Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Hälsovägen 43A

Tågaborg

3 rok
81.5 kvm
1 995 000 kr
Alla bilder

Oslipad diamant med fantastisk rymd

Välkommen till denna ljusa och genomgående lägenhet med eftertraktade attribut som tilltagen takhöjd, burspråk, stora sociala ytor med öppen spis och balkong.
En lägenhet som går att flytta rätt in i samtidigt som det finns fantastiska möjligheter till den som önskar att modernisera.

Lägenheten utmärker sig direkt när du tar steget över tröskeln med sitt ljus och sin rymd. Hallen gör sig naturligt trots den luftiga ytan där enbart en öppen pelare med glashyllor avgränsar. Genomgående i lägenhetens sociala ytor ligger ett massivt trägolv och väggarna med struktur är målade vita, i hallen och korridoren ligger ett praktiskt terrakottafärgat klinker.

Bostaden om 3 rum & kök på 81,5 kvm utgörs från början av 4 rum & kök där det mindre rummet intill kök har öppnats upp, vilket bidrar till den rymd som idag upplevs i lägenheten. Bostadens kök är utrustat med full maskinpark och arbetsbänk i svart sten. Matplatsen gör sig naturlig vid burspråket och den fungerande öppna spisen samt balkongen finner sin rätt i vardagsrummet. Sovrummen är tilltagna och ligger längs med en korridor i sin egen del av lägenheten, avlägset och privat. Badrummet är renoverat i och med stambytet 2008 och utrustat med både duschkabin, kombinerad tvättmaskin & torktumlare, uppvärmd handdukstork & golvvärme.

Här bor du med direkt närhet till matbutik och mycket goda bussförbindelser på Stattena Centrum, Hemmakväll, sushirestaurang och pizzeria på Tågaborg samt fiskbutik och café på Slottshöjden.
Varmt välkommen på visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
5 048 kr/mån
Boarea
81.5 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Tågaborg
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Planlösning

Hall & Korridor

Innanför säkerhetsdörren välkomnas vi till en lägenhet som direkt utmärker sig med sitt mycket trevliga ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och en inbyggd hylla med glashyllplan. På golv ligger ett klinker, snyggt och praktiskt. Genomgående för bostaden är väggarna färgade vita med grov struktur och det massiva trägolvet i de sociala ytorna. Hallen leder till övriga bostaden med sin korridor där mycket goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den exempelvis extra djupa garderoben med skjutdörrar.

Kök

Köket går i toner av naturligt trä med god förvaring i både lådor och köksluckor ovan med belysning undertill. Arbetsytan utgörs av en svart stenbänkskiva med ett stänkskydd av tegelbeklädnad bakom. I mitten av köket står en mindre version av köksö som huserar spishällen. I övrigt är köket fullt utrustat med modern kyl & frys, diskmaskin, underlimmad vask och ugn. Från ordinarie planlösning har vägg mot sovrum rivits vilket bidrar till en otrolig rymd i köket och vid renovering kan det luftiga köket bli ännu större.

Matplats & Vardagsrum

Matplatsen gör sig naturlig vid bostadens burspråk, centrerat i bostaden. Vardagsrummet följer, där den läckra & fungerande öppna spisen huserar. Slå dig ner i den stora mjuka soffan medan sprakandet från brasan inger mysfaktorn. I övrigt når vi även bostadens balkong.

Sovrum 1 & 2

Sovrummen är tilltagna i sin storlek där Sovrum 1 idag huserar en stor dubbelsäng med vardera sida ett nattduksbord. Sovrum 2 fungerar idag som dressing-room och kontor. Likt övriga bostaden är väggarna här vita med samma struktur men golvet skiljer sig med ett laminatgolv.

Badrum

Badrummet är yteffektivt inrett och erbjuder det mesta. Helkaklat i tidslösa färger av mörkt klinker som följer upp i duschvägg och i övrigt ett vitt kakel på väggarna. Det finns en kombinerad tvätt/tork och handdukstork som går på fjärrvärmen samt golvvärme. Förvaring erbjuds i både spegelskåp & kommod. I hörnet står en duschkabin.
Föreningen genomförde stambyte 2008.

Eventuellt fjärde rum

Den nuvarande hyllpelaren vid hallen har tidigare varit en del av den vägg som bildar bostadens fjärde rum. Vid behov kan denna vägg sättas upp på nytt och ett rum lämpligt som kontor, för gästen eller tonåringen återskapas.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hälsovägen 43A
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
1 995 000 kr
Månadsavgift
5 048 kr/mån
inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
81.5 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen Lägenheten är 4 rum & kök i ordinarie planlösning.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1948
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Bostadsrätten har tillgång till både vindsförråd och källarförråd. I källaren finns även tvättstuga, cykelförråd och barnvagnsrum. Längs med gången mellan föreningens hus ligger soprummet.

Ekonomi

Andel i föreningen
2.89768%
Andel av årsavgift
2.89768%
Nettoskuldsättning
237 372 kr. Baserat på information från 2021/2022 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Försäkring
175 kr
Summa
675 kr

Schablonberäknat. Kostnader är individuella.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-29)
Primärtenergital
147 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Föreningen har en fin och grön innergård med uteplats, bl.a. under tak.

Bilplats

Finns gratisparkering runt om i området samt parkeringsgarage att hyra.

Förening

Namn
HSB Brf Svea
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1219
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
37 st
Antal lokaler
8 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägande om den som bor i lägenheten äger minimum 10%. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med ordföranden, ta del av årsredovisning, stadgar samt att undersöka lägenheten.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1946 och första inflyttning i föreningens fastighet skedde 1948. Föreningen upplåter 37 st lägenheter med bostadsrätt och är belägen på Möllebäcksgatan 6-10 och Hälsovägen 43 i Helsingborg. En lokal hyrs ut till företag.

Utförda renoveringar:
2020 - Sotning har skett i samtliga lägenheter under 2020. I övrigt är eldstäder bostadsrättsinnehavarens ansvar.
2020 - Bytt bottenavlopp samt separerat dag- och spillvatten
2019 - Gjort om lokal till övernattningslägenhet, filmat och spolat stammarna, ny elservis, injustering av värmekurva separering av spill- och dagvatten (pågående)
2017 - Större trädgårdsomläggning
2008 - Stambyte
2005 - Byggt miljöhus
Kommande renoveringar:
På sikt planeras målning av källare och trapphus samt åtgärder på tak, fönster, fasad och balkonger.

Föreningen är stabil med bra ekonomi och låg belåning.
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.

Om området

I gränslandet mellan Tågaborg, Stattena och Slottshöjden finns stora delar av Helsingborg bästa utbud precis utanför porten. Stattena Centrum med matbutik, gym och goda förbindelser till city ligger enbart ett stenkast från lägenheten liksom restauranger, butiker och caféer på Slottshöjden som Tågaborg.

Parkering

Finns gratisparkering runt om i området samt parkeringsgarage att hyra i närområdet.

Intresseanmälan