Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Strandnäsvägen 14B

Glumslöv

3 rok
100 kvm
4 350 000 kr
Alla bilder

Radhusidyll med anor från 1860-talet

Känslan när du kör fram längs grusvägen och Sturenäs Gård uppenbarar sig mitt bland de vajande fälten i det böljande skånska landskapet, obetalbar!

Med högt läge och utsikt över såväl Öresund, Ven och Danmark, med det omkringliggande böljande landskapet som är så karaktäristiskt för Glumslöv och Skånes öppna landskap. Här finner vi Sturenäs gård, idylliskt belägen bland vajande fält. Med sina anor från 1860-talet har platsen en historia i sig att berätta. Byggnadens utformning med tre längor, nyligen uppförda fast i gammal stil, plus det gamla boningshuset. Tillsammans omgärdar de en gemensam gårdsplan vilket för tankarna till en klassisk fyrlängad Skånegård. Denna bostad är belägen i det vackra gamla boningshuset som totalrenoverades och delades upp till två bostäder 2017. Här kliver man in i ett synnerligen varmt, charmigt och själfullt hem.

Bostaden erbjuder allt för att livet ska fyllas med kvalitét. Varje rum har sin charm och karaktär, den exklusiva färgsättningen är otroligt genomtänkt. På entréplan flyter de vackra brädgolven som samspelar med bjälkar, tegelvägg och vackra vyer genom de spröjsade fönsterna. Köket är rymligt med goda arbetsytor, en rejäl matplats intill och lite längre in i huset finner man vardagsrummet. I centrum av rummet finner man en vacker framtagne tegelvägg och braskaminen. Här på entréplan finns även ett sovrum samt en gästtoalett. En trappa upp finner vi ett otroligt mysigt master bedroom. Öppet till nock samt med egen klädkammare. Platsbyggd förvaring återfinns i hallen och intill ligger det stora badrummet. Golvvärme samt utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Denna bostad är den enda med eget uterum (golvvärme), beläget intill den lummiga trädgården. Ett rum som verkligen förlänger höstsäsongen och som utnyttjas året om. Från såväl uterummet, som inifrån bostaden, kan utlovas magiska solnedgångar i Öresund. Trädgården anlades för många år sedan och är verkligen en grön oas mitt bland de vajande fälten.

Gratis Parkering sker på någon av de många platserna på den stora gemensamma parkeringen. Här finns även förråd och cykeluppställningsplats under en överbyggd passage som sparats kvar från den ursprungliga gårdsbyggnationen. Föreningen förfogar över större grönyta full av möjligheter. I det nordvästra hörnet ligger en stor grönyta likt Ales stenar, tidigare bonde lät ta dit dessa bjässar till stenar. En plats för barnens eller barnbarnens fotbollsmatcher. Närmsta granne är Örenäs slott och ett par hundra meters promenad bort ligger det idylliska fiskeläget Ålabodarna med båtplatser, salta bad och restaurang. Tåg från Glumslövs station tar dig snabbt till såväl Helsingborg, Köpenhamn och Malmö/Lund. Utöver detta finns de båda kvalitativa golfbanorna Rya i Rydebäck och Landskrona GK i Borstahusen inom 5 minuter med bil.

Välkommen till ett boende för sommarnöje, höstmys och vintervila, ett boende som fångar säsongernas alla årstider mitt bland de vajande fälten!

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
4 350 000 kr Utgångspris
Månadsavgift
4 014 kr/mån
Boarea /biarea
100/17 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Glumslöv
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Sön 4 December kl 12:00 - 12:40
Anmälan krävs
Planritning Entréplan
Planritning Ovanplan

Entré

Från den moderna gårdsplanen omringad av vitaputsade väggar kliver vi in bakom den gröna dörren till det som en gång var boningshuset på gården. Det känns nästan som man är tillbaka i en annan epok, känslan av bostadens karaktär är varm. Innanför dörren ligger ett klinker på golv som matchar väl ihop med de bärande träbjälkarna, tiljorna till golv och säljarens egendesignade tapet. Hallen är rymlig, ljus och öppen, ger goda avhängningsmöjligheter och huserar bostadens gäst-wc.

Kök & Matsal

Lantligt, precis som det ska vara i en bostad som denna. Med sin U-form har köket gedigna arbetsytor, ovan ena sidan sitter flertalet skåp och ovan andra, en hylla för det matchande porslinet. Det äldre och moderna samspelar lika väl här i kök som ute på gården, både i färgval och ytskikt. Spotlights i tak mellan de synliga träbjälkarna, fullt utrustat med vitvaror i rostfritt stål tillsammans med det lantliga köket. En charmerande symfoni.

Det är i kök som dessa som matlagningen blir extra rolig. Den öppna ytan mellan kök och matsal möjliggör för den sociala matlagningen där du under bjudningarna med nära och kära tillåts vara delaktig i konversationen. Med fönster i 3 väderstreck är rummet sannerligen naturligt ljust och trevligt, något som alltid är uppskattat.

