Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Kurirgatan 37

Ringstorp

2 rok
51 kvm
1 795 000 kr
Alla bilder

Balkong om hela 14 kvm med ljuvlig kvällssol!

Varmt välkommen till denna hemtrevliga tvårummare med en oemotståndlig balkong om hela 14 kvm med kvällssol. Tack vare sin generösa storlek kan här avnjutas eftermiddagskaffe och middagsbjudningar med nära och kära i solen utan att behöva trängas. En stor del av balkongen har dessutom tak över sig där möjligheten finns att glasa in detta parti för den som önskar det. Här har arkitekten verkligen tänkt till då planlösningen är optimalt utnyttjad såväl ute som inne.

Bostaden i sig är i genomgående fint skick och noggrant planerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är smakfullt inrett med ljusgråa luckor som gifter sig snyggt med bostadens nyslipade parkettgolv som även är genomgående för hela bostaden. Med fönster i väst är ljusinsläppet naturligt och det stora allrummet rymmer både soffa och matbord. I bostadens ena ände finner vi det mysiga sovrummet som man har låtit måla i en behaglig grön nyans. I detta rum finner vi två bra garderober som fungerar utmärkt som förvaring.

Badrummet är helkaklat i stilrena nyanser och utrustat med en egen tvättavdelning för extra komfort. Entrén är välkomnande med plats för avhängning samt bra förvaring bakom speglade skjutdörrar. Ett komplett och kvadratsmart boende i ett riktigt trevligt område.

År 2011 lät PEAB uppföra Brf Mimers gård som består av 3 byggnader med totalt 70 bostadsrätter och 2 lokaler. Parkeringsplats finns både i varmgarage under fastigheten, ansluten till fastighetens hiss, eller på en avsedd parkering utanför huset. För sina gäster finns det en gemensam övernattningslägenhet som går att hyra för 250kr/natten. En billig hotellnatt det ;)
På promenadavstånd till närservice som Ica, gym, restauranger, grönområden, buss och tågstation, bor man här på en lugn och uppvuxen gata. För dig som pendlar med bil har man snabb access ut till E4:an samt E6:an och slipper den tunga citytrafiken.

Varmt välkommen på visning med oss på 3etage!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 795 000 kr eller enligt ök
Månadsavgift
3 207 kr/mån
Boarea
51 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Ringstorp
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning Planlösning

Hall

Långsmal entré med garderob med spegeldörrar direkt till höger. Övrig avhängningsmöjlighet finns på väggen direkt till vänster. På golvet vilar ett nyslipat parkettgolv som är genomgående för hela bostaden. Vitmålade väggar.

Vardagsrum

Ett riktigt trivsamt rum där man gärna låter balkongdörren stå på glänt under sommarmånaderna. Här slås vi av ett underbart ljusinsläpp från rummets två stora fönsterpartier. Balkongen är lika lång som vardagsrummet själv som rymmer plats för såväl soffa som matsalsbord.

Kök

Köket når vi från vardagsrummet som har en härlig kontakt med varandra. Inrett i en klassisk ljusgrå nyans, välutrustat med en rostfri maskinpark som består av en kombinerad kyl och frys, ugn, mikro, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

Sovrum

Rofyllt sovrum, målat i en härlig grön nyans. Här finns det gott om plats för dubbelsängen samt övrigt möblemang.

Badrum

Fint helkaklat badrum, inrett i tidlösa kulörer som vitt och grått. Utrustat med en egen tvättavdelning med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, avlastningsyta samt överskåp till förvaring. I övrigt finner vi toalett, kommod, spegelskåp, duschhörna, handdukstork samt behaglig golvvärme.

Balkong

Ljuvlig altan i nordvästläge med utsikt över den lugna innergården. Här finns det gott om utrymme för större utemöbler och loungehörna. Solen visar sig runt 15.00-tiden och stannar tills den går ner på kvällen.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Kurirgatan 37
Område
Ringstorp
Kommun
Helsingborg
Pris
1 795 000 kr
Månadsavgift
3 207 kr/mån
Exkl. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 208 kr för Telia Triple Play.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
51 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2012
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Våningsplan
2. Hiss finns.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.1258%
Andel av årsavgift
1.1258%
Nettoskuldsättning
634 103 kr. Siffror hämtat från årsredovisningen 2022
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Uppvärmning
75 kr
Hushållsel
300 kr
Vatten/avlopp
50 kr
Försäkring
100 kr
Summa
525 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2015-01-09)
Energiklass
B

Uteplats

Fantastisk balkong om hela 14 kvm. Nordvästläge!

Bilplats

56 garageplatser, varav 2 handikapplatser. Garageplatser hyrs ut mot en avgift på 600 kr/månad. Uteplatser,10 st 250kr/mån Separat kösystem tillämpas.

Förening

Namn
BRF Mimers gård
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-0743
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
70 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Flerfunktionsnät för rikstelefon, Tv och datakommunikation installerad i varje lägenhet. Föreningen har avtal med Telia för TV, bredband och telefoni, s.k. Triple Play. Denna tjänst kostar 208 kr/månad. Tjänsten är basutbud: TV paket lagom och bredband 10/10. Då föreningen skrivit kontrakt med Telia kan operatören inte bytas ut. Varje tjänst kan dock uppgraderas, för mer info besök www.telia.se eller ring 90-200.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
503 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Under 2019 uppdaterades utomhusmiljön.
Parkering
Bostadsrättsföreningen Mimers gård har 56 garageplatser, varav 2 handikapplatser. Garageplatser hyrs ut mot en avgift på 600 kr/månad. Uteplatser, 10 st 250kr/mån Separat kösystem tillämpas.
Gemensamma utrymmen
I källaren finns det barnvagns-/cykelrum. På bottenplan i hus A med adress Kurirgatan 31 ligger Övernattningslägenhet. Lägenheten är fullt möblerad och utrustad med bl.a. diskmaskin och tvättmaskin. Vid övernattning tas ut en avgift om 250 kr/natt vilken debiteras den bokande bostadsrättsinnehavaren i efterskott på samma avi som ordinarie månadsavgift. Källsortering sker i miljöhuset.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Ran 1 2011. Fastigheten består av 3 byggnader med 70 lägenheter, 2 lokaler, 56 garageplatser och 8 parkeringsplatser. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen och Riksbyggen sköter den tekniska förvaltningen.

LOKALER:
Båda lokalerna är uthyrda till Munio Sweden AB & Ammar Khatib.

Besök gärna föreningens hemsida, www.mimersgard.se.
Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen.

Om området

Ringstorp med sitt charmiga koloniområde ligger 2,5 km från centrum. Området var ett av de första som byggdes utanför Helsingborgs äldre bebyggelse efter andra världskriget men det har även nybygga flerfamiljshus och radhus som stod klara från 2010 och framåt till dags datum.
I områdets absoluta närhet finns ICA, restauranger, gym och kommunikationerna med buss är goda. Man når motorvägen snabbt och enkelt.
På några få minuters cykelavstånd ligger Pålsjö skog med motionsslingor, tennisbanor, fotbollsplaner, våffelservering och mycket annat som gör fritiden attraktiv.
Lika nära men i riktning söderut ligger Fredriksdalsparken med friluftsteater, museum och trädgårdar och Olympiaområdets idrottsanläggningar.

Intresseanmälan