Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

S:t Peders gata 19

Olympia

2 rok
62 kvm
1 950 000 kr
Alla bilder

Fräsch takvåning på attraktivt läge!

Välkommen till en ljus och på alla sätt välplanerad takvåning som är i sobert och smakfullt skick med många spännande detaljer såsom framtagna takbjälkar, fönsterkupor och slammad murstock. Genomgående i hela lägenheten ligger ett fint vitoljat askparkettgolv utan trösklar mellan rummen. Det ljusa samt stilrena köket är från Kvik och det snygga badrummet är helkaklat. Ej hiss.

På hörnet /S:t Peders gata/Björnmarcksgatan/Mellersta Stenbocksgatan finns ett välbevarat bostadshus från 1928-29, som med sina fasader i Helsingborgstegel och vita fönstersnickerier representerar den lokala varianten av 1920-talsklassicism. Byggmästare var Reinhold Müller och fastigheterna klassas som särskilt värdefull bebyggelse. På Olympia bor man lugnt och skönt endast en kort promenad från staden. Kärnanparken ligger bara tvärs över gatan och Fredriksdal ligger på andra sidan Olympia. Olympia är hela stadens motionsanläggning, här finns bland möjlighet att utöva fotboll, skridskor, curling, handboll, bowling, pingis, tennis, badminton, för att nämna några. Utomhus ligger en gigantisk utomhusanläggning med alla diverse sporter, fri att nyttja för stadens invånare.

Varmt välkomna att boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 950 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
3 525 kr/mån
Boarea
62 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Olympia
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

I entréhallen finns på höger hand en stor och rymlig måttanpassad garderob/städskåp med skjutdörrar i frostat glas från KA Design. Längs golvet på vänster sida är spotlights inbyggda för ett behagligt ljus. Hallen löper sedan vidare och delas av mot vardagsrummet på ett naturligt sätt med den vitslammade murstocken.
Vardagsrummet och köket är i öppen planlösning och längs med hela snedtaket är originaltakbjälkarna framtagna under den senaste renoveringen -08-09. Detta har också frigjort extra golvyta bakom bjälkarna för t ex förvaring. En trevlig detalj är att det bakom var och en av de åtta bjälkarna sitter inbyggda LED spotlights.
I köket är den maskinella utrustningen från 2006 då även skåpsinredningen i vitoljad björk (Kvik) längs innerväggen sattes in. Längs den lägenhetsavskiljande väggen har köksutrustningen kompletterats med fyra nya förvaringsskåp och samma typ av massiva Mahognybänkskiva som resten av köket har.
Badrummet, som ligger i slutet av hallen, är också det totalrenoverat 2006 med matt vitt kakel på väggarna och mörkgrå Micron-klinker på golvet, som även är utrustat med elvärmeslingor. Vikbara glasdörrar till duschen, infällda spotlights i taket och helt ny tvättmaskin från Electrolux är också installerat.
Sovrummet ligger intill badummet och är inrett med samma vitoljade askparkett som resten av lägenheten. Gott om förvaring i garderober med högblankvita dörrar i rummets ena hörn och även här är originaltakbjälkarna framtagna längs snedtaket vilket ger extra förvaringsutrymme och charm.

Kök

Kök. Golv: vitoljad askparkett. Köksfabrikat: Kvik. Köksluckor: Vitbetsad Björk. Utrustning: spishäll (2019), inbyggnadsugn (Zanussi, 2006), fläkt, volymkåpa (Kvik, rostfri, 2006), kombinerad kyl/frys (Gorenje, 2006), diskmaskin (Zanussi, 2006), microugn (2007).

Badrum

Badrum. Golv: klinkers (2006). Väggar: kakel (2006). Utrustning: toalett (IFÖ, 2006), dusch (Med vikbara glasdörrar, 2006), värmeslingor (El), tvättställ (Hafa, 2006), handdukstork (Vatten) och tvättmaskin (Electrolux, 2009).

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
S:t Peders gata 19
Område
Olympia
Kommun
Helsingborg
Pris
1 950 000 kr
Månadsavgift
3 525 kr/mån
inkl v/va
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
62 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Golvyta uppmätt av tidigare säljare till ca 78 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1929-1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.674%
Andel av årsavgift
1.67364%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
120 kr
Summa
470 kr

Uppskattad driftkostnad per månad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, abonnemangsform, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-10-16)
Primärtenergital
97 kWh/m2/år
Energiklass
D

Bilplats

Regelriktig parkering längs med områdets gator.

Förening

Namn
Sankt Peders gata
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769609-2696
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar

Kommande renoveringar: Installation av fiber påbörjas inom kort. Balkonger på innergård kommer att renoveras.
Allmänt om föreningen
Föreningen som består av 45 lägenheter bildades 2003. Föreningen har adress Björnmarcksgatan 2, Sankt Peders gata 17-19 och Mellersta Stenbocksgatan 13. Besök gärna föreningens hemsida www.brfsanktpeders.se

Renoveringar som gjorts är bl a:
2021 Utbyte av vatten och värmeventiler i källaren.
2020 Fortsatt renovering av innergården, balkongrenovering, 36 balkonger, utvändig fasad tillhörande en lägenhet, takfotsrenovering, fasadrenovering.
2019 VA-ledningar källare, tillkommande skador pga tidigare sättning kring S:t Pedersgatan 17, fortsatt renovering av innergård.
2018 Åtgärdandet av hängrännor och stuprännor längs S:t Pedersgatan, porttelefon, renovering innergård.
2017-2018 Sprickor/skador i källare, trapphus, fasad, bröstväggar och i fem lägenheter.
2016 Byte av lägenhetsdörrar och dörrar mot gården.
2015 Utbyte av el i källare.
2014 Ytterdörrar.
2013 Balkongrenovering.
2011-2012 Renovering av fasad och sockel samt källare.
2011 Tak, ventilation och besiktning av vattenledningar.
2010-2011 Nya fönster och balkongdörrar.
2008 Relining av rörstammar.
2007 Entréportsbyte, fönsterbyte.

Kommande renoveringar: Installation av fiber påbörjas inom kort. Balkonger på innergård kommer att renoveras.
Läs mer om renoveringar i årsredovisning under dokument och/eller på www.brfsanktpeders.se

Om området

Bebyggelsen i Olympia omges av grönska på flera sätt. Strax väster om stadsdelen ligger parken Slottshagen, som omger det medeltida befästningstornet Kärnan, och som måste ses som den mest lättillgängliga större parken i området. För sport och rekreation finns det stora Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner. Det är gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg med cirka tio minuters promenad. Både stadsbussar och regionbussar åker igenom området Olympia och därav går bussarna från och till Olympia väldigt ofta. I området kring Olympia finns Helsingborgs Lasarett, pizzerior, café, livsmedelsbutik och, det som stadsdelen kanske mest är känt för, fotbollsarenan Olympia med tillhörande Idrottens hus. i Idrottens hus finns tillgång att utöva tennis, badminton, handboll, innebandy, basket, volleyboll, brottning, boxning och ishockey.

Intresseanmälan