Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Helmfeltsgatan 7

Tågaborg

2.5 rok
87 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

Estetiskt tilltalande tvårummare med sundsutsikt och soldyrkande balkong!

Ovanför Landborgen och bland Tågaborgs smakfulla arkitektur, med närhet till stadens rika utbud av smakupplevelser och fina promenadstråk. Här bor du nästan högst upp i huset med mycket läcker utsikt över Öresund, i en välskött förening på en eftertraktad adress.

Lägenheten på Helmfeltsgatan 7 präglas av stora ytor, högt i tak (ca 2,7m) och funktionalismens karaktärsdrag. Med balkongens söderläge i korsningen med Wrangelsgatan erbjuds inte bara en mycket fin sundsutsikt utan även ett rikt ljusinflöde till bostaden. Bostaden är i genomgående gott skick med fräscha materialval. erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i flertalet garderober både i hall och sovrum, ett stort kök för den som uppskattar matlagning där det samtidigt finns rymd till matplats. I vardagsrummet ges mycket goda sociala ytor för de stora tillställningarna. Det större matbordet för 8-10 personer har en naturlig plats precis som soffgruppen intill balkongen. Sovrummet är mycket generöst Detta är en bostad för det privata livet likväl de sociala tillställningarna.

På Tågaborg bor du i ett av Helsingborgs bästa områden med vackra, anrika byggnader precis intill. För den motionsintresserade eller bara allmänt intresserade av långa promenader för att njuta av vår fina stad finner vi allt ifrån Landborgspromenaden, Pålsjö skog, Vikingsbergsparken och Margaretaplatsen endast några hundra meter ifrån bostaden. Tågaborg har all närservice man kan tänka sig och rullar man bara nedför backen nås Öresund med salta dopp. Även från detta läget finns där folk som promenerar dagligen upp och ned för Halalid för uppfriskande morgondopp i havet. Det är det som kallas Badrocksavstånd!

Mer information på vår hemsida www.3etage.se
Varmt välkommen att kontakta Fastighetsmäklare Alexander Larsson vid intresse!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
6 127 kr/mån
Boarea
87 kvm
Antal rum
2.5 rum
Område
Tågaborg
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se

Budgivning

Bud finns. Kontakta ansvarig mäklare.

Planritning Planlösning
Hall & Entré

Från garaget och via hissen tar du dig smidigt till lägenheten på fjärde våningen. Lägenheten upplevs direkt som välkomnande med sin genomgående takhöjd om ca 2,70m. Planlösningen är öppen och i hallen hittar vi dagens platsbyggda garderober mot sovrummets vägg. Bakom spegelskjutdörrarna gömmer sig både skohylla, plats för jackan, hatthylla och städskåp. Sett till den alternativa planlösningen finns det riktigt fräcka lösningar.

Kök

Likt alla rummen i lägenheten är även köket väl tilltaget. Om du gillar att laga mat är detta ett kök för dig! Kökets design är tidlös med sin vita & smarta inredning från Svedbergs med spottar under köksskåp. Här har utrymmena utnyttjats väl med luckor upp till tak och förvaring in till hörn - skönt att få undan köksmaskinen. Den maskinella utrustningen i rostfritt stål är genomgående från Siemens med undantag för köksfläkten. Utrustningen består av ugn, micro, kombinerad kyl/frys, inbyggd diskmaskin & induktionshäll.

Intill fönstret som vätter mot innergård och kringliggande fastigheter hittar vi en riktigt trevlig kaffehörna, det är väl så man vill ha det på morgonen? Med sober grön färg och där varje hyllplan har inbyggd belysning, häller du upp din nybryggda kopp kaffe innan du slår dig ner vid bordet för frukosten. Fiskbensparkett till golv? - Ja tack.

Vardagsrum & Matplats

Genomgående från hall till balkong i de sociala ytorna ligger ett läckert enstavigt parkettgolv, det gifter sig väl med de vita väggarna som fångar upp dagens solstrålar genom fönsterna. Rummet blir genomgående ljust med fönster mot balkong i söder och kökets fönster i norr. Detta är ett rum för middagarna i familjära eller festliga sällskap likväl när det dags att slå sig ner framför TV-n i den djupa soffan. Sundsutsikten kommer du åt från balkongen och sekelskiftets romantik reser sig ståtligt längst ner på Wrangelsgatan i sin korsning med Aschebergsgatan.

Med en industrivägg i glas skapar du ett extra sovrum och förvandlar detta till 3 rum & kök samtidigt som du behåller dagens ljusinsläpp till vardagsrummet.

Sovrum

Gediget ljusinsläpp under dagen med fyra stora fönster i fil ut mot Helmfeltsgatan. Önskar du ha det lite mer privat eller mörkt för nattens batteriladdning finns både rullgardiner och vanliga gardinstänger. Sovrummet har en lugnande mörkblå fondtapet som sängen idag står emot. På golv ligger en likadan fiskbensparkett som i köket och bakom skjutdörrspartier gömmer sig en ordentlig garderob med gott om förvaring för alla säsongers kläder. Mot vardagsrumsväggen ryms även skrivbordet utan några som helst problem.

Badrum


Badrummet är renovering 2005 i samband stambytet och fastighetens totalrenovering. Här ligger ett gråblått klinker på golv med golvvärme, och väggarna är klädda med ett vitt kakel. När du kommer ut från duschen med detaljer av svart, plockar du varma handdukar från den uppvärmda handdukstorken. Inredningen i övrigt är smakfull och erbjuder förvaringsmöjligheter i 3 praktiska skåp, ekbänkskiva för nättare avlastningsytor, spotlights i tak och vägghängd toalett. Det finns även tvättmaskin & torktumlare (2023).

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Helmfeltsgatan 7
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
6 127 kr/mån
Inkl. värme, vatten, el. Elen fördebiteras med 148 kr/mån samt 37 kr för moms. I slutet av året sker en avräkning. I månadsavgiften ingår värme till 21,7 grader C, bra mängd kall- och varmvatten och använder man mer betalar man för detta, alternativt får en reducering på månadsavin om man är sparsam då föreningen gör en avstämning en gång om året.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2.5 rum
Boarea
87 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1932
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Renovering
Byggnaden totalrenoverades 2005.

Ekonomi

Andel i föreningen
3.166%
Andel av årsavgift
3.166%
Nettoskuldsättning
813 380 kr. enligt uppgifter från 2022 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2019-03-31)
Primärtenergital
142 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Föreningen har en gemensam innergård. Stenlagd med sittgrupper och grillar.

Bilplats

Föreningen har ett eget parkeringsgarage med 12 parkeringsplatser. Kostnaden för parkering är 1 100 kr/mån. Det är separat kö till parkeringsplatserna.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Förening

Namn
Karl X
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769612-1164
Föreningens ekonomi
Inga avgiftsförändringar aviserade i dagsläget.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
34 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Fiber är installerat i huset
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Under 2005 gjordes en totalrenovering av fastigheten.
Nyligen utförda renoveringar och underhåll:
- Samtliga balkonger har kvalitetssäkrats och godkänts.
- Högtryckstvätt och kompletteringsmålning har utförts av fastighetens fasad och husgrund.
- Golvrenovering i cykelförråd och soprum.
- Passagesystemet har uppdaterats.
- Fönsterbyte
- Tätskiktsbeläggning på översta sex balkongerna.
- Ny värmepump installerad.
- Fiberinstallation.
- Omdränering av fastigheten.

Kommande planerade underhåll inom 10 år:
- Maskinparken i tvättstugorna kommer behöva bytas under denna tid.
Gårdsplats
Stenlagd innergård med sittgrupper och grillplats
Parkering
Föreningen förfogar över 12 garageplatser.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades 2005. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheten Samson 12 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter. Fastigheten är geograftiskt belägen i Helsingborg med adress Karl X Gustavs Gata 58 och Helmfeltsgatan 7.

Inflyttning skedde under år 2005. Föreningen har 34 bostadsrättslägenheter med en totalyta om 2 694 kvm samt ett garage på 320 kvm och en lokal på 60 kvm. Föreningen har även 12 garageplatser.

Bostadsrättslägenhetern är fördelade enligt följande:

1 rum & kök: 1st
1,5 rum & kök: 8st
2 rum & kök: 3 st
2,5 rum & kök: 12st
3 rum & kök: 2st
3,5 rum & kök: 7st
4 rum & kök: 1st

Om området

På Tågaborg bor du i ett av Helsingborgs bästa områden med vackra anrika byggnader precis intill. För den motionsintresserade eller bara allmänt intresserad av att gå långa promenader och njuta av vår fina stad finner vi allt ifrån Landborgspromenaden, Pålsjö skog, Vikingsbergsparken och Margaretaplatsen endast några hundra meter ifrån bostaden. Tågaborg har all närservice man kan tänka sig och rullar man bara nedför backen nås Öresund med salta dopp. Även från detta läget finns där folk som promenerar dagligen upp och ned för Halalid, Stagneliusgatan m.m. för salta morgondopp i havet. Det är det som kallas Badrocksavstånd!

Intresseanmälan