Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Kungshultsvägen 63

Maria Park

4 rok
125 kvm
3 550 000 kr
Alla bilder

Med naturen och solen som närmsta granne!

Fantastiskt läckert radhus beläget på soligt söderläge med underbar och uppväxt trädgård som vetter mot Kungshultsdammen. Just denna bostad har en unik planlösning på ovanvåningen där man skapat ett luftigt allrum av två sovrum. Önskar man så är det enkelt att återställa till originalplanlösning. I samband med ombyggnationen gjordes en smakfull renovering.

När man stiger in i huset får man en välkomnande känsla samt en fantastisk vy över den öppna ytan, glaspartierna och vidare ut i trädgården. Det stilrena köket med köksö sattes in 2019 då man även lade det ljusa golvet. Från allrum/kök har man utgång till den mysiga och inramade trädgården. På entréplan finns även badrum med tvättpelare samt ett generöst förråd. Via den karaktäristiska trappan med takfönsterna över kommer vi upp till ovanvåningen. På ovanplan fördelar sig ett stort allrum samt ett sovrum. Det finns dessutom en klädkammare som kan konverteras till duschrum om så önskas samt en bra yta för hemkontor i den möblerbara hallen. Takfönsterna löper längs med hela bostadens längd och ger härligt ljusinsläpp. Golvvärme på båda planen ger god komfort. Läs mer om renoveringarna under fliken "Interiör".

År 2001 lät HSB uppföra Brf Eos. Den mycket skickliga och djärva arkitekturen är skapad av professor Anders Wilhelmson vid Stockholms Konsthögskola. Föreningens hus var omtalat runt om i Europa redan när det låg på ritbordet. 27 stycken bostäder som slingrar sig som en orm genom området och med många riktigt läckra detaljer. Stora fönsterpartier, takfönster, rejäl takhöjd, golvvärme på båda våningsplanen m.m.

Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 21 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
3 550 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
7 663 kr/mån
Boarea
125 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Maria Park
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Plan 2
Planritning Plan 2 (alt lösning)

Renoveringar

2014
Trädgårdsarbete samt även nytt trädäck.

2017
Ombyggnation av ovanvåning från tre sovrum till ett stort allrum samt ett sovrum.
Invändig ommålning av lägenhet.

2019
Nytt kök med stomme från IKEA samt luckor från Picky Living. Stenskiva i kalksten thala gray 30mm från AO Marmor. vinkyl Avintage med tre temperaturzoner och plats för 90 vinflaskor. Ny kyl, frys integrerad. Fläkt, diskmaskin och ugn från Siemens. nytt laminatgolv samt målning av väggar. I samband med detta lades även nytt golv på ovanvåningen och väggarna målades också.

Om EOS

Internationellt uppmärksammat och omskrivet projekt i Mariastaden i norra Helsingborg. Brf Eos består av 27 lägenheter om 3-4 rok. Upplåtelseformen är bostadsrätt och bostäderna färdigställdes 2001.

”….. kvarteret Eos, kan sägas vara det verk som i år lyfts fram som tydligast talar om en utvecklingsväg, och ett framgångsrikt varierande av aktuella internationella strömningar”
Svenska Dagbladet 1/12-2001

”Wilhelmsons växthuseffekt”
”Vad är det då som är så speciellt med huset, eller de 27 bostadsrättslägenheterna, vid den lilla sjön invid Skånes vackra bokskogar? Formen naturligtvis, ett annorlunda resultat av mötet mellan civilisation och natur. Men det mest iögonfallande är nog fönstren. Åt ena hållet har alla väggar ersatts av fönster, från golv till tak i alla rummen, dock ej i badrummen. Som ett mänskligt växthus. Nu är husen inflyttningsklart, får se hur många skåningar som vågar bo originellt.”
Sköna Hem, januari 2002
Arkitekt: Anders Wilhelmson

Bra att veta:

Bostaden är i dagsläget 3 rum och kök men är upptagen som 4 rum och kök i föreningens lägenhetsregister.

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Kungshultsvägen 63
Område
Maria Park
Kommun
Helsingborg
Pris
3 550 000 kr
Månadsavgift
7 663 kr/mån
Ingår p-plats, fönsterputs (utvändigt), skötsel av områdets gemensamma ytor samt fastighetsskötsel, sophantering, bostadsrättstilläget, grundutbud k-tv
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
125 kvm / Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans radhus
Byggnadsår
2001
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme - el/luftåtervinning
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Övriga byggnader
Cykelrum, miljörum

Ekonomi

Andel i föreningen
3.9081%
Andel av årsavgift
3.9081%
Nettoskuldsättning
998 131 kr
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
1 450 kr
Vatten/avlopp
175 kr
Summa
1 625 kr

Uppskattad driftkostnad per månad. I kostnaden för el ingår uppvärmning samt hushållsel. Driften varierar beroende på famlijebild och vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-08)
Primärtenergital
175 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Tomt i perfekt sydläge med trädäck samt gräsmatta.

Bilplats

Till lägenheten ingår en p-plats med motorvärmare som man kan reglera innifrån bostaden. Man ska installera laddstolpar.

Förening

Namn
HSB Brf Eos i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769604-9761
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen som bildades 2001 består av 27 lägenheter. Medlemmens månadsinbetalning är i kallhyra och till det tillkommer en driftskostnad som ska täcka lägenhetens kostnader för förbrukning av värme, el och vatten. Driften varierar beroende på famlijebild och förbrukringsgrad. Fönsterputsning ingår i avgiften och utförs utvändigt 3ggr/år. Ingår gör även områdesskötsel samt parkeringsplats med motorvärmare. Avräkning för driften görs därmed per varje enhets faktiska förbrukning.
Brf Eos har fått sitt namn från den grekiska mytologin. Eos = Morgonrodnadens gudinna.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, konditori, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan