Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Kungsgatan 8

Norra Hamnen

4 rok
126 kvm
5 895 000 kr
Alla bilder

En riktigt vacker 20-tals våning

Charmerande vacker våning med välbevarade 20-tals detaljer som samspelar med moderna inslag på ett enastående vis. Gavelläget på fjärde våningen med fönster i tre väderstreck ger riktigt trevliga vyer över hav, torg, vackra hus, grönska och båtliv. Tre st balkonger möjliggör sol de flesta av dagens timmar. Till lägenheten finns en parkeringsplats på den inhängande gården (kostnad 1300kr/mån) och för den som behöver en större bostad finns möjlighet att köpa till cirka 10 kvm till i den gamla pigentrén. Om man söker en bostad där verkligt 20-tal möter det nya Helsingborg, är detta troligtvis den finaste våning du kan hitta!

I en påkostad fastighet från 1920-talet och i Helsingborgs hetaste stadsdel ligger denna bevarade och renoverade pärla. Bostaden och dess kök har under de senaste åren omskrivits i reportageform i livsstilsmagasin för sitt unika kök med originaldetaljer från när huset byggdes. Bostaden erbjuder tre balkonger, gavelläge med fönster i tre väderstreck och ytskikt av absoluta toppklass. Takstuckaturerna är fantastiska, precis som fiskbensparketten och brädgolven. Planlösningen är optimal och kan disponeras efter hur många man är i familjen. Goda möjligheter att ha tre sovrum, eller gör som nuvarande ägare, utnyttja det ena rummet till matsal. Som grädde på moset är badrummet totalrenoverat väldigt smakfullt och rymmer både badkar, dusch och tvättmaskin. Om ni behöver ytterligare cirka 10 kvm kan man nappa på föreningens erbjudande att köpa loss en yta bakom köksdelen. De planerar att konvertera den gamla pigentrén till bostadsyta, som antingen kan nås via att man gör en öppning i köket, eller bara via balkongen. Perfekt som ett arbetsrum/gästrum/tonårsrum.

Här bor du med hela stadens utbud runt nedanför dig. Njut av Dunkers Kulturhus, Konserthuset, Teatern eller stans underbara samspel med Öresund. Gå en promenad i Norra Hamnen eller testa någon av alla gourmet-restauranger som finns i centrum. Vill du ta ett dopp ligger både Tropical beach och Gröningen inom 5 minuters promenad. För den res-glade ligger Helsingborg Central på kort gångavstånd med tät tågförbindelse både norr- och söderut. På Kungsgatan 8 har du med andra ord, närhet till allt!

En bostad som verkligen måste ses. Varmt välkomna att boka tid för visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 895 000 kr
Månadsavgift
6 022 kr/mån
Boarea
126 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Norra Hamnen
Alexander Persson
Fastighetsmäklare
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179331 alternativt alexander@3etage.se
Planritning Kungsg 8 ritning

Entré/Hall

Entré som sedan övergår till en inre hall varifrån alla bostadens avdelningar nås. Här finner vi bra plats för avhängning av ytterkläder plus en mindre klädkammare. Fiskbensparkett och mörkblå målade väggar. I den inre hallen ligger ett slipat brädgolv och de platsbyggda serveringsskåpen från 20-talet rymmer allt man behöver.

Kök

Man skulle kunna skriva hur många rader som helst om köket. Bara genom att kliva in får man en härlig känsla och tanken att få laga mat och umgås i detta kök är direkt kittlande. Inredningen är bevarad från 1929 med bland annat bänkskiva, skåpshandtag och köksinredning från byggnadsåret. De äldre delarna har inte rörts men däremot har kökets funktionalitet utvecklats med nya maskiner och extra arbetsyta i rostfritt stål. Utrustat med kyl/frys, skafferi, maffig induktionshäll/ugn från Smeg med läcker fläktkåpa i rostfritt. Från köket nås en avlång balkong med sol på förmiddagen.

Vardagsrum

Stort och fint vardagsrum som placeras på gaveln av huset och i fil med matsalen. Vacker skjutdörr tillsammans med snickerier, stuckaturer och stavparkettgolv skapar en härlig harmoni i rummet. Härifrån har man även en fin vy ner mot Öresund och de bevarade fönsterna i två väderstreck ger både gott om ljus och trevlig estetik. Plats för både stor soffgrupp och övrig möblering. Utgång via pardörrar till en balkong med underbar utsikt.

Matsal / Sovrum

Nuvarande matsal går i samma känsla som vardagsrummet. Stuckaturerna är ljuvliga precis som golven. Här ryms ett rejält långbord för stora middagsbjudningar. Om man är i behov av ett tredje sovrum är detta ett perfekt sådant.

Master bedrom

Stort härligt gavelrum som placeras mot gården med egen balkong. Här ryms dubbelsäng och förvaring ges via garderober. vackert brädgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2

Även detta rum placeras inåt gården. Perfekt barnrum, gästrum eller kontor.

