Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Järnsparvsgatan 16

Mariastaden

4 rok
90 kvm
3 295 000 kr
Alla bilder

Gavelradhus på populär gata!

På färgglada Järnsparvsgatan med närhet till Kungshultsskogen erbjuds detta välplanerade gavelradhus. Gillar man bekymmersfritt modernt boende samt lättskött och mysig trädgård så kan detta fantastiska hus passa alldeles ypperligt. Lägg därtill en bostad med; fokus på generösa sociala ytor, ett praktiskt arbetskök i öppen planlösning mot ett vardagsrum som kan inhysa både soffgrupp och matsalsmöblemang, två helkaklade badrum och tre sovrum samt möblerbar övre hall, så är bodrömmarna uppfyllda. Det blir inte bättre än så här..

Kärnhem lät under 2019 uppföra 31 stycken bostadsrättshus och föreningen fick det vackra namnet Solfångaren.
Ett rofyllt och barnvänligt område en bit bort från de största vägarna och med direkt närhet till grönområden, lekplatser samt förskola och skola. Husen har modern arkitektur och fasaderna är klädda i slammat tegel där husen är i olika kulörer för att skapa en trivsam kontrast och variation.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 21 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
3 295 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 958 kr/mån
Boarea
90 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Lör 4 Februari kl 11:45 - 12:15
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Innan vi går in i huset står vi på entrésidan som är plattlagd vilket ger en fin plats för en mindre sittgrupp. Det finns plats för en bil på biluppställningsplatsen och ytterligare bilplats finns ett stenkast bort. In genom ytterdörren och här finns bra plats för avhängning samt förvaring via garderob och på golvet ligger snyggt klinkergolv som sen övergår till ett ljust parkettgolv. Ett utrymme under trappan sväljer ännu mer förvaring. Skön uppvärmning via golvvärme. Innan vi når allrummet står vi kvar i hallen och här nås det smakfulla och helkaklade duschrummet med färgsättning i vitt samt grått. Här finns även tvättavdelningen med tvättmaskin samt torktumlare. Allrummet är generöst i storlek med plats för båda matsalsmöblemang samt soffa och tv-möbler. Rummet bjuder på stora fönster och via altandörren når vi trädgården som har trädäck, gräsmatta samt häck som ramar in ytan. Här når man förrådet. Perfekt för att plocka fram grillen och dynorna till solstolarna och njuta av trädgården. Köket, som är från HTH, är vitt samt med ljus stilren bänkskiva. Maskinparken innehåller; spishäll, fläkt, inbyggd ugn samt mikro och hel kyl/frys och diskmaskin.

Upp för trappan kommer vi till husets ovanvåning som består av tre sovrum varav master bedroom om ca 17 kvm har hel garderobsvägg till förvaring. Även på detta plan finns ett fint ljust parkettgolv och fint målade väggar. Badrummet är riktigt inbjudande med badkar och inredningen är från Svedbergs och Ifö.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Järnsparvsgatan 16
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
3 295 000 kr
Månadsavgift
4 958 kr/mån
Exklusive uppvärmning, vatten, hushållsel och renhållning. Inklusive Telia TriplePlay.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
90 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans gavelradhus
Byggnadsår
2019
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Övriga byggnader
Förråd på tomten.

Ekonomi

Andel i föreningen
2.7864%
Andel av årsavgift
2.7864%
Nettoskuldsättning
1 157 170 kr
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
1 678 kr
Renhållning
250 kr
Försäkring
175 kr
Summa
2 103 kr

Driftkostnad per månad. I kostnaden för uppvärmning ingår värme, vatten (debiteras a conto 250kr/mån + 63kr i moms), hushållsel. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-14)
Primärtenergital
65 kWh/m2/år
Energiklass
B

Uteplats

Hörntom med plats för lek och grönska. Trädäck närmst huset på baksidan.

Bilplats

Stenlagd biluppställningsplats.

Förening

Namn
Brf Solfångaren i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769632-8371
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2019 när husen stod klara.
Den består av 31 st bostäder fördelade på 20 st parhus och 11 st radhus. Man har nyligen genomfört dränering av trädgårdarna och delvis planterat nya häckplantor som en del av ett garantiarbete. HSB sköter förvaltningen. Ladda ner årsredovisning samt stadgar för mer info.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan