Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Glittrande vatten och turande färjor som närmsta granne. Välkommen till frontside i Oceanhamnen.

Längs frontside i Oceanhamnen är ditt stora fönsterparti en ständigt skiftande tavla. Som ett ljudlöst skådespel med Öresunds glittrande vatten och dess turande färjor - ständigt pågående utanför ditt fönster, lika spektakulärt oavsett årstid.

På Helsingborgs enda ö bor du ostört med en direkt närhet till Citys utbud av kultur och nöje på andra sidan Varvsbron. Här är livskvalitén hög med stora fönsterpartier blickande mot Öresund och Danmark, stora och sociala ytor i en semiöppen planlösning och från den stora balkongen blir solnedgångarna en del av den nya kvällsrutinen. Skiftandes från horisonten utöver Kattegatt under sommarmånaderna och ovan Danmark på andra sidan sundet under vinterhalvåret.

Lägenheten erbjuder en mycket eftertraktat planlösning där alla de sociala ytorna och balkong är placerad ut mot sundet medan de två fullgoda sovrummen ligger i andra änden. Ovanligt för en trerummare är att lägenheten utöver sitt stora badrum med tvättmaskin och torktumlare även erbjuder gästtoalett med dusch.

Oceanhamnen, en stadsdel byggd på öar, med kvaliteter utöver det förväntade. Området kompletterar stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder, kontor och hotell. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området. Här bor man praktiskt taget i Öresund samtidigt som man är endast några hundra meter från Helsingborg Central och city. Ett innovativt område byggt för livsnjutare, stadsbor och de som vill ha det lilla extra att komma hem till varje dag.

Mer information på vår hemsida www.3etage.se
Välkommen på visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
6 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
5 972 kr/mån
Boarea
91 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Oceanhamnen
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning

Bostaden präglas kvalitativa materialval med ett genomgående ljuslaserat ekparkettgolv, marbodalkök, garderober från Elfa m.m. Fönsterna är genomgående isoler-treglasfönster.

Oceanhamnen har ett system kallat "tre-rör ut" där allt avfall från mat, spill och avlopp återvinns till närliggande jordbruk runt om Helsingborg

Hall

Bostadens entré är att likna med en tambur, praktiskt sammanbindande för bostaden. Ytor för hallmöblemang och intill ligger klädkammare och städskåp bakom skjutdörrar från ELFA med ett invändigt hängsystem från samma märke. Fiber och elcentral sitter vid entrédörren.

Kök

Bostadens ljusa ekparkett för oss vidare till köket. Inredningen är från kvalitativa Marbodal i en tidlös vit kulör. Arbetsytan utgörs av en svart granitbänskiva, glittrandes i solljuset. Köket är ett praktiskt arbetskök i vinkel med fullt utrustat maskinpark. Vitvaror som integrerad diskmaskin, ugn och mikro i arbetshöjd samt integrerad kyl och frys - samtliga från Siemens. Fläkt från Swegon Casa ovan induktionshäll och vasken får INTRA med dubbelho är utrustad med allt från inbyggd diskmedelspump till matkvarn. Rullgardin i fönstret.

Vardagrum/Matsal

Lägenhetens höjdpunkt och rummet med wow-faktorn - oavsett om du bara skall ligga i soffan under en filt och titta på de turande färjorna eller om det stora sällskapet skall komma förbi på festligheter.

Rummet utgör ca 32 kvm och med sitt stora fönsterparti rakt ut mot Öresund är utsikten slående. Ytan delas smidigt upp som "två rum i rummet" med en vardagsrumsdel och en matsalsdel. Här ryms stora möblemang, en djup soffa med kompletterande fåtöljer, intill ställer du det stora matbordet där det utan problem ryms 12-14 personer för den stora bjudningen. Dagens möblering låter fönsterpartiet vid matbordet skapa en naturlig tavla som ständigt rör på sig.

