Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Hofverbergsgatan 13

Stattena

2 rok
64 kvm
1 795 000 kr
Alla bilder

Förädla 50-talets charm eller skapa ett modernt hem!

Genomgående ljusinsläpp, balkong och en väl genomtänkt planlösning är bara några av de många fördelarna med denna tvårummare.

Beläget en halv trappa upp finner vi denna mycket trevliga lägenhet om 64 kvm fördelat på 2 rum & kök. Föreningens tvåor kommer i två olika storlekar och denna är av modellen större, här huserar ett dubbelsidigt kök i ena änden och ett vardagsrum med fullt möblerbar balkong i andra. Där emellan är den ordinarie avskiljningsväggen halverad vilket skapar en naturlig matsalsdel centralt i lägenheten. Bostadens sovrum rymmer stora dubbelsängen och längs väggen finns goda förvaringsmöjligheter. Det helkaklade badrummet stambyttes 2005 och rymmer tvättmaskin. Dagens planlösning ger stora ytor till vardera rum och känslan är genomgående luftig. Bostadens ytskikt är överlag välskötta trots stora delar är äldre, exempelvis köksinredningen med sin tilltalande enkelhet från mitten av 50-talet.

Stattenas läge är på många sätt optimalt. Här bor man i lugna omgivningar med en direkt närhet till Pålsjö Skog för rekreation och träning. Det är inte heller långt ner till stranden och dess salta bad och för dig som pendlar nås Stattena Centrum inom ca 5 minuters promenad för ett rikligt utbud av busslinjer. Vid Stattena Centrum finns också matvarubutik, Apotek och diverse övrig service att tillgå!

I mitten på 1950-talet lät HSB uppföra fem sammankopplade byggnader i vad som skulle bli BRF Nyponet. Byggnaderna är tre till fyra våningar höga med putsade fasader och sadeltak. De senaste 20 åren har föreningen på ett konsekvent och genomtänkt sätt utfört många större underhålls och ombyggnationsprojekt vilket sammantaget ger en fastighet i mycket gott skick.

Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Alexander Larsson vid intresse!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 795 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
3 296 kr/mån
Boarea
64 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Stattena
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Sön 4 December
Välkommen på visning! Bokning krävs och sker direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.
Planritning Planlösning

Entré & Hall

Från den grönskande entrén och en halv trappa upp kliver vi in i denna hemtrevliga och rymliga 2 rummare. Hallen är försedd med ett ljust klinkergolv och väggarna är målade vita. Förvaringsmöjligheterna är goda, bakom skjutdörrspartier får alla vinterjackorna plats, även de för vännerna när de är på besök.

Kök & Matsal

Köket är av modell äldre men har behållit mycket av sin charm. Även om köket blivit uppfräschat sedan byggåret med bänkskiva och maskinell utrustning så är mycket av inredningen original - i gott skick. Här kan du sannerligen förädla 50-talets enkelhet men du ges också möjligheten till att sätta in nytt. Köket är dubbelsidigt och fullt utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikro och spishäll.

Mellan kök och vardagsrum, bidrar avskiljningsväggen till en naturlig matplats som rymmer ett större bord för upp till 8 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en tilltalande storlek för både den sociala tillställningen där hela kompisgänget får plats eller när du bara ska mysa ner dig i den stora djupa soffan framför favoritfilmen. Den blåa fondväggen bryter av mot de i övrigt vita väggarna och parkettgolvet.

Sovrum

Sovrummet är gediget i storleken och rymmer dagens stora säng, byrå och dubbla garderober utan att kännas trångt. Färgsättningen i rummet är lugnande med sin gröna fondvägg till de i övrigt vita väggarna. Bakom dörren gömmer sig även en ytterligare garderob.

Badrum

Badrummet genomgick ett stambyte 2005. Helkaklat med vitt klinker och kakel samt en blå bård. Inredningen består av handukstork, kommod, badrumsskåp samt spegel med förvaring och duschhörna. Badrummet rymmer en tvättmaskin.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hofverbergsgatan 13
Område
Stattena
Kommun
Helsingborg
Pris
1 795 000 kr
Månadsavgift
3 296 kr/mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 95 kr/månad för bredband via fiber.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
64 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1956
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Det finns tvättstuga i källaren, cykelrum, samlingslokal samt lägenhetsförråd både på vind och i källaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.7427%
Andel av årsavgift
0.7427%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
600 kr
Summa
600 kr

Schablonberäknat, priser är individuella.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-16)
Primärtenergital
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Bilplats

24 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
34 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Föreningen har även installerat laddstolpar på 6 av platserna nyligen. Till dessa är det separat kö.
På gatorna i närområdet finns det oftast gott om gratis parkering!

Förening

Namn
Brf Nyponet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1144
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
128 st
Antal lokaler
2 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 128 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslokaler samt 8 förråd. Föreningen har 25 garage och 34 parkeringsplatser. Man har genomgått stambyte under 2004-2005 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare, entrédörrar och garage. Under -09 sattes även nya porttelefoner in (med möjlighet till kamera) samt nyckelfritt låssystem med "taggar". Under 2015 sattes nya källardörrar och nya dörrar till tvättstugorna in. Föreningen gjorde 2016 en gemensam och obligatorisk installation av fiber i alla lägenheter till en kostnad om 95 kr / månad.
Under 2016 installerades säkerhetsdörrar i alla lägenheter. 2022 planeras fönsterbyte och inom 10 år takrenovering. Amorteringar och fonderingar för detta ändamål har kontinuerligt gjorts under flera år vilket gör att föreningen inte räknar med att behöva höja avgifterna pga detta.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för hemförsäkringen.

Om området

Stattenas läge är på många sätt optimalt. Här bor man i lugna omgivningar med en direkt närhet till Pålsjö Skog för rekreation och träning. Det är inte heller långt ner till stranden och dess salta bad och för dig som pendlar nås Stattena Centrum inom ca 5 minuters promenad för ett rikligt utbud av busslinjer. Vid Stattena Centrum finns också matvarubutik, Apotek och diverse övrig service att tillgå!

Intresseanmälan