Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Drottninggatan 94

Norr

2 rok
100 kvm
4 495 000 kr
Alla bilder

Bo som en rockstjärna med 18 kvm takterrass i rakt söderläge på Helsingborgs paradgata

Drömmen om en takterrass mitt i city kan bli sann. På en av Norrs få takterrasser är utsikten slående med en under sommartid grönskande Vikingsbergsparken ovan Landborgen i öst. Kärnan, Helsingborgs vackra takåsar och stadskärna rakt söderut samt Drottninggatans vackra fasader längs med kvarteret Kristinehall i väst. Solens absolut bästa timmar njuter du av här, på din alldeles egna takterrass om ca 18 kvm mitt på Norr i Helsingborg.

Längs med stadens paradgata finns nu möjligheten att förvärva en av Helsingborgs kanske fräckaste tvårummare. En takvåning om ca 100 kvm med takterrass om ca 18 kvm i rakt söderläge med utsikt över takåsar, grönska och vackra fasader. Tänk dig en tänd grill och god dryck i nära vänners sällskap, och med en markis som täcker i princip hela takterrassen så avnjuts livet oavsett väder. Inne i lägenheten präglas den av typiska attribut som ofta eftersöks i en vindsvåning och har mängder av praktiska och estetiska lösningar. Det dubbelsidiga köket med bardisk är fullt utrustat och med fransk balkong, planlösningen mot matsal och vardagsrum är öppen och genom bl.a. fyra takfönster i de sociala ytorna ges ett genomgående ljusinsläpp. Plankgolvet är vitlaserat och takbjälkarna med sin sobra grå färg är synliga bland den tilltagna takhöjden om ca 2,75. En möjlighet att verkligen förädla något speciellt och unikt. Planlösning om 3 rok från originalritning innan 1996 finns att titta på.

Här bor du på en eftertraktad adress mellan några av stadens mest populära krogar och restauranger som Etoile, Regio & Drottninggatan 35. På ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade områden är morgondoppen och gröningen bara några hundra meter bort. Kultur, shopping längs med Kullagatan och Norra hamnens båthamn likaså - Helsingborgs charm är sannerligen påtaglig.

Välkommen till Drottninggatan 94 och visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 495 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
5 097 kr/mån
Boarea
100 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Norr
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Sön 5 Februari kl 12:00 - 12:30
Välkommen på visning! Bokning krävs och sker enklast via hemsidan eller direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.
Planritning Planlösning
Planritning Alternativ planlösning

Entré

En avlång hall erbjuder all den förvaring som kan tänkas behövas. Hatthyllan innanför dörren, garderoberna längs med väggen - praktiska och estetiska lösningar som tilltalar. Till golv ligger ett vitlaserat plankgolv som är genomgående för hela lägenheten, sobert och matchande till de vita väggarna.

Kök

Köket har karaktär med sin svarta inredning i både köksluckor och hyllor. Bänkskivan är av sten och bidrar ytterligare till helhetskänslan. Kökets dubbelsidiga lösning bidrar till praktikalitet och med en fransk balkong mot innergården samt en bardisk mot den öppna planlösningen är det både öppet och socialt. Den maskinella utrustningen består av Fläkt, induktionshäll, ugn och diskmaskin.

Matsal & Vardagsrum

I en fantastisk öppen & social yta ryms den gigantiska soffan och det matbordet för den stora bjudningen utan att trängsel uppstår. Sannerligen ett rum för sällskap, skratt & fest. Takfönster i bägge riktningar ger ett naturligt ljus som kompletteras av de vitmålade väggarna, innertaket och ljusa golvet. Takbjälkarna ca 2,75m ovan fötterna är målade med en grå färg och bidrar till den genuina känslan av en vindslägenhet.

Sovrum

Här sover du sannerligen som en kung i din egna King-Size bädd! Rummet kommer du till genom en skjutdörr och med sin tilltagna yta gör sig de stora möbler till rätta. I garderoben intill hänger du alla dina kläder och i ena delen av garderoben har säljaren även gömt sitt hemmakontor, praktiskt och estetiskt korrekt. Nedan sängen finns ett stort glasparti med skjutdörr som tar dig ut till terrassen. Att vakna varje morgon med en vy bland molnen, vore inte det något?

Badrum

Badrummet är helkaklat med svart klinker på golv och vitt kakel på väggar. Golvvärme - självklart. Även här gifter sig takbjälkarna i grått med övrig interiör som under sin bänkskiva ger goda förvaringsmöjligheter. Bakom en spegeldörr gömmer sig tvättpelaren med tvättmaskin och torktumlare (2019), det finns även handduktstork uppmonterad på väggen och duschhörna.

Terass

Terassen är om ca 18 kvm och ligger i rakt söderläge. Utsikten är slående och sträcker sig milsvidd söderut. Vackra fasader i väst, vikingsbergsparkens grönska ovan landborgen i öst och Norrs vackra takåser där emellan. Detta är en terass för livsnjutaren. Grill och god dryck i nära vänners sällskap och med markisen som går lång väg ut avnjuts livet oavsett väder.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Drottninggatan 94
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
4 495 000 kr
Månadsavgift
5 097 kr/mån
inkl. värme, vatten. Avgiften höjdes med 10% 2022-11-01 och inga övriga höjningar är bestämda framöver.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
100 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1882
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.

Ekonomi

Andel i föreningen
8.89%
Andel av årsavgift
8.89%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
175 kr
Summa
625 kr

Uteplats

Fransk balkong i kök samt att bostaden har en fantastisk takterass om ca 18 kvm i rakt söderläge med utsikt i tre väderstreck.

Bilplats

Externt garage finns att hyra inom 200m avstånd.

Förening

Namn
Brf Drottninghallen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769606-0248
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
Utförda renoveringar:
-Fastigheten är stambytt och man har gjort vid fasaden.
-Föreningen har målat om fönsterna till viss del. Finns dock några kvar.
- Balkongerna är renoverade

Kommande renoveringar:
-Föreningen passar på att separera dagvattnet och spillvattnet genom att göra en kanal från mitten av innergården ut genom cykelförrådet i samband med att kommunen ska bygga om vägen på Drottninggatan.
-Putsen i källaren är äldre och ska diskuteras vid nästa föreningsmöte.
-Alla kommande renoveringar är planerade för och ligger inom budgeten. Kommer inte behövas ta några nya lån.
Allmänt om föreningen
Föreningen som bildades 2000 består av 12 lägenheter och äger fastigheten Hallen 23 i Helsingborg. Stabil äldre förening där renoveringar såsom fönsterbyte, balkongrenovering och fasadrenovering har genomförts de senaste åren.

OVK besiktning godkänd i augusti 2018.

Om området

Norr är ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade områden med närhet till allt som staden har att erbjuda. Några av stadens bästa restauranger och krogar ligger inom gångavstånd, strandpromenaden på gröningen, stränderna vid Fria Bad och Landborgspromenaden precis ovan är ypperliga för den motionerande. Välkommen till Norr!

Intresseanmälan