Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Bröderna Pihls gränd 7

Oceanhamnen

3 rok
86 kvm
6 995 000 kr
Alla bilder

Läge Läge Läge!

Om man ska bo på Helsingborgs enda Ö är det väl på öns absolut bästa läge man i så fall önskar bo. Låt mig då få presenta denna juvel på första parkett mot hamninloppet samt med vackra Öresund som närmsta granne. Här pratar vi livskvalité. Dessutom är detta den fastighet som inte kommer få den nya ön framför sig utan utsikten blir kvar även framgent.

Bostaden ligger bekvämt en halv trappa upp men så smart beläget med minimal insyn men däremot med maximal utsikt. Känslan av att befinna sig på en av de förbipasserande fartygen är påtaglig då vattenkontakten är unik i sitt slag. Läckra tillval och smart planlösning gör bostaden både inbjudande samt praktiskt. Öppen planlösning mellan det stilrena köket och vardagsrummet där man har utgång till den inglasade balkongen. Flertalet fönster från vilka man kan beskåda färjorna över sundet och vackra solnedgångar i horisonten. Två bra sovrum samt ett modernt och sobert badrum med både bad samt dusch. Här finns allt för att trivas som fisken i vattnet.

För mer information om Helsingborgs hetaste och blötaste område besök: https://hplus.helsingborg.se/etapper/oceanhamnen/ samt https://youtu.be/sLsr7Y7BOzI

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
6 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 514 kr/mån
Boarea
86 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Oceanhamnen
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Lägenheten har en väldigt kvadratsmart planlösning där den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är placerat på fastighetens hörn närmast kajen med flertalet fönster som förutom härliga ljusinsläpp även bjuder på en magisk utsikt. Balkongen är inglasad samt klädd i trä och vetter mot väster. Verkligen en plats att njuta av oavsett väder. Golvet i hela bostaden är ett vitpigmenterat parkettgolv från Kährs och samtliga väggar är vitmålade. Köket som är från HTH går i stilfullt grått med integrerad maskinpark för att få ett mer enhetligt och modernt formspråk. Badrummet har lyxig hotellkänsla med perfekt färgsättning och det har allt man kan önska sig; både dusch och badkar samt tvättavdelning. Under klinkern har man komfortvärme och trots att allt är stilrent så är det även praktiskt med gott om förvaring. Master bedroom är inbjudande med bra plats för dubbelsäng samt en speglad skjutdörrsgarderob längs hela väggen vilket ger bra förvaring. Sovrum 2 är perfekt som gästrum, hemmakontor, barnrum eller vad man nu önskar.

Vilka var Bröderna Pihl

Pihl (släkten), Bendt Pedersen Pihl, född i Perstorp omkr.1620, död i Helsingborg 1693, flyttade med sina två bröder, Sven (f. omkring 1630, d. 1682) och Jeppe (f. 1630, d. omkring 1678) till Helsingborg. Bröderna etablerade sig i Helsingborg som köpmän på 1650-talet och blev snart en av stadens mest förmögna och inflytelserika familjer, delvis beroende på förmånliga ingiften med familjer som Holst och Cöster (släkten). I början på 1670-talet var Bendt ägare till en av Skånes största rederirörelser. Han utnämndes till rådman 1667 och blev borgmästare samma år samt riksdagsledamot 1668. Han adlades Pihlcrona 1675 och gav namn åt sin egendom Pihlshult (Pilshult). (Gården skrevs i äldre tid Pyla och sedan Pylshult.) Där dog han utfattig efter att hans affärsverksamhet havererat i samband med kriget 1675–1679.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Bröderna Pihls gränd 7
Område
Oceanhamnen
Kommun
Helsingborg
Pris
6 995 000 kr
Månadsavgift
4 514 kr/mån
I avgiften ingår ej kostnaden för varmvatten, hushållsel, bredband, TV och telefoni.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
86 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2021-2022
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Övriga byggnader
Föreningen har ett eget garage och cykelförvaring i källaren. Föreningen har en stor gemensam takterrass med grillplats samt utegym. Utöver detta får man även fritt nyttja föreningens mysiga innergård med gasolvärmare, odlingsplats och grill.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.6383%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
1 400 kr
Summa
1 400 kr

Uppskattad driftkostnad inkluderar värme, vatten och hushållsel. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Uteplats

Solig västerbalkong som är inglasad.

Bilplats

Föreningen har 30 st garageplatser. Dessa 30 platser är reserverade för föreningens medlemmar. Förhyrning sker genom separat hyresavtal.

Förening

Namn
Brf Oceanpiren
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-2611
Föreningen äger marken?
Tillåts delat ägande?

Om området

Oceanhamnen ska bli en stadsdel byggd på öar, med kvaliteter utöver det förväntade. Området kompletterar stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder och kontor. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området.
Den industriella hamnen förvandlas till en spännande stadsdel där detaljer från hamnverksamheten stärker områdets karaktär och påminner om områdets historia. Oceanhamnen kommer att rymma fyra bostadskvarter med cirka 350 bostäder. Tre kontorsbyggnader med spännande arkitektur på pirspetsen ska ge plats för 32 000 kvadratmeter verksamhetslokaler och service nära vattnet. I området ska det också finnas en kajpromenad, ett torg, en park i torrdockan samt en kanal genom piren där småbåtar kan passera.

Intresseanmälan