Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Hälsovägen 9

Centrum-Norr

7 rok
203.5 kvm
6 950 000 kr
Alla bilder

Paradvåning mitt i city

Exklusivt renoverad paradvåning om 203 kvm, varav 22 kvm innefattar en separat bostad med egen ingång och som förnärvarande hyrs ut för 5500kr/mån. En perfekt intäkt för den som vill sänka sin boendekostnad. Behöver man de extra kvadratmetrarna går det att öppna upp och få en ännu större våning med ytterligare ett badrum och sovrum. Man kan även utnyttja den extra delen som hemmakontor, tonårsrum eller gästrum.

Våningen ligger lugnt och skönt på tredje plan dit hissen tar oss. Under 2020-2021 genomgick bostaden en totalrenovering av väldigt hög standard och med beaktning av fastighetens karaktär och känsla. Här får man alla de tidstypiska detaljer som finns från förra sekelskiftet; fiskbensparkett, vackra stuckaturer, rum med enastående rymd, stora fönster som ger fantastiskt ljusinsläpp och en kakelugn. De cirka 180 kvm disponeras på ett perfekt sätt, två rejäla sovrum i vars en ende av bostaden samt ett riktigt master bedroom med en-suit-badrum i mitten (med kombimaskin). Tre magnifika sällskapsrum disponeras idag som matsal, vardagsrum och biljardrum. Det lyxiga köket finner vi en bit in i bostaden. Exklusiv inredning och rejäla arbetsytor. I bostaden finns ytterligare ett badrum, även det totalrenoverat i riktigt hög standard. En balkong finns mot föreningens innergården. Där finns även gemensam uteplats, för föreningens medlemmar att nyttja.

Trots lugnet inne i lägenheten bor man mitt i centrum. Utanför porten möts man av Hälsovägen praktfulla rhododendron och hela stadskärnans utbud. Härifrån har man aldrig långt till kultur, shopping, nöjen eller ett dopp i havet.

Varmt välkomna till en av stadens absolut vackraste våningar!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
6 950 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift
10 886 kr/mån
Boarea
203.5 kvm
Antal rum
7 rum
Område
Centrum-Norr
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Tor 20 Januari
Välkomna att boka privat tid för vsining
Sön 23 Januari
Kontakta Martin Persson för att boka tid för visning
Tis 25 Januari
Kontakta Martin Persson för att boka tid för visning
Planritning Hälsovägen 9 ritning

ENTRÉ

Hall med praktiskt klinkergolv, vitmålade väggar och spotlights i taket. Garderob.

BADRUM ETT

Intill hallen nås ett av bostadens två badrum. Exklusiv italiensk klinker i grå nyans och spotlights i taket. Dusch med industriglasdörrar, toalett från Ifö, Snygg kommod från Noro samt rund spegel. Golvvärme.

ALLRUM

Från hallen via pardörrar entrar man ett magiskt rum med fri utsikt mot grönskande Landborgen och S:t Jörgens plats. Rummet är så pass generöst att det enkelt rymmer ett biljardbord. Nyslipad fiskbensparkett, gedigen takhöjd, släta gråa väggar, höga socklar och takrosett samt stuckaturer, vilket är genomgående för övriga rum i bostaden. Burspråk.

MATSAL

I fil med allrummet ligger nuvarande matsal. Även detta ett generöst rum med samma vackra detaljer som i allrummet. Det som sticker ut här är det välvda fönsterpartiet och givetvis kakelugnen. Idag möblerat med ett större runt matbord.

VARDAGSRUM

Från matsalen nås nuvarande vardagsrum. Ett vackert och spatiöst rum med plats för stor soffgrupp eller ett rejält matsalsmöblemang för hela vänskapskretsen. Vackra blyinfattade fönster. Garderob.

HALL

En lång inre hall med stora släta väggar med plats för tavlor. Här finns ett utrymme som kan vara en mysig läshörna eller perfekt kontorsdel. Intill ligger balkongen med utsikt mot Landborgen.

MASTER BEDROOM

Lugnt och skönt in mot gården ligger bostadens största sovrum. Ett vackert rum med plats för dubbelsäng och schäslong. Garderobsförvaring badrum-en-suit.

BADRUM

Hotellkänsla när man når bostadens andra badrum från master bedroom. Exklusiv ljus klinker från Interni, kommod och skåpsförvaring från Gustavsberg, Toalett från Ifö, samt dusch med vikdörrar i glas. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch, 2019. Golvvärme, spotlights i taket samt fönster.

KÖK

Ett ljust härligt kök med stora arbetsytor och exklusiv maskinpark, ett kök för den matglade. Den mörka inredningen kommer från Ballingslöv, bänkskivan är i Carrera-marmor och maskinellutrustning från Miele (2020) bestående av kyl och frys i fullhöjd, micro, ugn, induktionshäll och fläkt. Vinkylen kommer från Smeg och är från 2019. I köket ryms en matplats för 4-6 personer och här finns ytterligare en entré till bostaden, troligtvis den gamla pig-entrén. Klinkergolv.

SOVRUM TVÅ

Ligger också mot innergården. Utrustat med parkettgolv samt gråmålade väggar. Garderober.

SOVRUM TRE

Längst bort i andra änden av bostaden intill allrummet med biljardbord, ligger lägenhetens tredje sovrum. Även detta är i bra storlek och har garderober som utgör förvaring. Fiskbensparkett.

22 KVM LÄGENHET

Med egen entré ligger lägenheten om 22 kvm som ingår. Idag är den uthyrd med en månads uppsägningstid för 5500kr/mån. Här finns badrum med toalett, vask och dusch, allrum med fiskbensparkett och plats för säng och matbord, samt ett pentry. Om man är i behov av ytan och vill ha ett extra sovrum, kan man enkelt öppna upp mot nuvarande vardagsrum.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hälsovägen 9
Område
Centrum-Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
6 950 000 kr
Månadsavgift
10 886 kr/mån
Värme, vatten, tv och bredband. Väljer man att hyra ut ettan blir månadsavgiften endast 5386kr/mån!
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
7 rum
Boarea
203.5 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. 22 kvm disponeras i en separat lägenhet med egen ingång

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1902-1903
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.
Renovering
Stambyte, taket lades om -89
Ny hiss sattes in -10
Grund målades -13
Målning och översyn fönster m hälsovägen -18
Översyn och renoveringar fönster m gården -19
Ny värmepanna -19

Fastigheten är genomgående i väldigt gott skick. I Föreningens årsredovisning kan ni se mer detaljerat angående renoveringar som utförts.
Övriga byggnader
Källarförråd, tvättstuga med torkrum, cykelförråd

Ekonomi

Andel i föreningen
13.237%
Andel av årsavgift
12.83537%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
475 kr
Försäkring
150 kr
Summa
625 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-01)
Prestanda
144 kWh/m2/år

Uteplats

Gemensam innergård med vackert magnolia träd

Förening

Namn
Nordstjärnan 28
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Föreningens ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar (enligt samtal m ordförande 2022-01-11).
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
10 st
TV/bredband
TV och bredband via Telia ingår i avgifterna.
Överlåtelseavgift
1207 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Se föreningens Årsredovisning för en detaljer beskrivning av utförda och kommande renoveringar.
Gårdsplats
Gemensam trivsam innergård med vacker Magnolia
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, torkrum och cykelförråd
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1989 och består av 10 st pampiga lägenheter.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig cirka 25-30 år framöver.
Fastigheten är väl underhållen.

Intresseanmälan