Badrum

Stort och fint badrum som nås från den inre hallen. Hög standard på materialval och utrustat med såväl dusch som badkar. Rejäl tvättställ, badrumsskåp, tvättmaskin och toalett.

Möjlighet att köpa till

Föreningen har gått ut med ett erbjudande att de tänk konvertera den gamla pigentrén till bostadsyta då det trapphuset inte används. Ytan ligger bakom köksdelen (se under "planritning") och kommer bli cirka 10 kvm stor. Förslaget är att man får köpa loss biten för 25 000kr/kvm och föreningen skall stå för ombyggnationen av trapphuset. Man får dock själv stå för inredning, dra in värme, el etc. För mer information ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare / stäm av med föreningen.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Kungsgatan 8
Område
Norra Hamnen
Kommun
Helsingborg
Pris
5 895 000 kr
Månadsavgift
6 022 kr/mån
Inkl. värme, vatten, sopor samt bostadsrättstillägget för hemförsäkring
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
126 kvm / Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Sekelskiftesfastighet
Byggnadsår
1929
Fönster
2-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader
Förråd på vinden och i källaren tillhör lägenheten (hissen går hela vägen upp till vinden och ner till källaren). Tvättstuga på vinden.

Ekonomi

Andel i föreningen
9.95289%
Andel av årsavgift
8.27671%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
140 kr
Summa
590 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-01-21)
Primärtenergital
161 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Balkong 1: I vardagsrummet ligger en mindre balkong i sydvästläge med utsikt över hav, nya sea-ut området.
Balkong 2: Från stora sovrummet ligger en mindre balkong med fri utsikt mot gamla stadshuset och rådhustorget.
Balkong 3: En riktigt avlång balkong som nås från köksdelen och binder ihop det gamla trapphuset (som man kan inreda till boarea).

Bilplats

Ägarna har en parkeringsplats som man kan övertaga. Kostnad 1300kr/mån.
Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser och 5 garageplatser.

Förening

Namn
Brf Najaden 8
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769614-0933
Föreningens ekonomi
Inga beslutade avgiftsändringar
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
15 st varav 3 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Underhållsplan finns upprättad för 2021-2024. Föreningen kommer att försöka omvandla ett trapphus som ej används till boendedelar. De lägenheter som berörs kommer i så fall att få chansen att köpa loss dessa delar. Andra framtida underhåll är målning av balkongräcken 2021, putslagning fönsteromfattning bottenplan 2021.balkongrenovering gårdssida 2023, omfogning fasader I övrigt är fastigheten i mycket gott skick och har senare åren genomgått stora renoveringar. Nedan följer en del.
2 st garage inredda till cykelrum och miljörum 2020
Tvättning fasadsockel 2020
Lägenheter och lokaler försedda med säkerhetsklassade entrédörrar 2019
Ny hiss från källare till vindsplan 2019
Nytt låssystem till allmänna utrymmen 2019
Sammlingslokal för föreningens medlemmar iordningställd på vindsplan 2019
Tvättstugan kompletterad med avskilt torkrum 2019
OVK-besiktning av ventilationskanaler 2018
Motorstyrd gårdsgrind 2018
Separat brandcell för trapphus 2018 - 2019
Flytta tvättstuga till källarplanet 2018
Justering stenbeläggning gård 2017
Ny gårdsbelysning 2016
Rensning av ventilationskanaler 2016 - 2017
Ny elinstallation i garagen 2016
Ny smidesgrind till gården 2015
Balkongrenovering på gårdssidan 2014 - 2018
Byte av radiatorer och nya värmeledningar i garagen. 2014
Målat källarutrymmet och monterat nätväggar till lägenhetsförråd 2014
Nya radiatorventiler lägenheter 2013
Relining av avloppsledningar 2013 - 2014
Nya stammar för tappvatten. 2013 - 2014
Ny värmecentral och nya värmeledningar med ventiler i källaren. 2012 - 2013
Nya elledningar i källare, vind och trapphus 2012 - 2013
Ny tvättmaskin och torktumlare. 2012 - 2013
Inkoppling till stadsnätet (fiber). 2012
Gårdsplats
Innergård med gemensam uteplats.
Parkering
5 garage samt 5 parkeringsplatser med separat kö.
Gemensamma utrymmen
Källarförråd, cykelrum, tvättstuga samt samlingslokal
Allmänt om föreningen
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 749 m², varav 1 234 m² utgör lägenhetsyta och 515 m² utgör lokalyta varav 84 m² avser garage. Den stora tandläkarlokalen har man precis skrivit nytt avtal med som sträcker sig några år framöver. Dessutom inbringar parkeringar och garageplatser hyresintäkter. Dolda värden ligger dessutom i en råvind som kan exploateras samt ett trapphus som ej används idag och som planeras säljas till bostadsrättsinnehavare.

Intresseanmälan