Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Västra Allén 16

Maria Park

4 rok
116 kvm
3 495 000 kr
Alla bilder

Läcker 4:a i lummiga Maria Park med två solterrasser!

Kanonfin och perfekt planerad lägenhet på våning 3 i de omåttligt populära "Trädgårdshusen" som ligger mitt i underbar parkmiljö. Här bjuds det på; spännande öppen planlösning, fina materialval, högt till tak med panoramafönster, härligt ljusinsläpp, två badrum, separat tvättstuga, tre sovrum och två stora terrasser om ca 14 kvm vardera. Hiss finns och parkering ingår i avgiften.

Entrén är välkomnande och redan här märker man att det är boende i toppklass. Här finns gott om plats för avhängning. Inbyggda spotlights ger bra med ljus och här ligger ett ekparkettgolv som återfinns i hela lägenheten. En rymlig klädkammare bjuds det också på samt skjutdörrsgarderob. Vardagsrummet är väldigt stort och luftigt med öppen planlösning mot köket, där ljuset fås från de stora fönsterpartierna mot terrassen. I vardagsrummet finns plats för både en stor soffgrupp och matsalsmöblemang och total yta tillsamammns med köket är ca 46 kvm. Takhöjden vid högsta punkt är dryga 4 meter vilket ger en fantastisk rymd. Den första terrassen når vi härifrån och bjuder på plats för matsalsbord och /eller solstolar med behaglig sol från eftermiddag till solnedgång. Verkligen en oas. Väl inne igen så är matplatsen rymlig och avgränsas mot köket med en köksö. Köket går i stilren ek med rostfria vitvaror, granitskiva och här finns gott om skåpsförvaring. Via hallen når vi de två normalstora sovrummen som är ca 9 resp 11 kvm och båda har garderober. Det största sovrummet som är ca 13 kvm innehåller garderober och ett eget helkaklat badrum. Dessutom finns även här även en lika stor terrass till denna ändan av lägenheten vilket möjliggör att man kan följa solen under dagen då här är morgonsol. Förutom badrummet i det stora sovrummet finns även ett duschrum som också det är helkaklat och klinkerbelagt men som nås via hallen. En separat tvättstuga är pricken över iet.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 495 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
7 053 kr/mån
Boarea
116 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Maria Park
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se

Budgivning

Bud finns. Kontakta ansvarig mäklare.

Planritning Planlösning

Planlösning

Se säljbeskrivning för mer information.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Västra Allén 16
Område
Maria Park
Kommun
Helsingborg
Pris
3 495 000 kr
Månadsavgift
7 053 kr/mån
inkl v/va, parkering, bostadsrättstillägg
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
116 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader
Källarförråd i huset samt externt förråd i kulverten. Cykelparkering samt miljöhus.

Ekonomi

Andel i föreningen
4.07719%
Bostaden är pantsatt
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2018-05-14)
Primärtenergital
111 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Två stora terrasser med morgon resp kvällssol.

Bilplats

P-plats ingår i avgiften. Gästparkering finns också.

Förening

Namn
Brf Maria Park nr 5
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769607-6566
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Allmänt om föreningen
Välskött förening om 30 bostadsrätter som uppfördes av JM 2003. Man har de senaste åren gjort följande renoveringar: Byte av alla fönster plan 3 och 4, Byte av rötskadat virke på fönster plan 1 och 2, målat och bytt rötskadat virke, gäller all panel inkl balkongfronter, byte enstegs putsfasad till luftad putsfasad Man har i dagsläget inga större renoveringar inplanerade utan bara löpande underhåll. Husen är anslutna till Com-Hem men man ska undersöka kring installation av fiber samt så ska man även undersöka kring laddstolpar till parkering. Ev justeras avgiften ca 2% till 2022 men det är ej beslutat. BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen. Årsredovisning samt stadgar finns att ladda ner på vår hemsida som pdf. Besök gärna föreningens hemsida https://mariapark5.bostadsratterna.se/

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan