Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

S:t Peders gata 19

Olympia

2 rok
85 kvm
2 250 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Stor takvåning mitt på Olympia

Brf Sankt Peders består av 45 bostadsrätter som ligger i ett mycket vackert 20-tals hus där flera av de gamla attributen är bevarade. Det räcker att man kliver in i fastighetens entré så slås man av en ljuvlig rymd, massiva ekdörrar, breda fönsterkarmar med spröjsade fönster och vackra takstuckaturer. Föreningens innergård är populär och nyttjas flitigt av bostadsrättsinnehavarna, så här bor man i en förening med god sammanhållning.

Denna läckra vindsvåning disponeras över 85 rymliga kvadratmetrar och är helt unik i sitt slag som måste upplevas på plats! En otroligt umgängesvänlig bostad där alla dina vänner får plats. Från entrén öppnar lägenheten upp sig med ett enormt vardagsrum och redan då slås du av den unika känslan denna bostad besitter. Här ryms den stora soffan och det lika stora matsalsbordet. Attributen från fastighetens byggnadsår är många såsom en stor murstock, spröjsade fönster, generös takhöjd med spännande vinklar och ett ljuvligt brädgolv, laserat i en mörkbrun nyans. Känslan här uppe är magisk! Rummet är lättmöblerat och ger dig goda möjligheter att möblera efter tycke och smak.

Bostadens kök blev uppdaterat för ett par år sedan med vita profilerade luckor, väggarna fick ett nytt lyft med ett vitt stänkskydd på vägg och bänkskivorna blev även de utbytta. Köket är komplett utrustat med alla bekvämligheter du behöver. Badrummet är även det fräscht, helkaklat i de klassiska färgerna grått och vitt utrustat bland annat med en mindre modell tvättmaskin.

Längst ned i bostaden finner vi det harmoniska sovrummet, målat i en mörkare kulör som verkligen gifter sig till rummet. Från bostadens stora fönsterkupor har du en fantastisk utsikt över Olympia och närliggande takåsar. Detta är en bostad du måste uppleva på plats!

Varmt välkomna på visning med Hannah Kjell!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 250 000 kr
Månadsavgift
5 026 kr/mån
Boarea
85 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Olympia
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Fre 31 Mars
Varmt välkommen att kontakta Hannah för en privat visning!
Planritning

Hall

Hall med avhängningsmöjlighet direkt på väggen till höger eller genom den större garderoben längre ned i bostaden. På golvet vilar ett fantastiskt plankgolv, behandlat och målat i en brun nyans.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum, mörkgrå klinker på golv samt vita plattor på vägg. Välutrustat med vikbara duschväggar, kommod, förvaringsskåp, toalett, handdukstork samt tvättmaskin i en mindre modell.

Vardagsrum

Pampigt vardagsrum med generös takhöjd, spännande vinklar, gedigen murstock, takfönster, takkupor och ett ljuvligt behandlat brädgolv. Med andra ord ett riktigt läckert rum som måste upplevas på plats! Här är möbleringsmöjligheterna mycket goda med plats för såväl den stora soffan som det rymliga matbordet och mycket mer. I vardagsrummets ena del finner vi en bra klädkammare och en rymlig skjutgarderob, alldeles lagom för både 1 och 2 personer.

Kök

Mysigt kök med vita profilerade luckor samt vitt kakel på vägg. Här erbjuds god förvaring i form av både över- och underskåp, bra arbetsytor och är välutrustat i övrigt. Maskinparken är smakfullt integrerad och består av kyl (-20), frys (-20) ugn, spis, mikro, fläkt och diskmaskin. En mindre frukostplats hade man absolut kunnat få till här för upp till 2 personer.

Sovrum

Perfekt sovrum med utsikt över Olympia. Här ryms en stor säng och mindre förvaring. Precis som i resten av bostaden finner vi det vackra brädgolvet och väggarna är målade i en mörkgrå nyans.

OMRÅDE

Olympia omfattar stadscentrums östra del ovanför Landborgen med en lång rad vackra patricievillor från 1900-talets början. I området finns närbutiker och mindre matställen men en promenad på 7-10 minuter tar dig till stadskärnan och hela dess utbud. Bra möjligheter till rekreation ges via Olympiaområdets idrottsanläggningar och motionsslingor. Trevliga Slottshagen finns som nära granne.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
S:t Peders gata 19
Område
Olympia
Kommun
Helsingborg
Pris
2 250 000 kr
Månadsavgift
5 026 kr/mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
85 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1929
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns ej.

Ekonomi

Andel av årsavgift
2.29484%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
100 kr
Summa
550 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Prestanda
69 kWh/m2/år

Uteplats

Ljuvlig innergård med härlig växtlighet

Bilplats

Regelriktig parkering längs med områdets gator.

Förening

Namn
Sankt Peders gata
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769609-2696
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar

Kommande renoveringar: Installation av fiber påbörjas inom kort. Balkonger på innergård kommer att renoveras.
Allmänt om föreningen
Föreningen som består av 45 lägenheter bildades 2003. Föreningen har adress Björnmarcksgatan 2, Sankt Peders gata 17-19 och Mellersta Stenbocksgatan 13. Besök gärna föreningens hemsida www.brfsanktpeders.se

Renoveringar som gjorts är bl a:
2021 Utbyte av vatten och värmeventiler i källaren.
2020 Fortsatt renovering av innergården, balkongrenovering, 36 balkonger, utvändig fasad tillhörande en lägenhet, takfotsrenovering, fasadrenovering.
2019 VA-ledningar källare, tillkommande skador pga tidigare sättning kring S:t Pedersgatan 17, fortsatt renovering av innergård.
2018 Åtgärdandet av hängrännor och stuprännor längs S:t Pedersgatan, porttelefon, renovering innergård.
2017-2018 Sprickor/skador i källare, trapphus, fasad, bröstväggar och i fem lägenheter.
2016 Byte av lägenhetsdörrar och dörrar mot gården.
2015 Utbyte av el i källare.
2014 Ytterdörrar.
2013 Balkongrenovering.
2011-2012 Renovering av fasad och sockel samt källare.
2011 Tak, ventilation och besiktning av vattenledningar.
2010-2011 Nya fönster och balkongdörrar.
2008 Relining av rörstammar.
2007 Entréportsbyte, fönsterbyte.

Kommande renoveringar: Installation av fiber påbörjas inom kort. Balkonger på innergård kommer att renoveras.
Läs mer om renoveringar i årsredovisning under dokument och/eller på www.brfsanktpeders.se

Intresseanmälan