Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Bergfinksgatan 19

Mariastaden

4 rok
112 kvm
4 195 000 kr
Alla bilder

Snyggt och modernt gavelhus!

Bästa läget i föreningen! Det eftersökta gavelhuset mot den vackra grönskan ser äntligen marknadens ljus. Villakänslan och lugnet är påtaglig tack vare det unika läget. Gillar man bekymmersfritt och modernt boende samt sol från morgon till kväll så kan detta hus passa alldeles ypperligt, Kärnhem lät under 2019 uppföra 31 stycken bostadsrättshus och föreningen fick det vackra namnet Solfångaren. Ett rofyllt och barnvänligt område en bit bort från de största vägarna och med direkt närhet till grönområden, lekplatser samt förskola och skola. Husen har modern arkitektur och fasaderna är klädda i slammat tegel där husen är i olika kulörer för att skapa en trivsam kontrast och variation.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättsparhus
Pris
4 195 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
6 101 kr/mån
Boarea
112 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Här finns nu tillfälle att förvärva ett inflyttningsklart gavelhus om 112 kvm i perfekt västerläge.
Innan vi går in i huset står vi på husets framsida som är plattlagd och häckomgärdad. En bra plats för morgonkaffet då det vetter mot öster. Det finns plats för bil i carporten samt på uppfarten och biluppställningsplatsen är praktiskt nog asfalterad. Kommer man med cykel eller barnvagn kan man ställa in det i förrådet.

In genom ytterdörren och här finns bra plats för avhängning samt även en skjutdörrsgarderob med spegelglas .På golvet ligger grått klinkergolv som sedan övergår till snygg enstavig och ljus parkett som återfinns på hela entréplanet. Skön uppvärmning via golvvärme.
Går man till höger nås det läckra och stilrena köket från HTH där inredningen går i vitt med svart stenskiva som fin kontrast. Spishäll, fläkt, inbyggd ugn samt mikro och integrerad kyl/frys och diskmaskin.
Matplatsen har plats för 4-6 personer. Innan vi når allrummet står vi i innehallen och här nås det smakfulla och helkaklade duschrummet med färgsättning i vitt samt grått. Ett utrymme under trappan sväljer ännu mer förvaring.
Allrummet är generöst i storlek med plats för båda matsalsmöblemang samt soffa och tv-möbler. Rummet bjuder på stora fönster och via altandörren når vi trädgården som vetter mot väster med trädäck, gräsmatta samt häck som ramar in ytan. Även från denna sidan av huset kan man gå in i förrådet. Perfekt för att plocka fram grillen och dynorna till solstolarna. Nuvarande ägare har monterat markis som solskydd då läget gör att soltimmarna blir många.

Upp för trappan kommer vi till husets ovanvåning som består av en möblerbar hall, tre bra och lättmöblerade sovrum samt ett förvaringsutrymme. Även på detta plan ligger samma fina parkettgolv. Samtliga sovrum har bra garderobsförvaring och markiser som solskydd. Badrummet är riktigt inbjudande med naturligt ljus från fönstret som är öppningsbart. Inredningen från Svedbergs och Ifö. Praktiskt tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, bänkskiva och väggskåp.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsparhus
Adress
Bergfinksgatan 19
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
4 195 000 kr
Månadsavgift
6 101 kr/mån
Exklusive uppvärmning, vatten, hushållsel och renhållning. Inklusive Telia TriplePlay
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
112 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Parhus i två plan
Byggnadsår
2019
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning FTX
Övriga byggnader
Carport samt förråd

Ekonomi

Andel i föreningen
3.4675%
Andel av årsavgift
3.4675%
Nettoskuldsättning
1 440 025 kr. med Årsredovisning för 2022 som underlag
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
2 276 kr
Vatten/avlopp
250 kr
Övrigt
63 kr
Summa
2 589 kr

Driftkostnad per månad. I kostnaden för uppvärmning ingår värme, hushållsel och renhållning. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning samt vanor. Vatten (debiteras a conto 250kr/mån + 63kr i moms)

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-14)
Primärtenergital
66 kWh/m2/år
Energiklass
B

Uteplats

Trätrall och grönyta omgärdat av häckar.

Bilplats

Carport med plats för en bil. Uppställning framför carport med plats för ytterligare en bil.

Förening

Namn
Brf Solfångaren i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769632-8371
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2019 när husen stod klara.
Den består av 31 st bostäder fördelade på 20 st parhus och 11 st radhus. Man har nyligen genomfört dränering av trädgårdarna och delvis planterat nya häckplantor som en del av ett garantiarbete. HSB sköter förvaltningen. Man vart höja månadsavgiften med 8.5% från 1 januari 2024. Ladda ner årsredovisning samt stadgar för mer info.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan