Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Tågagatan 84

Stattena

2 rok
59 kvm
1 995 000 kr
Alla bilder

Stilrent boende med ett av föreningens bästa lägen! Här kan du njuta av härliga sommarkvällar med solnedgången som fond över Pålsjö Skog tack vare balkongens fria och insynsskyddade läge åt nordväst!
Innan skogen ligger villaträdgårdarnas trädgårdar, vilket även det bidrar till den trivsamma och rogivande utsikten.

Själva lägenheten är mycket välplanerad och erbjuder det de flesta letar efter i en tvåa. Här finns bland annat fönster i två väderstreck tack vare den genomgående planlösningen, en rymlig och bra matplats, samvaroutrymmen som bjuder in till umgänge och ett större sovrum med inbyggd klädförvaring i form av en stor skjutdörrsgarderob samt ett helkaklat badrum och ett fräscht kök, allt i smakfulla färgval och redo för att ta emot sin nästa ägare med öppna armar!

Föreningens och lägenhetens läge är även det på många sätt optimalt. Här bor man i lugna omgivningar med en direkt närhet till Pålsjö Skog för rekreation och träning. Det är inte heller långt ner till stranden och dess salta bad och för dig som pendlar nås Stattena Centrum inom ca 5 minuters promenad för ett rikligt utbud av busslinjer. Vid Stattena Centrum finns också matvarubutik, Apotek och diverse övrig service att tillgå!

I mitten på 1950-talet lät HSB uppföra fem sammankopplade byggnader i vad som skulle bli BRF Nyponet. Byggnaderna är tre till fyra våningar höga med putsade fasader och sadeltak. De senaste 20 åren har föreningen på ett konsekvent och genomtänkt sätt utfört många större underhålls och ombyggnationsprojekt vilket sammantaget ger en fastighet i mycket gott skick.

Varmt välkommen att boka tid för visning med ansvarig mäklare!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 995 000 kr
Månadsavgift
3 319 kr/mån
Boarea
59 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Stattena
Andreas Schultz
Fastighetsmäklare
andreas@3etage.se 0735-179334 Intresseanmälan
Sön 4 December
Ring 0735-179334 eller maila andreas@3etage.se för att boka tid!
Planritning Planlösning

HALL

Vi välkomnas av en stor hall med en härlig känsla av rymd och öppna ytor. På golvet vilar ljus laminat och väggarna är vita och släta. Avhängningsmöjligheterna är goda där det även finns tillgång till en garderob i hallens ena hörn.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat vardagsrum med utgång till bostadens trevliga balkong i nordväst. Vyn ut över villaträdgårdarna är öppen och fri! Släta, vita väggar samt laminatgolv i ljus nyans.

KÖK

Vidare in i bostaden möts vi av köket som går i stilrena toner med vita skåpsluckor i den nedre delen och en snygg brun nyans på överskåpen. Maskinparken består av spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. På golvet vilar ett slitstarkt ljust klinkergolv och förvaringsmöjligheterna är mycket bra.

SOVRUM

Rymligt sovrum, bra och lugnt placerat mot föreningens innergård. Även här är väggarna släta och målade, i detta fallet i en mörkare nyans för en skön sovrumskänsla. Golvet är ljus laminat. Längs ena väggen finns en stor garderob med skjutdörrar som ger gott om plats för förvaring av kläder.

BADRUM

Helkaklat badrum i vitt och blått, stambytt av föreningen -05/06. Badrummet är utrustat med spegelskåp, vask, kommod, wc, handdukstork och dusch med välvda duschdörrar i glas. Det är även förberett för installation av tvättmaskin.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Tågagatan 84
Område
Stattena
Kommun
Helsingborg
Pris
1 995 000 kr
Månadsavgift
3 319 kr/mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 95 kr/månad för bredband via fiber.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Det finns tvättstuga i källaren, cykelrum, samlingslokal samt lägenhetsförråd både på vind och i källaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.7448%
Andel av årsavgift
0.7448%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
600 kr
Summa
600 kr

Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende av förbrukningsgrad och abonnemangsform.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-16)
Primärtenergital
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Rymlig balkong i fritt läge åt nordväst!
Här kan man njuta av varma sommarkvällar blickandes ut över villaträdgårdarna på andra sidan gatan och se solen sänka sig över Pålsjö Skog en bit bort.

Bilplats

24 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
34 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Föreningen har även installerat laddstolpar på 6 av platserna nyligen. Till dessa är det separat kö.
På gatorna i närområdet finns det oftast gott om gratis parkering!

Förening

Namn
Brf Nyponet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1144
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
128 st
Antal lokaler
2 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 128 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslokaler samt 8 förråd. Föreningen har 25 garage och 34 parkeringsplatser. Man har genomgått stambyte under 2004-2005 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare, entrédörrar och garage. Under -09 sattes även nya porttelefoner in (med möjlighet till kamera) samt nyckelfritt låssystem med "taggar". Under 2015 sattes nya källardörrar och nya dörrar till tvättstugorna in. Föreningen gjorde 2016 en gemensam och obligatorisk installation av fiber i alla lägenheter till en kostnad om 95 kr / månad.
Under 2016 installerades säkerhetsdörrar i alla lägenheter. 2022 planeras fönsterbyte och inom 10 år takrenovering. Amorteringar och fonderingar för detta ändamål har kontinuerligt gjorts under flera år vilket gör att föreningen inte räknar med att behöva höja avgifterna pga detta.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för hemförsäkringen.

Om området

Stattenas läge är på många sätt optimalt. Här bor man i lugna omgivningar med en direkt närhet till Pålsjö Skog för rekreation och träning. Det är inte heller långt ner till stranden och dess salta bad och för dig som pendlar nås Stattena Centrum inom ca 5 minuters promenad för ett rikligt utbud av busslinjer. Vid Stattena Centrum finns också matvarubutik, Apotek och diverse övrig service att tillgå!

Intresseanmälan