Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Kungsgatan 8

SEA-U

4 rok
126 kvm
4 995 000 kr
Alla bilder

En riktigt vacker våning i sann tjugotalsklassicism!

Charmerande vacker våning med välbevarade detaljer från 1929 som samspelar med moderna inslag på ett enastående vis. Gavelläget på fjärde våningen med fönster i tre väderstreck ger riktigt trevliga vyer över hav, torg, vackra hus, grönska och båtliv. Tre balkonger möjliggör sol de flesta av dagens timmar. Till lägenheten finns en parkeringsplats på den inhängande gården (kostnad 1300kr/mån) och för den som behöver en större bostad finns möjlighet att köpa till cirka 10 kvm till i den gamla pigentrén. Om man söker en bostad där verkligt 20-tal möter det nya Helsingborg, är detta troligtvis den finaste våning du kan hitta!

I en påkostad fastighet från 1920-talet och i Helsingborgs hetaste stadsdel ligger denna bevarade och renoverade pärla. Bostaden och dess kök har under de senaste åren omskrivits i reportageform i livsstilsmagasin för sitt unika kök med originaldetaljer från när huset byggdes. Bostaden erbjuder tre balkonger, gavelläge med fönster i tre väderstreck och ytskikt av absoluta toppklass. Takstuckaturerna är fantastiska, precis som fiskbensparketten och brädgolven. Planlösningen är optimal och kan disponeras efter hur många man är i familjen. Goda möjligheter att ha tre sovrum, eller gör som nuvarande ägare, utnyttja det ena rummet till matsal. Som grädde på moset är badrummet totalrenoverat väldigt smakfullt och rymmer både badkar, dusch och tvättmaskin. Om ni behöver ytterligare cirka 10 kvm kan man nappa på föreningens erbjudande att köpa loss en yta bakom köksdelen. De planerar att konvertera den gamla pigentrén till bostadsyta, som antingen kan nås via att man gör en öppning i köket, eller bara via balkongen. Perfekt som ett arbetsrum/gästrum/tonårsrum.

Här bor du med hela stadens utbud nedanför dig. Njut av Dunkers Kulturhus, Konserthuset, Teatern eller stans underbara samspel med Öresund. Gå en promenad i Norra Hamnen eller testa någon av alla gourmet-restauranger som finns i centrum. Vill du ta ett dopp ligger både Tropical beach och Gröningen inom 5 minuters promenad. För den res-glade ligger Helsingborg Central på kort gångavstånd med tät tågförbindelse både norr- och söderut. På Kungsgatan 8 har du med andra ord, närhet till allt!

En bostad som verkligen måste ses. Varmt välkomna att kontakta Alexander Larsson vid intresse!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 995 000 kr
Månadsavgift
6 022 kr/mån
Boarea
126 kvm
Antal rum
4 rum
Område
SEA-U
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Alexander Persson
Assisterande mäklare
alexander@3etage.se 0735-179331
Ons 12 Oktober kl 17:00 - 17:30
Välkommen på visning! Bokning sker via hemsidan eller direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson!
Sön 16 Oktober kl 11:00 - 11:30
Välkommen på visning! Bokning sker via hemsidan eller direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson!

Entré/Hall

Vid första anblick märks de kvalitativa anslagen på våningen. Entré med tilltalande takhöjd, fiskbensparkett och sober mörkblå färg på väggarna. Här har vi goda avhängningsmöjligheter och är du den med mycket kläder finns ytterligare klädkammare i anslutning till hallen. I den inre hallen som binder samman våningens alla ytor ligger ett slipat brädgolv, charmerande i sitt samspel med de platsbyggda serveringsskåpen från byggåret. Här rymmer ni allt man behöver.

Kök

Genuint. Ett ord som sannerligen beskriver detta kök. En varm, klok och omtänksam känsla genomsyrar det som med sin rätta går under epitetet ett hems hjärta. Den bevarade inredningen med marmorbänkskiva, skåpshandtag och köksinredning från byggåret 1929 är minst sagt charmerande. Funktionaliteten har likt känslan inte tappats, utan snarare utvecklats, som en gammal själ i ny förpackning - nya maskiner och extra arbetsyta i rostfritt stål. Utrustning som kyl/frys, skafferi, maffig induktionshäll/ugn från Smeg med läcker fläktkåpa i rostfritt. Öppna dörren till den avlånga balkongen och centrala Helsingborg, samtidigt som du njuter i detta fantastiska kök med sin lugnande färgsättning och sköna atmosfär. Man skulle kunna skriva hur många rader som helst om köket men jag tror att du upplever det bäst själv, över en kvälls långkok i nära och käras sällskap.

Vardagsrum

Sittandes i den stora djupa soffan med ett glas med fylligt Amarone, ur högtalarna hör vi orden Moonlight Lady av Julio Iglesias, det är här tankarna svävar iväg. Vi är i en svunnen tid som funnit sin romantik på nytt, takhöjden och dess utsmyckade stuckatur och takrosett. Fönsterna. Schackmönstrat stavparkett och Rummet i gavelläge med ljusinsläpp från två väderstreck får det schackmönstrade golvet av stavparkett att göra sig till rätta. Ingen är förvånad varför en sekelskifteslägenhet med rum likt detta är så eftertraktade.
Balkongen i rakt söderläge ger dig dagens bästa soltimmar, här ser du ner över Tivoli & mot Oceanhamnen där Hamlet och Aurora lägger till. Eller varför inte rakt ut över det glittrande Öresund med dess skådespel av förbipasserande båtar och skepp. Rummet & balkongen är sannerligen en plats för avkoppling likt för fest, vad som står på agendan väljer bara du själv.

Matsal / Sovrum

Bakom ett tidstypiskt skjutdörrsparti, i fil med det harmoniska vardagsrummet finner vi den minst sagt lika härliga matsalen. Det schackmönstrade stavparkett i ek leder oss in i rummet som samspelar med stucken i tak, trogen tjugotalsklassicismen. Här får du in det stora bordet för bjudningarna i gott sällskap med skålande glas och smakrik mat. Rummet är tilltaget och rymmer flera möbler, likväl om ett tredje sovrum skulle behövas, gör du naturligt om detta rum till just det.

Master bedrom

Väl tilltaget med egen klädkammare, flera garderober som ger förvaringsmöjligheter och en egen balkong mot gården med utsikt mot Rådhustorget och Terrasstrappan följer det sig naturligt att just detta är Master Bedroom. Det ljusa furugolvet och de vita väggarna gör rummet i sitt gavelläge ljust och härligt. Här får du den skönhetssömnen du förtjänar.

Sovrum 2

Det mindre av de två sovrummen, även detta placerat in mot gården. Liknande i sitt utförande med läckert brädgolv och vita väggar. Perfekta rummet för tonåringen, gästerna eller att ha som hemmakontor.

Badrum

Stort och fint badrum som nås från den inre hallen. Hög standard på materialval med ett läckert mörkt klinker och vitt kakel på väggar. Utrustat med såväl dusch som badkar. Rejält tvättställ, badrumsskåp, tvättmaskin och toalett.

Möjlighet att köpa till

Föreningen har gått ut med ett erbjudande att de tänk konvertera den gamla pigentrén till bostadsyta då det trapphuset inte används. Ytan ligger bakom köksdelen (se under "planritning") och kommer bli cirka 10 kvm stor. Förslaget är att man får köpa loss biten för 25 000kr/kvm och föreningen skall stå för ombyggnationen av trapphuset. Man får dock själv stå för inredning, dra in värme, el etc. För mer information ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare / stäm av med föreningen.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Kungsgatan 8
Område
SEA-U
Kommun
Helsingborg
Pris
4 995 000 kr
Månadsavgift
6 022 kr/mån
Inkl. värme, vatten, sopor samt bostadsrättstillägget för hemförsäkring
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
126 kvm / Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Sekelskiftesfastighet
Byggnadsår
1929
Fönster
2-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader
Förråd på vinden och i källaren tillhör lägenheten (hissen går hela vägen upp till vinden och ner till källaren). Tvättstuga på vinden.

