Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Hofverbergsgatan 13

Stattena

2.5 rok
64 kvm
2 200 000 kr
Alla bilder

Föreningens förmodligen finaste lägenhet!

Välkommen till föreningens förmodligen finaste tvåa! Låter den beskrivningen sliten och redan använd? I detta fallet är den i högsta grad befogad!
Av välskötta Brf Nyponets 128 lägenheter så är denna på många vis unik! Planlösning, kvalité & detaljfinish, allt i en klass för sig!

Redan efter att ha öppnat dörren och tagit första steget in i lägenheten märks att detta är något extra, något utöver det vanliga.
Den öppna planlösningen mellan hall, matplats och härifrån vidare in mot vardagsrummet åt ena hållet och köket åt det andra, ljuset som flödar fritt genom lägenheten, Microcementgolvet i hallen som övergår i fiskbensparkett, allt detta sammantaget ger lägenheten en unik känsla. Lägg därtill materialvalen som är kvalitativa rakt igenom. Detta är en lägenhet ni inte vill missa!

Ytorna är genomgående välplanerade med en perfekt mix av riktigt rymliga och inbjudande umgängesytor samt mer privata delar. Dessutom finns även gott om förvaring och en inglasad balkong med sol under eftermiddag och kväll!
Utöver det finns ett modernt badrum med Microcement på väggar och golv för en fogfri yta!

Denna fantastiskt trevliga bostad ligger högst upp i huset vilket ger ett härligt ljusflöde i lägenhetens alla rum.
Här har ingenting lämnats åt slumpen utan noggrannhet och detaljer präglar allt som gjorts. Ett exempel på detta är att lägenhetens alla strömbrytare är wifi-uppkopplade och går att styra via mobilen. Allt från att dimma belysning till att ställa in scheman och att koppla upp mot Google Home är exempel på möjliga användningsområden.

I mitten på 1950-talet lät HSB uppföra fem sammankopplade byggnader i vad som skulle bli BRF Nyponet. Byggnaderna är tre till fyra våningar höga med putsade fasader och sadeltak. De senaste 20 åren har föreningen på ett konsekvent och genomtänkt sätt utfört många större underhålls och ombyggnationsprojekt vilket sammantaget ger en fastighet i mycket gott skick.

Välkommen på visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 200 000 kr utgångspris
Månadsavgift
3 592 kr/mån
Boarea
64 kvm
Antal rum
2.5 rum
Område
Stattena
Andreas Schultz
Fastighetsmäklare
andreas@3etage.se 0735-179334 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179334 alternativt andreas@3etage.se
Planritning Planlösning

HALL

Hallen är rymlig och välkomnande med snyggt golv i grå Microcement och gott om plats för avhängning av ytterkläder direkt till höger innanför dörren.
Längs den vänstra väggen finns en stor, inbyggd skjutdörrsgarderob med bra förvaringsmöjligheter. Microcementgolvet är även lagt in i garderoben.
Släta väggar i grå/beige nyans samt infällda spotlights i taket med rörelsevakt, smidigt!

VARDAGSRUM

Ett riktigt stort och ljust rum i öppen och social planlösning tillsammans med matplats och kök samt utgång till härlig inglasad balkong med högt läge åt sydväst. Från balkongen har man utsikt över grannskapet och hela vägen bort till Pålsjö Skog!
Golvet i vardagsrummet är snygg fiskbensparkett från Bjelin och detta golv är även lagt vidare in i både kök och sovrum, utan trösklar mellan rummen!

KÖK

Nyligen renoverat kök från Ikea med inredning i grågrön nyans. Övriga detaljer är i svart, såsom vask, blandare och knoppar. I taket finns spotlightsskena för god arbetsbelysning. Dessutom finns inbyggd och gömd LED-list ovan arbetsbänken.
Vitvarorna består av inbyggnadsugn från Kitchenaid, induktionshäll från Kitchenaid, kombinerad ugn och mikro från Kitchenaid, integrerad diskmaskin från Whirlpool, integrerad kyl/frys från Ikea samt inbyggd fläkt från Ikea.

SOVRUM

Snyggt och rymligt sovrum med mörkblå, målade väggar. Golvet är även här kvalitativ fikbensparkett från Bjelin. Idag finns en större skjutdörrsgarderob samt en mindre inbyggd garderob till förvaring. Utöver detta finns gott om plats för kompletterande möblering i form av t ex en arbetshörna eller fristående byrå.

BADRUM

Riktigt snyggt renoverat badrum med stilren grå Microcement på både väggar och golv för ett badrum helt utan fogar!
Inredningen i övrigt består av öppningsbar duschvägg i glas, kombimaskin (tvätt+tork) från Whirlpool, vit kommod under vasken samt svarta detaljer i form av blandare, duschblandare, spegel, handdukstork samt lampa. Toalettstolen är vägghängd.

OMRÅDE

På Stattena bor du i lugna omgivningar men med gångavstånd till city. Ännu närmre ligger Stattena Centrum med diverse matvarubutiker samt annan service och bra kommunikationer. Inom området finns också Apotek, vårdcentral och ett antal små konditorier. Ett par minuters promenad härifrån ligger Pålsjö Skog med gångstigar och motionsspår.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hofverbergsgatan 13
Område
Stattena
Kommun
Helsingborg
Pris
2 200 000 kr
Månadsavgift
3 592 kr/mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 95 kr/månad för bredband via fiber.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2.5 rum
Boarea
64 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.80556%
Andel av årsavgift
0.80556%
Nettoskuldsättning
9 420 kr. Beräknad med hjälp av uppgifter i årsredovisningen för 2022
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Summa
400 kr

Kostnaden är enligt schablon och kan variera beroende på användningsgrad och abonnemangsform.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-16)
Prestanda
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Inglasad balkong i soligt syvästläge! Trätrall som golv. Utsikt hela vägen bort till Pålsjö Skog!

Bilplats

24 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
34 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
På gatorna i närområdet finns det oftast gott om gratis parkering!

TV- och internetanslutning

TV: Tele2. Bredband: Föreningen är ansluten till fibernät via Ownit. Kosnaden är obligatorisk om 95 kr i månaden för varje lägenhet för 100/100 mbit hastighet..

Förening

Namn
Brf Nyponet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1144
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
128 st
Antal lokaler
2 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 128 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslokaler samt 8 förråd. Föreningen har 25 garage och 34 parkeringsplatser. Man har genomgått stambyte under 2004-2005 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare, entrédörrar och garage. Under -09 sattes även nya porttelefoner in (med möjlighet till kamera) samt nyckelfritt låssystem med "taggar". Under 2015 sattes nya källardörrar och nya dörrar till tvättstugorna in. Föreningen gjorde 2016 en gemensam och obligatorisk installation av fiber i alla lägenheter till en kostnad om 95 kr / månad.
Under 2016 installerades säkerhetsdörrar i alla lägenheter. 2023-24 planeras fönsterbyte och inom 10 år takrenovering. Amorteringar och fonderingar för fönsterbytet har kontinuerligt gjorts under flera år vilket gör att föreningen inte räknar med att behöva höja avgifterna pga detta.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för hemförsäkringen.

Intresseanmälan