Vardagsrum

Förbi trappen och den centralt placerade braskaminen till andra änden av bostaden finner vi vardagsrummet. Korsorden framför den knastrande brasan eller nedkrupen i soffan under filten framför en mysig långfilm, här är det mer än rätt, här är det en självklarhet. Bakom braskaminen är tegelväggen framtagen vilket ytterligare bidrar till den varma själ bostaden innehar. Rummet rymmer en större soffa och soffbord, plats för TV och under trappen har idag säljaren skapat en egen läshörna.

Gästrum/Hemmakontor

Tiljorna från vardagsrummet fortsätter in i detta rum som idag fyller dubbel funktion - gästrum och hemmakontor. Det behöver inte vara svårare än så. Önskas ett mer bebott rum åt den yngsta eller tonåringen ryms en större säng och en garderob. Även i detta rum sitter en läcker designertapet som förädlar känslan från hemmet. Fönster mot gårdsplan.

VI GÅR EN TRAPPA UPP

Ovan trappen finner vi en smart förvaringsyta med bland annat platsbyggda garderober. Färgtonerna är ljusa och i taket sitter spotlights.

Master Bedroom

En karaktäristisk bostad förtjänar ett minst lika karaktäristiskt Master Bedroom. Rummet upplevs luftigt med öppet upp i nock, spröjsat fönsterparti centrerat i väggen mot väst med 3 mindre & charmerande fönster runt om. Den stora björken utanför fönstret, åkrarna och sundet bortom - naturens egna tavla i ditt sovrum. Designtapeten pryder väggarna, taket och de framtagna bjälkarna är målade vita. Rummets charm går att ta på.

Badrum & Gäst-WC

På ovanvåningen ligger det helkaklade badrummet i en sober ljus ton och tilltaget i storleken. Badrummet utgör ett perfekt för de boende. Här finner ni duschörna med glasdörrar, kommod och spegelskåp till förvaring, tvättpelare & toalett. På nedervåningen intill entrén ligger gästtoaletten med snygg designtapet, vask och toalett.

Uterum

Julio Iglesias med sin lugnande och stämningsfulla sång ljuder ur högtalarna. Det orangea lövet faller från trädet, ner bland de andra färgglada på tomten. Sundet glittrar av höstsolens sken bortom de vajande fälten, så långt bort men ändå så nära. Öresunds skådespel och naturens skiftande färger, kanske är det just det allting handlar om på den här platsen. Livet som varit, livet som pågår och det okända, spännande som nu tar sin början – njut av det, på ditt eget vis, i ditt eget uterum. Rummet har fina skjutdörrspartier av glas, terracottafärgat klinker till golv och en vitmålad tegelvägg i ena änden.

Område

Närmsta granne är Örenäs slott och ett par hundra meters promenad bort ligger det idylliska fiskeläget Ålabodarna med båtplatser, salta bad och restaurang.
Tåg från Glumslövs station tar dig snabbt till såväl Helsingborg, Köpenhamn och Malmö/Lund.
Inom ett par kilometer nås både Rya Golfbana i Rydebäck och Landskrona GK i Borstahusen.
I Glumslöv finns både dagis, skola, kyrka och livsmedelsaffär.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Strandnäsvägen 14B
Område
Glumslöv
Kommun
Landskrona
Pris
4 350 000 kr
Månadsavgift
4 014 kr/mån
I avgiften ingår värme, vatten, p-platser, sophantering och fastighetsunderhåll.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea/biarea
100/17 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plans bostadsrättsradhus
Byggnadsår
1866 (Upfförd 1866, totalrenoverad 2017)
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader
Separat förrådsbyggnad. Trädgårdsskjul på tomten.

Ekonomi

Andel i föreningen
8.3264%
Andel av årsavgift
8.3264%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Försäkring
150 kr
Summa
650 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-04-16)
Primärtenergital
180 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Stor lättskött trädgård med gräs och stensatt uteplats. Buskagen runt om tomten har växt till sig och avgränsar perfekt mot grannen, i andra änden nås en av föreningens allmänna ytor som inte används av andra. Det ger känslan av en mycket större tomt. Vattenutkastare finns.

Bilplats

Stor gemensam parkeringsyta med plats för alla föreningens boende samt även ett större antal gästparkeringsplatser. Laddstolpe finns.

Förening

Namn
Brf Sturenäs Gård
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-9861
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen registrerades 2015 och inflyttning skedde år 2017.
Fastigheten är bebyggd med ett ursprungligt bostadshus från 1860, innehållande 2 bostäder som blivit totalrenoverat under 2017. De resterande tre längorna är helt nyproducerade och färdigställda i början av 2017, dessa tre längor är uppdelade i 10 st radhus. Alla föreningens bostäder är upplåtna med bostadsrätt.

Föreningen förfogar över 29 724 kvm lättskött tomt med robotgräsklippare, ett gammalt skyddsrum samt gott om parkeringsplatser för både de boende och alla gäster. Miljöhus finns också, precis som vars ett förråd.

Föreningen har tecknat bostadsrättstilläggsförsäkringen för varje medlem.

Intresseanmälan