Ekonomi

Andel i föreningen
9.95289%
Andel av årsavgift
8.27671%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
140 kr
Summa
590 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-01-21)
Primärtenergital
161 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Balkong 1: I vardagsrummet ligger en mindre balkong i sydvästläge med utsikt över hav och Sea-U området.
Balkong 2: Från stora sovrummet ligger en mindre balkong med fri utsikt mot gamla stadshuset och rådhustorget.
Balkong 3: En riktigt avlång balkong som nås från köksdelen och binder ihop det gamla trapphuset (som man kan inreda till boarea).

Bilplats

Ägarna har en parkeringsplats som man kan övertaga. Kostnad 1300kr/mån.
Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser och 5 garageplatser.

Förening

Namn
Brf Najaden 8
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769614-0933
Föreningens ekonomi
Föreningen avser att omvandla en del råvind till bostadsrätter vilket kommer generera goda intäkter till föreningen vid avyttring samt över tid i form av avgifter.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
15 st varav 3 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Underhållsplan finns upprättad för 2021-2024. Föreningen kommer att försöka omvandla ett trapphus som ej används till boendedelar. De lägenheter som berörs kommer i så fall att få chansen att köpa loss dessa delar. Andra framtida underhåll är målning av balkongräcken 2021, putslagning fönsteromfattning bottenplan 2021.balkongrenovering gårdssida 2023, omfogning fasader I övrigt är fastigheten i mycket gott skick och har senare åren genomgått stora renoveringar. Nedan följer en del.
2 st garage inredda till cykelrum och miljörum 2020
Tvättning fasadsockel 2020
Lägenheter och lokaler försedda med säkerhetsklassade entrédörrar 2019
Ny hiss från källare till vindsplan 2019
Nytt låssystem till allmänna utrymmen 2019
Sammlingslokal för föreningens medlemmar iordningställd på vindsplan 2019
Tvättstugan kompletterad med avskilt torkrum 2019
OVK-besiktning av ventilationskanaler 2018
Motorstyrd gårdsgrind 2018
Separat brandcell för trapphus 2018 - 2019
Flytta tvättstuga till källarplanet 2018
Justering stenbeläggning gård 2017
Ny gårdsbelysning 2016
Rensning av ventilationskanaler 2016 - 2017
Ny elinstallation i garagen 2016
Ny smidesgrind till gården 2015
Balkongrenovering på gårdssidan 2014 - 2018
Byte av radiatorer och nya värmeledningar i garagen. 2014
Målat källarutrymmet och monterat nätväggar till lägenhetsförråd 2014
Nya radiatorventiler lägenheter 2013
Relining av avloppsledningar 2013 - 2014
Nya stammar för tappvatten. 2013 - 2014
Ny värmecentral och nya värmeledningar med ventiler i källaren. 2012 - 2013
Nya elledningar i källare, vind och trapphus 2012 - 2013
Ny tvättmaskin och torktumlare. 2012 - 2013
Inkoppling till stadsnätet (fiber). 2012
Gårdsplats
Innergård med gemensam uteplats.
Parkering
5 garage samt 5 parkeringsplatser med separat kö.
Gemensamma utrymmen
Källarförråd, cykelrum, tvättstuga samt samlingslokal
Allmänt om föreningen
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 749 m², varav 1 234 m² utgör lägenhetsyta och 515 m² utgör lokalyta varav 84 m² avser garage. Den stora tandläkarlokalen har man precis skrivit nytt avtal med som sträcker sig några år framöver. Dessutom inbringar parkeringar och garageplatser hyresintäkter. Dolda värden ligger dessutom i en råvind som kan exploateras samt ett trapphus som ej används idag och som planeras säljas till bostadsrättsinnehavare. Under 2022 har styrelsen sett över ekonomisk samt tekniks förvaltning för att på så vis få en bättre kostnadsbild på de posterna. Dessa besparingar kommer att visa sig på ett positivt sätt nästa årsboklsut.

Om området

Sea-U är en av Helsingborgs hetaste stadsdelar och även ansiktet utåt mot Öresund och kontinenten. Området är beläget mellan Norra Hamnen och Centrum mitt i Centrala Helsingborg. Med de fyra nya flerfamiljshusen byggda 2019 samspelar modern arkitektur med sekelskiftets och tjugotalsklassicismen. Här erbjuds en grön mötesplats precis vid havet och kajpromenaden med butiker och restauranger precis runt hörnet.

Intresseanmälan