Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Hälsovägen 7C

NORR

2 rok
48 kvm
2 395 000 kr
Alla bilder

Romantisk sekelskiftestvåa mitt i city!

I en av centrums vackraste fastigheter ligger denna romantiska och kvadratsmarta sekelskiftestvåa. Bostaden nås via den gamla pigentrén och vetter lugnt mot föreningens lummiga innergård med utsikt mot Landborgen. Hela bostaden genomsyras av 1900-talets början med gedigen takhöjd, stora spröjsade fönster, takrosetter, brädgolv och detaljerade snickerier. Detaljer som skapar ett unikt boende.

Lägenheten är ytterst välplanerad med ett stort vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matplats, ett komplett utrustat kök, ett helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt ett riktigt charmigt sovrum med utgång till den mysiga, rymliga balkongen. Här kan man öppna pardörrarna och vakna till fågelkvitter och njuta av solen från tidig eftermiddag fram tills den går ner bakom takåsarna. Detta är verkligen en riktig centrumpärla i hjärtat av stadens kulturkvarter med kort avstånd till såväl havets harmoniska lugn som citys stora utbud av butiker och restauranger!

Den höga takhöjden i kombination med de väldiga fönsterpartierna skapar ett tilltalande ljus som skänker lägenheten liv.

Nordstjärnan 19 byggdes redan 1901-1902 efter ritningar av Alfred Hellerström. Ett av stadens absolut vackraste hus där samtliga fönster är rundbågade. Prydnadsgavlarna har blinderade nischer och prydnadsspiror samt fasaden är i röd förbländertegel med partier i orange slätputs och växtornamentik i sten. Huset klassas som särskilt värdefull bebyggelse enligt PBL 3:12§. Föreningen bildades redan på 70-talet och stoltserar med en välskött fastighet som är lågt belånad.

Nämnde vi den låga avgiften?

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
2 209 kr/mån
Boarea
48 kvm
Antal rum
2 rum
Område
NORR
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Alexander Larsson
Assisterande mäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772
Sön 9 Oktober kl 12:45 - 13:15
Tidsbokning görs enklast via hemsidan, eller direkt till Martin Persson, 0735-179 338, martin@3etage.se
Planritning

Rumsbeskrivning

Hela lägenheten genomsyras av tidstypiska detaljer från 1900-talets början med högt i tak, vackra brädgolv, profilerade dörrkarmar, djupa fönstersmygar och takrosetter.

ENTRÉ läckert Italienskt klinker i vitt med svarta detaljer. Vitmålade väggar och praktiskt klädkammare.

SOVRUM romantiskt rum som är lugnt beläget mot landborgens grönska. Här ryms en dubbelsäng och väggen på vänster hand finns plats att sätta in garderober. Väggarna är vitmålade och det vackra brädgolvet är välslipat och klassiskt för tidsepoken. Pardörrar kan öppnas upp till balkongen och du kan vakna till fågelkvitter, mitt i city.

BALKONG extremt mysig citybalkong som rymmer bord och stolar för 2-4 personer. Grönskande utsikt mot landborgen och sol från eftermiddagen till kvällen.

VARDAGSRUM det mest karakteristiska rummet för lägenheten är vardagsrummet. Den gedigna takhöjden och det stora fönsterpartiet med spröjs ger ett magiskt ljusinsläpp. Här möblerar du enkelt med både soffgrupp och matplats.

KÖK vita skåpsluckor och vitt falsat kakel. Gott om förvaring och komplett maskinpark som består av kyl/frys, ugn med spishäll, fläkt och diskmaskin. Dubbla fönster och nedsänkt tak med spotlights.

BADRUM för att nå badrummet finns en praktisk hall med förvaring. Badrummet är helkaklat i vitt med blå smal board på väggen. Väldigt rymligt med plats för allt man behöver. Idag är det utrustat med duschkabin (kan bytas mot badkar), kommod, toalett, förvaring och tvättmaskin samt torktumlare.

Område

Område.
Här bor du bekvämt med nähet till hela citys stora utbud av affärer, restauranger och kultur. Du har heller inte långt till någon av de många parker som finns inom gångavstånd från centrum eller för den delen Norra Hamnen med dess folkliv och Gröningen/Stranden när vädret tillåter.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hälsovägen 7C
Område
NORR
Kommun
Helsingborg
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
2 209 kr/mån
I avgiften ingår värme och vatten.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
48 kvm / Areauppgifter enligt uppmätning. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden 45 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1903
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Vindsförråd tillhör lägenheten. Cykeluppställning i källaren eller inne på gården.
ÖvrigtEkonomi

Andel i föreningen
3.57%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
375 kr
Försäkring
125 kr
Summa
500 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-04)
Prestanda
124 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Balkong, läge nordväst.

Förening

Namn
Nordstjärnan 19
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-3454
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar

Gårdsplats
Gemensam utegård.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1973 och består av 13 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Lågt belånad förening med cirka 4 miljoner vid 2021 års utgång.

Större renoveringar:
-Stambyte utfördes 1973
-Fastigheten dränerades 2006
-Samtliga balkonger renoverades 2009
- Fönster och fasadrenovering under 2018.

Intresseanmälan