Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Kungshultsvägen 109

Mariastaden

4 rok
124.5 kvm
3 200 000 kr
Alla bilder

Arkitektur när den är i sitt esse!

År 2001 lät HSB uppföra Brf Eos. Den mycket skickliga och djärva arkitekturen är skapad av professor Anders Wilhelmson vid Stockholms Konsthögskola. Föreningens hus var omtalat runt om i Europa redan när det låg på ritbordet. 27 stycken bostäder som slingrar sig som en orm genom området och med många riktigt läckra detaljer. Stora fönsterpartier, takfönster, öppen planlösning, rejäl takhöjd, golvvärme på båda våningsplanen mm.

109:an ligger ett stenkast från Kungshultsskogen med en häckomgärdad trädgård från vilken man når ett trivsamt grönområde utanför. Från husets samtliga rum har man en underbar kontakt med naturen. Ett vackert skådespel som skiftar kulör efter årstiderna.

Entréplanet består av en öppen och välkomnande hall. Det smakfulla badrummet med mosaikklädda väggar, klinkergolv, vägghängd wc, handdukstork, dusch/badkar och tvättpelare når vi härifrån. Vidare in kommer man till det härliga vardagsrummet som är öppet mot det minimalistiska köket och här slås man direkt av de stora fönsterpartierna samt en rejäl takhöjd som ger bostaden mycket ljus och luft. På golvet ligger ett ekparkettgolv som återfinns i hela bostaden. Även ett stort teknik-förrådsrum finns i rummets ena hörn. Från allrummet går man ut till den stora trädgården. När man sen går upp för trappan ser man de tuffa takfönstren som löper över hela bostadens längd och ger rikligt med ljus. På ovanvåningen finns tre bra sovrum och alla rum har franska balkonger. I den övre hallen finns ett perfekt utrymme för en arbetsplats samt ett stilfullt duschrum.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
3 200 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
7 409 kr/mån
Boarea
124.5 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Sön 26 September
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Tis 28 September
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Plan 1
Planritning Plan 2

Om EOS

Internationellt uppmärksammat och omskrivet projekt i Mariastaden i norra Helsingborg. Brf Eos består av 27 lägenheter om 3-4 rok. Upplåtelseformen är bostadsrätt och bostäderna färdigställdes 2001.

”Wilhelmsons växthuseffekt”
”Vad är det då som är så speciellt med huset, eller de 27 bostadsrättslägenheterna, vid den lilla sjön invid Skånes vackra bokskogar? Formen naturligtvis, ett annorlunda resultat av mötet mellan civilisation och natur. Men det mest iögonfallande är nog fönstren. Åt ena hållet har alla väggar ersatts av fönster, från golv till tak i alla rummen, dock ej i badrummen. Som ett mänskligt växthus. Nu är husen inflyttningsklara, får se hur många skåningar som vågar bo originellt.”
Sköna Hem, januari 2002

”….. kvarteret Eos, kan sägas vara det verk som i år lyfts fram som tydligast talar om en utvecklingsväg, och ett framgångsrikt varierande av aktuella internationella strömningar”
Svenska Dagbladet 1/12-2001

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Kungshultsvägen 109
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
3 200 000 kr
Månadsavgift
7 409 kr/mån
inkl p-plats, sophantering
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
124.5 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans radhus
Byggnadsår
2001
Uppvärmning
El - vattenburen värme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader
Cykelrum, miljöhus

Ekonomi

Andel i föreningen
3.8924%
Andel av årsavgift
3.8924%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
1 650 kr
Vatten/avlopp
250 kr
Summa
1 900 kr

Uppskattad driftkostnad per månad. I kostnaden för el ingår uppvärmning samt hushållsel. Driften varierar beroende på famlijebild och förbrukringsgrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-08)
Primärtenergital
178 kWh/m2/år
Energiklass
F

Bilplats

Till lägenheten ingår en p-plats med motorvärmare som man kan reglera innifrån bostaden.

Förening

Namn
HSB Brf Eos i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769604-9761
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Allmänt om föreningen
Föreningen som bildades 2001 består av 27 lägenheter. Medlemmens månadsinbetalning är i kallhyra och till det tillkommer en driftskostnad som ska täcka lägenhetens kostnader för förbrukning av värme, el och vatten. Driften varierar beroende på famlijebild och förbrukringsgrad. Fönsterputsning ingår i avgiften och utförs utvändigt 3ggr/år. Ingår gör även områdesskötsel samt parkeringsplats med motorvärmare. Avräkning för driften görs därmed per varje enhets faktiska förbrukning.
Brf Eos har fått sitt namn från den grekiska mytologin. Eos = Morgonrodnadens gudinna.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan