Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Tågagatan 17

Norr

2 rok
42 kvm
1 890 000 kr
Alla bilder

En pärla på Norr!

I ett av de äldsta kvarteren på Norr ligger denna unika lägenhet där du finner lugnet mitt i stan. Den utstrålar vardagslyx och har en privat innergård där du får känslan av en egen trädgård. Den genomgående lägenheten är lugn och harmonisk med mycket ljusinsläpp. Varje yta har sin funktion med gedigna materialval, där planlösningen skapar möjlighet för mycket förvaring utan att ge avkall på estetik och boyta. Tillsammans med närheten till havet, skogen och stadskärnan gör det denna lägenheten till en riktig pärla.

Brf Fides är en förening med 76 lägenheter och 5 lokaler. Föreningen fördelar sig i 11 byggnader och omfattar hela kvarteret där en gemensam innergård huserar, lummig och mycket trevlig. Utan tvekan Helsingborgs absolut charmigaste innergård!

Kontakta ansvarig mäklare Roger Billsten för visning via e-post: roger@3etage.se eller via samtal/sms: 0735179333

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 890 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
3 446 kr/mån
Boarea
42 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Norr
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Tis 21 Mars
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Hall

Innanför dörren möts vi av en hall med plats för både möblering samt avhängningsmöjligheter. Direkt vid första anblick får man den sköna känslan man så gärna vill ha av att ha kommit hem. Ett snyggt valnötsgolv vilar här och det återfinns även i köket och sovrummet.

Kök

Stilrent och sobert IKEA-kök i vitt med bänkskiva i valnöt ger en varm och modern touch tillsammans med det skimrande rostfärgade kaklet. Köket sattes in 2011 och maskinparken består av spishäll med rostfri fläkt ovan, inbyggnadsugn, integrerad kyl/frys och en integrerad diskmaskin från -22. Matplats för 4-6 personer vid fönsterna.

Vardagsrum

Läckert och lättmöblerat rum med generös takhöjd och underbara fönster vilket ger rummet skön volym och bra ljusinsläpp. Parketten är slipad, pigmenterad och mattlackad.

Sovrum

Sovrummet är i perfekt storlek med plats för stor säng och här har man delat av rummet och skapat en walk-in-closet för maximal förvaring.

Badrum

Renoverat badrum med schackrutigt golv samt vita väggar där man kaklat kring badkar och väggen vid vask samt wc. Smakfullt och fräscht!

Historik

Historian om KV Fides 13
Kvarteret bebyggdes i ett expansivt skede då Helsingborg utvecklades som industristad. Det var dock inget renodlat arbetarkvarter utan här bodde främst hantverkare och lägre tjänstemän. Samtliga hus i kvarteret byggdes 1887 - 1888, och alla utom ett (f.d. Fides 3, Persgatan 54) ritades av stadsarkitekten Mauritz Frohm. Fides 3 ritades av Ola Anderson. Kvarterets branta sluttning gjorde att husen i dess östra del uppfördes i två våningar, i något fall med mansardvåning, medan dess västra del bebyggdes med tre-våningshus. Alla husen gavs en putsad gatufasad. Kvarteret hyser stora kulturhistoriska värden. Att ett helt kvarter, bebyggt i ett sammanhang under 1880- talet, finns kvar i så pass orört skick, är mycket sällsynt. Fråga har väckts om byggnadsminnesförklaring av f d Fides Il.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Tågagatan 17
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
1 890 000 kr
Månadsavgift
3 446 kr/mån
I avgiften ingår värme, vatten, sopor och kabel-tv samt bredband 100/10
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
42 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1887
Fönster
2-glasfönster isoler
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
1.5 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Förråd till lägenheten finns i källare. I föreningen finns tre tvättstugor. Cykelförråd finns i två källare på den övre gården, Farmgränden 7 och 3. Du kan också ställa din cykel i ett cykelställ på gården.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.0021%
Andel av årsavgift
1.04351%
Nettoskuldsättning
364 690 kr
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
120 kr
Summa
470 kr

Beakta att kostnaden för hushållsström är beräknad enligt schablon och skiljer sig åt efter förbrukning, kvalité på maskinell utrustning samt abonnemangsform.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-08)
Primärtenergital
180 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Föreningen har en fantastisk innergård. Gemensamma utemöbler och grillar tillhandahåller föreningen på ett antal platser på gården. Det är fritt fram att använda möblerna och grillarna. Var och en ansvarar för att man städar, rengör och återställer det man använt.

Bilplats

Parkeringsmöjligheter på kringliggande gator samt via externa fastigheter i området.

Förening

Namn
Brf Fides 13
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-0247
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen finns på adress Farmgränden 1-9, Integatan 4, Persgatan 52-62 samt Tågagatan 15-17. Består av 76 bostadslägenheter (varav 4 hyresrätter) samt 5 lokaler och förvaltas genom Riksbyggen. Genomförda renoveringar: 1980 gjordes stambyte. 2013; Fasadputsning/ målning, fönsterbyte, takrenovering, målning plåttak och plåtdetaljer. renovering / byte frånluftsfläktar. 2015; Nytt nyckelsystem. 2016; OVK, nya huvar på tak, 2017; Spolat rören. 2019; nya säkerhetsdörrar till lägenheterna. 2020; Renovering av trapphus, bytt ut undercentraler. Kommande renoveringar: Föreningen håller för tillfället på med renovering av tak, fasad och fönster. Man avser att ev justera avgiften ca 3-4% årligen de kommande åren. Ladda ner Årsredovisning samt Stadgar för mer information.

Om området

Ett "stenkast" från bad & stad! Här bor man i Helsingborgs kanske hetaste område. Du har havet på badrocksavstånd, Centrum med sitt rika kultur- och shoppingliv bara några minuter bort samt närhet till en uppsjö av restauranger och mysiga promenadstråk.

Intresseanmälan