädgården där man kan njuta av både härlig sol och utsikt. Köket har gott om skåp samt en bra matplats. På entréplanet ligger ekparkett och det finns även två bra sovrum med skjutdörrsgarderober i båda. Under trappen finns även där förvaring men tar vi oss upp så kommer vi till det övre planet. Här gjordes en totalombyggnad 2005 då man la nya ytskikt, avdelade upp de 3 sovrummen samt allrummet och inte minst byggde det lyxiga badrummet.Badrummet är påkostat med både bubbelbad och stor duschplats. Allt stilrent och snyggt med golvvärme samt inbyggda spotlights. Takfönster ger gott om ljus i alla rum och det finns ett vackert runt fönster i allrummet som är ett trevligt inslag i det annars så moderna boendet.

Ett perfekt boende för er som vill ha ett karaktärsfullt och rymligt boende i en otrolig närmiljö.

Välkomna att uppleva denna bostad på privat visning med mäklare Roger Billsten!

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
4 850 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
7 985 kr/mån
Boarea
182 kvm
Antal rum
7 rum
Område
Maria Park
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Omgivning

Området ritades på 20-talet av arkitekten Carl Westman. Han var inspirerad av den engelska landskapsparken och skapade en harmonisk miljö med klasiska tegelhus, alléer av lövträd och praktfulla gräsmattor. Detta hus ligger precis bredvid Borggården som är komplett med spegeldamm, vacker kyrka och karakteristiska solpaviljonger. Tillsammans med de andra byggnaderna skapas en balanserad helhet med inslag av nyklassicism, nationalromantik och fransk barock. Med ett boende i parken får du dessutom nära till Pålsjö Skog, skolor, dagis, restaurang, vårdcentral, Ica, idrottsplan samt goda kommunikationer via buss 3 och 6 samt pågatåg från Maria Station.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Paviljonggången 9c
Område
Maria Park
Kommun
Helsingborg
Pris
4 850 000 kr
Månadsavgift
7 985 kr/mån
inkl v/va, sopor
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
7 rum
Boarea
182 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1927
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Förråd på gaveln av 9a.

Ekonomi

Andel i föreningen
4.1071%
Andel av årsavgift
4.38679%
Nettoskuldsättning
835 292 kr
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
1 300 kr
Summa
1 300 kr

Beakta att kostnaden för hushållsström är beräknad enligt schablon och skiljer sig åt efter förbrukning, kvalité på maskinell utrustning samt abonnemangsform.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-25)
Primärtenergital
191 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Klinkerlagd stor veranda med tak över. Även en grön uppväxt trädgård finns att nyttja. Allt i perfekt söderläge och med härlig utsikt över området.

Bilplats

Bilplats på uppfarten/framsidan.

Förening

Namn
Brf Maria Park Nr 2
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716439-6496
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1998 och består av 24 lägenheter. Renoveringar som skett är; Puts och måleriarbeten på Westmanska huset och Trädgårdsmästarhuset 2015.
Puts och måleriarbete på Verandahuset, Westmanska huset och Trädgårdsmästarhuset 2016. Renovering av tak, inkl. takpannor på Verandahuset 2016. Byte av vissa fönster i Parkhuset 2016. Utredningsarbete följande OVK 2017 - 2018. Förebyggande spolning av samtliga lägenheter 2018. Byte av altandörrar 2019. Ventilationsarbeten 2019. Målningsarbeten 2019. Infästning av stolpar och anläggningsarbeten 2019. Fönstermålning på Westmanska huset samt Verandahuset 2021. Man planerar att på vissa av husen genomföra; fönstermålning, takfönsterbyte, trapphusommålning, termostat/shuntbyte. Man justerade avgiften 1% vid årsskiftet 2022 och 1.5% vid årsskiftet 2023. Föreningen är del av samfällighetsföreningen Maria Park som sköter gemensamma gator, parker och parakeringsanläggningar.
Ladda ner Årsredovisning samt Stadgar för mer information.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan