Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Mariehällsvägen 17B

Mariastaden

2 rok
60 kvm
1 995 000 kr
Alla bilder

Klockren tvåa med stor och solig balkong!

Välkomna till ert nya boende som är effektivt planerat med öppen planlösning och stor balkong i soligt söderläge. Lägenheten är i riktigt fint skick med fräscht nyrenoverat sobert kök, nytt helkaklat stilrent badrum med tvättavdelning, nya golv samt målade ytskikt vilket gör att man kan flytta rakt in och börja njuta direkt. Som pricken över i:et ingår en medföljande carportsplats för bilen i månadsavgiften. Detta är ett ypperligt tillfälle då det är sällan förekommande att det förmedlas 2:or med dessa attribut på västra Mariastaden.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 540 kr/mån
Boarea
60 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Lägenheten nås först via en hiss, eller trappa om man önskar vardagsmotion, och sen vidare via en praktisk loftgång. När man stiger in möts man av en fantastisk vy över hela bostaden och känslav att att "komma hem" infinner sig direkt. Golvet pryds av ett ljus parkett som tillsammans med de ljusa väggarna ger ett inbjudande intryck. Köket som är från Myresjökök ligger direkt till höger och köksön är från IKEA. Köket med dess ljusa bänkskiva i sten och skåpsinredning i smakfull gröngrå nyans ger en stilren och varm känsla. Fönstret mellan arbetsbänken och skåpen ger ett trevligt ljusinsläpp och är även en snygg detalj. Maskinparken består av: kyl / frys, inbyggd ugn och mikro, spishäll samt diskmaskin. Matplatsen ligger naturligt placerad vid köket och här kan man ha stora sällskap till bords. Bredvid matplatsen finns gott om utrymme för en soffgrupp. De generösa och stora fönsterna ger vardagsrummet underbart ljusinsläpp och härifrån kan man ta sig ut på den soliga balkongen som är placerad i bästa sydvästläge. Balkongen ger gott om plats till utemöbler och då den är överbyggd går det även att ha mysigt här när det regnar.
Badrummet är helrenoverat 2021. Det är helkaklat med fina materialval. Ett högt placerat fönster ovanför duschen erbjuder härligt dagsljus och vädringsmöjlighet. Skulle man hellre önska ett badkar kan duschväggarna tas bort och ett badkar ställas in då det finns utrymme för det. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare (båda från 2021) och bänken ovanfr maskinerna är även den i sten. Sovrummet är ca 12 kvm med fin och bekväm heltäckningsmatta på golvet (parkett ligger under). Till förvaring finns garderober samt även en generös klädkammare. är ljusa och luftiga. Sovrummet vetter tyst och lugnt mot föreningens innergård.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Mariehällsvägen 17B
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
1 995 000 kr
Månadsavgift
4 540 kr/mån
inkl v/va, p-plats
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
60 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2002
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader
Förråd i länga mot carporten. Cykelställ på innergården.

Ekonomi

Andel i föreningen
4.50446%
Andel av årsavgift
4.50446%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
385 kr
Försäkring
125 kr
Summa
510 kr

Driftkostnaderna är beräknade enligt schablon och kan variera.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-07-02)
Primärtenergital
152 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Det finns en stor balkong i sydväst.

Bilplats

I avgiften ingår en carportplats till bilen. Gästparkering finns.

Förening

Namn
Brf Kryddlandet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769608-0873
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
18 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 18 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. En carportsplats till varje lägenhet. Förvaltning görs av HSB.
Föreningens fastigheter med fyra våningsplan blev färdigställda 2006. Husen är skapade av Henrik Jais-Nielsen och Mats White arkitektkontor och är välkända för sina stilrena, tilltalande och funktionella byggnader.
Föreningskontroll: Man har under 2020 genomfört ett fasadbyte som var ett garantiarbete vilket ej medförde några kostnader för föreningen. Man ska under 2021 bygga ett nytt sophus och ansluta sig till stadsnätet/fiber. I månadsavgiften ingår värme, vatten, sopor, p-plats i carport.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, konditori, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan