Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Tågagatan 82

Stattena/Tågaborg

4 rok
96.5 kvm
2 450 000 kr
Alla bilder

En av föreningens få fyror är nu äntligen till salu! Perfekt läge på gavel med fönster åt 3 håll!

En av föreningens få fyror är nu äntligen till salu! Stilren & välplanerad med inglasad balkong. Perfekt läge på husets gavel med fönster i 3 väderstreck!

Välkommen till denna ytterst välplanerade fyra på ett av föreningens bästa lägen! Gavelläget gör lägenheten naturligt ljus och inbjudande på alla sätt. Tack vare det rika ljusinsläppet är känslan i bostaden nästan den av ett radhus.
Alla ytskikt är i fint skick och lägenheten är genomgående snyggt välrenoverad med en väl uttänkt planlösning där både samvaroutrymmena och de mer privata ytorna ges gott om plats.
De tre sovrummen är alla rymliga och smart inbyggd förvaring erbjuds i hall.
Helt enkelt en lägenhet där både vardag och fest ryms!

På balkongen sitter man skyddat tack vare inglasningen och här njuter man som bäst under eftermiddag och kväll då solen värmer extra gott tack vare västerläget. Framåt kvällen följer man solens strålar hela vägen tills de går ner bakom Pålsjö Skogs trädtoppar!
Bostaden erbjuder också både badrum och en separat gäst-wc, vilket såklart adderar en praktisk dimension.

Föreningens läge är även det på många sätt optimalt. Här bor man i lugna omgivningar med en direkt närhet till Pålsjö Skog för rekreation och träning. Det är inte heller långt ner till stranden och dess salta bad och för dig som pendlar nås Stattena Centrum inom ca 5 minuters promenad för ett rikligt utbud av busslinjer. Vid Stattena Centrum finns också matvarubutik, Apotek och diverse övrig service att tillgå!

I mitten på 1950-talet lät HSB uppföra fem sammankopplade byggnader i vad som skulle bli BRF Nyponet. Byggnaderna är tre till fyra våningar höga med putsade fasader och sadeltak. De senaste 20 åren har föreningen på ett konsekvent och genomtänkt sätt utfört många större underhålls och ombyggnationsprojekt vilket sammantaget ger en fastighet i mycket gott skick och ekonomi i mycket god balans.

Varmt välkommen att boka tid för visning med ansvarig mäklare!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 450 000 kr Utgångspris
Månadsavgift
4 920 kr/mån
Boarea
96.5 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Stattena/Tågaborg
Andreas Schultz
Fastighetsmäklare
andreas@3etage.se 0735-179334 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179334 alternativt andreas@3etage.se
Planritning Planlösning

HALL

Ljus och mycket rymlig hall med gott om avhängningsyta för ytterkläder och skor. Klinkergolv i ljus nyans som även sträcker sig vidare ut i köket och väggar med ljusa färgtoner.
Lite längre in i hallens vinkel mot sovrum 2 och 3 finns en riktigt stor garderob med skjutdörrar som ger gott om förvaring.

KÖK

Från hallen flyter klinkergolvet vackert in i köket. Komplett utrustat med kyl, frys, häll, fläkt, inbyggd ugn och micro, samt diskmaskin. Matplats för 4-6 personer och fönster ut mot föreningens ena innergård.

VARDAGSRUM

Går även detta i samma moderna stil som övriga rum i lägenheten. Stort med plats för både soffgrupp samt större matmöblemang om så önskas. Från vardagsrummet nås den rymliga och inglasade balkongen som ligger i västerläge. Ett härligt sällskapsrum för både middagsbjudningar och myskvällar.

SOVRUM 1

Ligger till höger från hallen räknat och är rymligt med möjlighet till garderober längs ena väggen. Fräscht golv.

SOVRUM 2 och 3

Ligger lite längre in i lägenheten i en lite mer avskild del och de båda rummen är i ungefär samma storlek. Parkett på golven och med ljusa väggar.

BADRUM

Helkaklat badrum i ljusa materialval. Duschhörna, wc, handfat med förvaring inunder samt tvättmaskin.

GÄST-WC

Praktiskt placerad vid entréhallen och helkaklat i samma stil som badrummet. Inrett med handfat och wc.

OMRÅDE


På Stattena bor du i lugna omgivningar men med gångavstånd till city. Ännu närmre ligger Stattena Centrum med ett par olika matvarubutiker samt annan service och mycket bra kommunikationer. Inom området finns också Apotek, vårdcentral, ett antal små konditorier och butiker. Ett par minuters promenad härifrån ligger Pålsjö Skog med gångstigar och motionsslingor. Med cykel tar du dig till Helsingborgs centrum och strandpromenad.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Tågagatan 82
Område
Stattena/Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
2 450 000 kr
Månadsavgift
4 920 kr/mån
I mån.avg. ingår värme, vatten, kabel-tv och brf-tillägget på hemförsäkringen. Utöver mån.avg. tillkommer en obligatorisk kostnad om 95 kr/mån för bredband via fiber.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
96.5 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Det finns tvättstuga i källaren, cykelrum, samlingslokal samt lägenhetsförråd både på vind och i källaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.1041%
Andel av årsavgift
1.1041%
Nettoskuldsättning
12 910 kr. Beräknad med hjälp av uppgifter i årsredovisningen för 2022.
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Övrigt
95 kr
Summa
595 kr

Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende av förbrukningsgrad och abonnemangsform. 95 kr är obligatorisk kostnad för bredband.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-16)
Prestanda
151 kWh/m2/år
Primärtenergital
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Stor inglasad balkong i soligt och fritt västerläge.

Bilplats

24 garageplatser. För närvarande separat kö.
34 parkeringsplatser. För närvarande separat kö.
På gatorna i närområdet finns det oftast gott om gratis parkeringar!

Förening

Namn
Brf Nyponet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1144
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
128 st
Antal lokaler
2 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 128 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslokaler samt 8 förråd. Föreningen har 25 garage och 34 parkeringsplatser. Man har genomgått stambyte under 2004-2005 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare, entrédörrar och garage. Under -09 sattes även nya porttelefoner in (med möjlighet till kamera) samt nyckelfritt låssystem med "taggar". Under 2015 sattes nya källardörrar och nya dörrar till tvättstugorna in. Föreningen gjorde 2016 en gemensam och obligatorisk installation av fiber i alla lägenheter till en kostnad om 95 kr / månad.
Under 2016 installerades säkerhetsdörrar i alla lägenheter. 2022 planeras fönsterbyte och inom 10 år takrenovering. Amorteringar och fonderingar för detta ändamål har kontinuerligt gjorts under flera år vilket gör att föreningen inte räknar med att behöva höja avgifterna pga detta.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för hemförsäkringen.

Intresseanmälan