Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Michael Löfmans gata 9a

Tågaborg

2.5 rok
74 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

Vacker och spatiös tvåa

Charm, rymd, vackra detaljer, nyrenoverat badrum och balkong kännetecknar denna rymliga tvåa belägen på mycket attraktiv adress på Tågaborg.

På andra våningen i mycket välskötta Brf Falken 1, ligger denna mycket ljusa och rymliga tvåa om hela 74 kvm. Läget i sig, på södra Tågaborg, innebär att centrum nås på ca 5 minuters promenad!
Fastigheten är uppförd 1930 och bostaden stoltserar men många vackra attribut bevarade sedan byggnadsåret. Gedigen takhöjd, brädgolv och fiskbensparkett, vackra takrosetter och stuckaturer, djupa fönstersmygar och underbar rymd. Golven, tak och väggar är i väldigt bra kondition och här kan man flytta rakt in och trivas. Vardagsrum och matrum skiljs av med vackert pelarvalv och här ryms stora sällskapsbjudningar. Från vardagsrummet blickar man ut över Hälsans grönska och de otroligt vackra villorna nedanför. Sovrummet ligger lugnt och skönt mot den gemensamma innergården. Här finns garderober och möjligt att sätta in arbetsbord bredvid dubbelsängen Utgång till den mysiga balkongen. I sovrummet sover med med öppen dörr och vaknar av fågelkvitter. In i hallen och vidare genom serveringsgången når vi köket. Snyggt modernt kök med komplett maskinpark och matplats för fyra personer. Gott om förvaring via både skåpsluckor, serveringsskåp i serveringsgången och via skafferiet. Badrummet är nyligen renoverat i vacker sekelskiftesanda. Utrustat med bland annat dusch med glasdörrar, tvättmaskin och golvvärme. I hallen finns en klädkammare och i källaren finns två förråd som tillhör lägenheten. En synnerligen vacker och väldisponerad bostad!

Anrika och populära Tågaborg är ett uppskattat läge för varje Helsingborgare. Ett härligt område där flerfamiljshus blandas med vackra villor från förra sekelskiftet. Tågaborg ligger precis ovanför backen, endast 5-10 minuters promenad från havet och centrum. Flertalet parker finns i närheten och för den motionsglade nås Pålsjö skog inom några minuter. Skolor, dagis, närbutik och restauranger finns det också gott om. Brf Falken 1 är ytterst välskött. Fastigheten är i väldigt bra skick och föreningens ekonomi är god. I den attraktiva avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv PLUS internet!

Varmt välkomna att boka visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 995 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift
3 525 kr/mån
Boarea
74 kvm
Antal rum
2.5 rum
Område
Tågaborg
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Sön 21 Augusti kl 13:30 - 14:00
Tidsbokning görs enklast via hemsidan, eller direkt till Martin Persson, 0735-179 338, martin@3etage.se
Planritning Michael löfmans gata 9a

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och välkomnande hall med plats för avhängning. Lutade brädgolv, klädkammare.

BADRUM
Renoverat 2016. Mycket vackert renoverat badrum i sann sekelskiftesanda. Här utnyttjar man kvm perfekt och badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, toalett, vask, förvaringsskåp och tvättmaskin. Golvvärme, handdukstork och spotlights i taket.

SERVERINGSGÅNG
Lutade brädgolv och platsbyggd original-förvaring med avställningsyta.

KÖK
Kök med lutade brädgolv och matplats för fyra personer. Vita skåpsluckor med bänkskiva med grå bänkskiva och grått kakel som stänkskydd. Maskinpark består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, ugn, micro, häll samt fläkt. Praktiskt skafferi.

VARDAGSRUM & MATRUM
Ett underbart rum där matsal och vardagsrumsdel avgränsas av pelarvalv. Stort, ljust, med vacker fiskbensparkett och tapetserade väggar. Här finner vi även vackra takstuckaturer.

SOVRUM
Sovrummet ligger lugnt och skönt mot innergården. Här ryms dubbelsäng, arbetsbord och förvaring ges via garderober. Även här ligger vackra lutade original brädgolv och i taket finns en takrosett. Pardörrar leder ut till den mysiga balkongen med utsikt över gården.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Michael Löfmans gata 9a
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
3 525 kr/mån
I avgiften ingår värme och vatten, kabel-tv och internet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2.5 rum
Boarea
74 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1930
Fönster
3-glasfönster
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns ej.
Renovering
2020 - Färdigställande av ny tvättstuga
2020 - OVK besiktning
2019 - Inrättande av tvättstuga i källaren
2018 - Målning av dörrar
2017 - Dränering/isolering av grund mot innergården
2015 - Dränering/isloering av grund mot Karl X Gustavsgata
2014 - Fönsterbyte
2014 - Fasadrenovering
2014 - Takrenovering
2014 - Balkongrenovering
2013 - Relining av stammar
2013 - Nya källarförråd
Övriga byggnader
Till lägenheten finns två källarförråd. Tvättstuga i källaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.03268%
Andel av årsavgift
3.45423%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
125 kr
Summa
575 kr

Energideklaration

Prestanda
129 kWh/m2/år

Uteplats

Härlig balkong i norrläge.

Bilplats

Parkeringsplats finns att hyra i grannfastigheten för cirka 800kr/mån.
Regelriktigt parkering längs med området gator.

Förening

Namn
Brf Falken 1 i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769612-2303
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
22 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten Helsingborg Falken 1 under oktober 2006. Fastigheten byggdes 1930 och Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 348 m², varav 2 216 m² utgör lägenhetsyta och 132 m² utgör lokalyta. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har en gemensam innergård, tvättstuga i källaren och det finns ett cykelrum.

Man följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2028. Under de senaste åren har föreningen gjort väldigt många tunga renoveringar och idag är där inget större på gång.

Föreningen har under de senaste åren omförhandlat och amorterat friskt på sina lån. Detta har resulterat i att man lyckats sänka avgifterna. Idag ligger den på 580 kr / kvm och man fortsätter att amortera i bra takt.

Intresseanmälan