Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Hälsovägen 43B

Tågaborg

2.5 rok
71.5 kvm
2 095 000 kr
Alla bilder

Gavellägenhet med fungerande öppen spis och balkong!

Fungerande öppen spis, balkong mot föreningens innergård i ett soligt västerläge och ett burspråk som göder bostaden med ett naturligt ljusinsläpp. Det är några av de attribut som detta boende i utkanten av Tågaborg erbjuder. Här erbjuds en mycket trevlig innergård som blommar över hela säsongen, en mycket stabil förening med god ekonomi och stor övernattningslägenhet.

Boendet erbjuder en attraktiv planlösning med en rymlig hall som har goda avhängningsmöjlogheter och ger plats åt både byrå, krokar samt garderober. Köket är fullt utrustat med full maskinpark från renoveringen 2020. Vardagsrummet är tilltaget med både burspråk som skapar en naturlig matplats samt en fungerande öppen spis, centralt placerad för att ge bästa effekt. Här finner vi även balkong belägen i väster där solens strålar tittar fram lagom till lunch och framåt sen eftermiddag/kväll. Badrummet är vidgjort under stambytet 2008 och rymmer tvättmaskin.

Här bor du med direkt närhet till matbutik och mycket goda bussförbindelser på Stattena Centrum, Hemmakväll, sushirestaurang och pizzeria på Tågaborg samt fiskbutik och café på Slottshöjden. Föreningen är ekonomiskt stabil med låg belåningsgrad och överlag en god ekonomi med stor gästlägenhet.

Mer information finns på www.3etage.se
Varmt välkommen på visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 095 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 427 kr/mån
Boarea
71.5 kvm
Antal rum
2.5 rum
Område
Tågaborg
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Mån 17 Juni kl 17:00 - 17:30
Välkommen på visning. Bokning krävs och sker direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.
Tis 18 Juni kl 17:30 - 18:00
Välkommen på visning. Bokning krävs och sker direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.
Planritning Planlösning

Hall

Bostadens entré har mycket goda förvaringsmöjligheter. Här finns både klädhängare, plats att ställa skorna, ordentligt med garderober och på golv ligger ett praktiskt klinker av mörk ton. Väggarna är målade i ljus kulör.

Kök

Köket renoverades 2020 av föregående ägare och är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt, vask samt kombinerad kyl/frys. Förvaringen är mycket god med sidoskåp i fullhöjd, underskåp samt köksön som vidare ger goda arbetsytor och en bardisk för det sociala. Inredningen är vit med ovanliggande mörka laminatbänkskivor.

Genom nedtagning av tidigare vägg är köket mycket rymligt och ger plats för bland annat mindre matbord och ytterligare möblemang. Väggarna går i olika ton men en sammanhängande ljus kulör och på golv ligger ett parkettgolv.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst med både burspråk, balkong och öppen spis. Vid burspråket skapar en naturlig matplats vid en generöst ljusinsläpp. Öppna spisen är centralt placerad för maximal effekt och den sprakande brasan avnjuts likväl från matplats som i soffan. Balkongen ligger i ett direkt västerläge med många soltimmar intill föreningens grönskande innergård som står i blom över hela säsongen. Väggarna är bredspacklade och sedan målade i en ljus och smakfull ton. På golv ligger ett parkettgolv.

Sovrum

Sovrummet är generöst i sin storlek och rymmer den stora dubbelsängen med vardera sida ett nattduksbord utan att behöva ge avkall för garderober eller byrå. Här ryms allt och skönhetssömnen är ett faktum!

Badrum

Badrummet renoverades i och med stambytet 2008. Här finns både duschhörna, handfat med underliggande kommod, toalett samt badrumskåp och spegel med belysning. På golv ligger ett mörkt klinker och väggarna är klädda med vitt kakel samt en svart bård. Badrummet rymmer tvättmaskin.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hälsovägen 43B
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
2 095 000 kr
Månadsavgift
4 427 kr/mån
inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2.5 rum
Boarea
71.5 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen Bostaden är 3 rum & kök enligt lägenhetsregistret och i dess ordinarie planlösning.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1948
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Bostadsrätten har tillgång till både vindsförråd och källarförråd. I källaren till Möllebäcksgatan 10 ligger gemensam tvättstuga. Bägge husen huserar cykelförråd och hobbyrum. Längs med gången mellan föreningens hus ligger soprummet och en gemensam trädgård med fina uteplatser och grönska. Det finns även en väldigt fin övernattningslägenhet.

Ekonomi

Andel i föreningen
2.46755%
Andel av årsavgift
2.46755%
Nettoskuldsättning
185 731 kr. Enligt 2022/2023 års årsredovisning
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Summa
350 kr

Schablonberäknat. Kostnader är individuella efter förbrukning.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-29)
Primärtenergital
147 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Föreningen har en fin och grön innergård med uteplats, bl.a. under tak.

Bilplats

Finns gratisparkering runt om i området samt parkeringsgarage att hyra.

TV- och internetanslutning

TV: Tele2. Bredband: Bredband.

Förening

Namn
HSB Brf Svea
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1219
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
37 st
Antal lokaler
8 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägande om den som bor i lägenheten äger minimum 10%. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med ordföranden, ta del av årsredovisning, stadgar samt att undersöka lägenheten.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1946 och första inflyttning i föreningens fastighet skedde 1948. Föreningen upplåter 37 st lägenheter med bostadsrätt och är belägen på Möllebäcksgatan 6-10 och Hälsovägen 43 i Helsingborg. En lokal hyrs ut till företag.

Utförda renoveringar:
2020 - Sotning har skett i samtliga lägenheter under 2020. I övrigt är eldstäder bostadsrättsinnehavarens ansvar.
2020 - Bytt bottenavlopp samt separerat dag- och spillvatten
2019 - Gjort om lokal till övernattningslägenhet, filmat och spolat stammarna, ny elservis, injustering av värmekurva separering av spill- och dagvatten (pågående)
2017 - Större trädgårdsomläggning
2008 - Stambyte
2005 - Byggt miljöhus
Kommande renoveringar:
På sikt planeras målning av källare och trapphus samt åtgärder på tak, fönster, fasad och balkonger.

Föreningen är stabil med bra ekonomi och låg belåning.
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.

Om området

I gränslandet mellan Tågaborg, Stattena och Slottshöjden finns stora delar av Helsingborgs bästa utbud precis utanför porten. Stattena Centrum med matbutik, gym och goda förbindelser till city ligger enbart ett stenkast från lägenheten liksom restauranger, butiker och caféer på Slottshöjden likväl som Tågaborg.

Parkering

Parkeringsgarage finns i grannkvarteret under Tågaborgsskolan. Separat kö tillämpas.

Intresseanmälan