Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Bärnstensgatan 26

Ättekulla

3 rok
81.5 kvm
2 295 000 kr
Alla bilder

Exklusivt renoverad trea

Välkommen till Bärnstensgatan 26 och denna trea som blivit totalrenoverad senaste året. Förutom ett fint och modernt boende så är även föreningen mycket välskött och stora renoveringar har låtit utföras de senare åren. Lägenheten placeras på tredje våningen och nås snabbt genom hiss direkt från markplan.

Entrén välkomnar oss med avhängningsmöjligheter. Härifrån når vi även badrummet som är helt nyrenoverat i riktigt moderna materialval och med tvättmaskin. Från hallen nås även det första av de två sovrummen. Stort och generöst med plats till dubbelsäng samt förvaring via garderober. Vidare in når vi vardagsrum och kök. Den öppna planlösningen är väldigt inbjudande med fönster i båda ändar. Köket har en trevlig köksö som ger ett mycket arbetsvänligt kök med gott om förvaring, full maskinpark och bra arbetsytor. Här ryms även en perfekt matplats för upp till 10 personer. Från köket når vi sedan det stora vardagsrummet som erbjuder trevliga möbleringsalternativ på båda sidor. Soffgrupp placeras bäst vid balkongen och sedan får fantasin bestämma vilka andra möbleringslösningar som kan passa in. Den inglasade balkongen är något utöver det vanliga. Plats till såväl matplats som soffgrupp finns och vid horisonten kan vi skymta sundet samt njuta av eftermiddagssolen. Glaspartierna är öppningsbara och man kan här verkligen tala om ett extra rum som kan nyttjas under stora delar av året. Slutligen når vi boendets andra sovrum. Även detta är generöst och rymmer dubbelsäng samt förvaring ges via garderober. Ett boende utöver det vanliga som måste upplevas på plats!

Finns nog få föreningar i Helsingborg som har så välskötta omgivningar och fastigheter som HSB BRF Runan. Dessutom stoltserar föreningen med endast cirka 2500kr/kvm i lån. Betydligt lägre än de flesta föreningar i Helsingborg. Här bor man verkligen tryggt och skönt med härlig gemenskap. I föreningen är det ständigt nya aktiviteter på gång och som boende kan man utnyttja och hyra festlokalen. De helt nyrenoverade garagen med solceller och laddboxar rymmer hela 300 bilar och är en perfekt bekvämlighet för föreningens medlemmar. För er som inte har bil går stadsbussen till stan med täta turer. För den som pendlar nås motorvägen på några få minuter.

Varmt välkomna till ert nästa drömboende!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 295 000 kr utgångspris
Månadsavgift
5 386 kr/mån
Boarea
81.5 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Ättekulla
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Alexander Larsson
Assisterande mäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179338 alternativt martin@3etage.se
Planritning Bärnstensg 26

Rumsbeskrivning

HALL/ENTRÉ
Välkomnande entré med praktisk avhängning och förvaring av skor. Ekparkett på golv och slätspacklade vitmålade väggar.

SOVRUM 1
Stort sovrum, rymmer gott och väl dubbelsäng, förvaring och skrivbordsmöbel eller dyl. Ekparkett på golv och slätspacklade samt vitmålade väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum som dessutom är välplanerat med en installerad kombimaskin (tvätt och tork). Modernt och stilrent grått kakel på väggar och samma kakel på golv. Därefter följer kommod med vask, toalett samt duschhörna. Golvvärme och spotlights i taket!

KÖK
Öppet kök som avgränsas av en smart köksö. Beige inredning från IKEA med en ljus laminatbänksskiva som även utgör stänkskydd. Bra förvaring och arbetsytor erbjuds och köket är fullutrustat med micro och ugn i arbetshöjd, induktionshäll, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Förutom kök så finns möjlighet till ett rejält matbord för upp till 10 personer.