Rummets färger går i ljusa toner med vita väggar och ett ljust parkettgolvet och alla fönster är utrustade med rullgardiner.

Balkong

Genom skjutdörren i vardagsrummet nås den stora balkongen om ca 12 kvm. Här erbjuds en slående utsikt från bl.a. Ven i söder till öppet hav och Kattegatt i norr, där emellan glider de turande färjorna och förbipasserande fartygen dygnet runt - som ett ljudlöst & ständigt pågående skådespel.

Balkonger ger utrymme till två sittgrupper och med sitt räcke i glas ges en full vy av vattnet oavsett nivå du sitter på. Balkongen är utrustad med mindre belysning och om önskan finns kan säkert balkongen glasas in, precis som grannarna nedan har gjort.

Master Bedroom

Master bedroom ger plats för den stora sängen med vardera sida ett nattduksbord. Ljusinsläppet kommer från ett mindre burspråk och med fönster i två väderstreck, här är rullgardinerna elektriska, väggarna vita och golvet av samma typ som i övriga lägenheten. Förvaringen erbjuds, likt i hallen, bakom skjutdörrar från ELFA i en smakfull antracitgrå kulör med tillhörande system inuti.

Sovrum / Hemmakontor

Perfekt yta för både gästrum, hemmakontor eller som rum för den "lille"! Här ryms en 140-säng intill garderoben bakom dörren, klädkammare är utrustat med ELFA-system och fönstret med rullgardin.

Badrum & Gästtoalett

Badrummet erbjuder dagens alla bekvämligheter som kan efterfrågas. En tilltagen storlek med både duschhörna, vägghängd toalett, vask med kommod samt spegelskåp med inbyggd belysning. Självklart finns även golvvärme och eluppvärmd handdukstork. I andra änden finns både tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovan och överskåp. Väggarna har ett vitt kakel och grå klinker på golv, i tak sitter spotlights.

Gästtoaletten har samma interiör som det stora badrummet, vägghängd toalett, vask med kommod och spegelskåp med belysning. Eluppvärmd handdukstork & golvvärme samt en kompletterande duschhörna. Vitt kakel och grått klinker.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Smugglargränd 6
Område
Oceanhamnen
Kommun
Helsingborg
Pris
6 995 000 kr
Månadsavgift
5 972 kr/mån
Inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg. varav det tillkommer även en fast kostnad om 525 kr/mån för el.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
91 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2021
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader
Källarförråd, garage.

Ekonomi

Andel i föreningen
2.462%
Andel av årsavgift
2.462%
Nettoskuldsättning
1 291 825 kr. Enligt uppgifter från 2022 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Försäkring
175 kr
Summa
175 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2023-03-28)
Primärtenergital
56 kWh/m2/år
Energiklass
B

Uteplats

Föreningen har en gemensam innergård.

Bilplats

Föreningen huserar över 26 parkeringsplatser samt 1 bilpool. Föreningen har även 3 MC-platser.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Förening

Namn
Brf Tura
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-6066
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
47 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Fiber
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Inga planerade renoveringar. Huset är nyproducerat 2021.
Parkering
26 parkeringsplatser samt 3 MC platser (i gemensamhetsanläggning) samt 1 bilpool i underjordiskt garage.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam innergård samt takterrass.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Pernille 2 i Helsingborgs kommun. Byggnaderna är uppförda 2021 om totalt 3 493 kvm boarea och 107 kvm lokalarea.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
2 rum & kök: 16 st
3 rum & kök: 26 st
4 rum & kök: 4 st
5 rum & kök: 1 st

Om området

Oceanhamnen, en stadsdel byggd på öar, med kvaliteter utöver det förväntade. Området kompletterar stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder, kontor och hotell. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området. Här bor man praktiskt taget i Öresund samtidigt som man är endast några hundra meter från Helsingborg central och city. Ett innovativt område byggt för livsnjutare, stadsbor och de som vill ha det lilla extra att komma hem till varje dag.

Intresseanmälan