VARDAGSRUM
Mycket trevlig planlösning som är genomgående från kök till vardagsrum. Samma parkett som i övriga delar av bostaden och slätspacklade, vitmålade väggar. Plats för diverse möblering med given soffgrupp mot balkongsidan.

INGLASAD BALKONG
Utrymmet rymmer gott och väl både matplats samt mindre soffgrupp. Placeringen åt väster ger fint eftermiddagsljus och mot horisonten skymtas sundet och ven. Ett rum som går att utnyttja från tidig vår till sen höst!

SOVRUM 2
Det andra av sovrummen som är lite mindre rymmer ändå dubbelsäng till vänster och bra förvaring. Ekparkett på golv samt slätspacklade vitmålade väggar. Garderober.

KVARTER
I bostadsområdet Ättekulla, finns både lägenheter och villor.
På Ättekulla finns ett litet centrum med pizzeria. Ättekulla är ett populärt område för barnfamiljer och äldre. Bostadsområdena delas av från varandra av grönområdena kring Ättekulla gravfält, med Raus Norra i norr och Raus Södra samt Raus Vång i söder. Stadsbuss nr 2 går från Ättekulla. Det tar drygt 15 min till Knutpunkten. De natursköna omgivningarna, där man bland annat kan se Öresund, är mycket populära att promenera i. City Gross och Ica Maxi finns i närheten. Ättekullaskolan, som byggdes om i slutet av 90-talet, har elever från årskurs 1-9 samt fritids. På Ättekulla finns även förskolor.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Bärnstensgatan 26
Område
Ättekulla
Kommun
Helsingborg
Pris
2 295 000 kr
Månadsavgift
5 386 kr/mån
Ink värme, vatten, grundutbud av kabel-TV och bostadsrättstillägget för hemförsäkring.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
81.5 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1979
Fönster
3-glasfönster
Våningsplan
3 av 8. Hiss finns.
Renovering
Lägenheten totalrenoverades 2021
Övriga byggnader
Källarförråd, tvättstuga samt cykelförråd. Gästlägenheter x2 samt festlokaler x2.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.28869%
Andel av årsavgift
0.28869%
Nettoskuldsättning
171 360 kr. Enligt årsredovisning 2021
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
425 kr
Försäkring
125 kr
Summa
550 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
123 kWh/m2/år

Uteplats

Ljuvlig inglasad balkong med utsikt över sundet. sol från lunch till kvällning!

Bilplats

Antal bilplatser: 56 st, separat kö.
Antal garageplatser: 300 st, separat kö.

Förening

Namn
HSB Brf Runan i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716406-7659
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
374 st
Antal lokaler
35 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Flintan 2, 3 och 4 och uppförda 1978. Fastigheterna är geografiskt belägna i området Ättekulla med adress Bärnstensgatan 2-32. Föreningen har 374 bostadsrättslägenheter,14 lokaler, 2 föreningslokaler samt 2 övernattningsrum. Till förfogande har de även 300 garage, 56 parkeringsplatser för besökande, 4 parkeringsplatser för företagsbilar, 7 husvagnsplatser, 15 cykelboxar. Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:

2 rum och kök 186 st.
3 rum och kök 154 st.
4 rum och kök 34 st.
Mål för verksamheten:

Föreningen har som mål för sin verksamhet att ha låga avgifter på lång sikt.

Följande underhåll har skett de senaste åren:
Takläggning av 5 stycken förrådsbyggnader
Renovering tvättstuga Bärnstensgatan 8
Nya elektroniska garareportar
Målning lekutrustning och parkbänkar
Installation av elektroniska informationsskärmar i trapphusen
Fönsterbyte
Fasadrenoveringar med montage av ny inglasning
Tilläggsisolering av vindar
Garagen totalrenoverade ink solceller

Besök gärna föreningens hemsida http://runan.hsbbrfwebb.se/ för mer information.

Intresseanmälan