Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Himmelriksgränden 2

Centrum

2 rok
76 kvm
2 395 000 kr
Alla bilder

Läcker tvåa med magisk rymd

Riktigt läcker och rymlig tvåa (möjlig trea) med fantastisk planlösning, takhöjd på cirka 3m och magiska fönsterpartier. I föreningen finns en fantastiskt innergård med grillmöjlighet och utanför grinden har du tillgång till hela stadens utbud. En bostad som måste upplevas!

Att besöka Himmelriksgränden 2 tar en verkligen tillbaka till sekelskiftet. Fastigheten uppfördes nämligen som tryckeribyggnad åt Helsingborgsposten, men har byggts om efter åren och är idag en väldigt välskött förening med vackra byggnader som omgärdar gården. När man går in genom grinden och passera den prunkade innergården, är i sig en väldigt häftig upplevelse. Grönska, utemöbler, solsängar och grill, en riktig oas mitt i city. Jag skulle vilja påstå att denna innergården är t.o.m. bättre än en balkong. Hissen från markplan tar oss smidigt upp till våning två där bostaden ligger. När man kliver in innanför ytterdörren tappar de flesta hakan, det är en riktig wow-upplevelse. De enorma spröjsade fönsterna och takhöjden är verkligen magnifik. Här ställer man fönsterna på glänt hela dagen och då bostaden endast ligger på gården kan man verkligen inte tro att man är mitt i city. Planlösningen i bostaden inbjuder till stora sällskapsbjudningar och här finns möjlighet till matbord för hela 10-15 personer. Fördrinken serveras med fördel på köksön och efter middagen kan samtliga gäster mingla i det spatiösa vardagsrummet. Rejält sovrum med gott om förvaring plus möjlighet till arbetshörna plus ett badrum med badkar, finns också.

Är man i behov av ytterligare ett sovrum är nuvarande vardagsrum och matsal extremt rymligt. Här kan man enkelt sätta upp en vägg och skapa ytterligare ett sovrum. Då Kan man också med fördel placera garderober i hallen. Se alternativ planritning.

Här bor man lugnt och skönt, men mitt i city. Med direkt närhet till restauranger, caféer, butiker och för den som pendlar är Helsingborg central några 100m bort. Vackra parken Slottshagen med Kärnan ligger precis ovanför backen och stranden vid Tropical Beach nås på några minuter. Vill du ta del av hela Helsingborg så gör man det med fördel på Himmelriksgränden 2!

Varmt välkomna att boka tid för visning med Martin Persson!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
4 959 kr/mån
Boarea
76 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Centrum
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Tor 5 Oktober kl 17:15 - 17:40
Anmälan krävs
Planritning Himmelriksgränd 2 ritning
Planritning Alternativ Himmelriksgränd 2

HALL

En riktigt häftig hall där rymden och takhöjden skapar en riktig wow-effekt. Hallen är rymlig och det finns plats till både hatt- och skohylla samt övrigt möbleringslaternativ eller garderober. Ljust parkettgolvet i hela bostaden och vitmålade väggar, väldigt snyggt!

BADRUM

Väldigt rymligt badrum med vita kaklade väggar och plastmatta på golvet. Vill man så kan man byta ut badkar mot duschhörna och sätta in tvättmaskin. Här finns även toalett och kommod.

VARDAGSRUM

Ett fantastiskt rum med härlig rymd och magiskt ljusinsläpp via de höga spröjsade fönsterna. Här ryms en större soffgrupp och ett rejält matsalsmöblemang. Står fönsterna på glänt så kan man knappt tro att man är mitt i centrum. Garderober från golv till tak utgör extra förvaring.

KÖK

Köket ligger öppet mot vardagsrummet. Här kockar man vid induktionshällen och har kontakt med gästerna vid matplatsen. Snyggt teglad vägg skapar en unik känsla i bostaden. I övrigt går skåpinredningen i matt svart, matchas tillsammans med en svart bänkskiva som vävs samman med klassisk vitt 15x15cm kakel. Utformat med mycket arbetsytor och genomtänkt för den som är köksvan och älskar att stå i köket. Side-by-side kyl och frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt.

Här finns även en utgång till trapphus.

SOVRUM 1

Stort, svalt sovrum lugnt och skönt mot gården. Här ryms dubbelsäng samt skrivbordshörna. Gott om förvaring via garderober. Heltäckningsmatta och väggarna går i en lugn ton av "greige".

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Himmelriksgränden 2
Område
Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
4 959 kr/mån
Ingår värme, vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
76 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1872 (Stor ombyggnation 1903-1904 samt 1984)
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader
På entréplan finns tvättstuga lättillgänglig. Förråd finns till bostaden. Cyklar placeras på den stängda innergården.

Ekonomi

Andel i föreningen
6.23956%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
125 kr
Summa
575 kr

Driftkostnaderna är individuella och skiljer sig åt efter enskild förbrukning.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-02)
Energiklass
F

Uteplats

Otroligt vacker och grönskande innergård med sittgrupp, grill, solstol etc.

Förening

Namn
BRF Minerva 27
Organisationsform
Bostadsförening
Org.nummer
769611-7683
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
14 st
Antal lokaler
3 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Nyligen har föreningen utfört statuskontroll i samtliga lägenheter. Utrymningsskyltar och brandvarnare installerade i uppgångarna. Man har kontrollerat stammarna med spolning och filmning och det kommer göras vart 10:e år. Ny grind mot Himmelriksgränden med automatisk dörröppnare, samt nya entrédörrar mot Södra Storgatan. 2013 nya fönster, ny utomhusarmatur på innergården, rensning tak- och hängrännor. 2012 cykelställ på gården, energioptimering nya termostatrer, ny styrutrustning i fjärrvärmecentralen. 2011 renovering av gården, energioptimering, målning och förbättring av fasad. 2009 renovering tvättstuga m nya maskiner.

Enligt uppgift från föreningen har en genomgripande renovering utförts i fastigheten år 1984-1986. Vid denna renovering byttes troligen samtliga installationsdelar såsom elsystem, vatten och avloppsstammar samt uppvärmningssystem i fastigheten. Vid renoveringen installerades även ett nytt mekaniskt frånluftssytem i byggnaderna.
Samtliga utvändiga ytskikt såsom tak, fasader m.m. byttes ut/renoverades.

Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2009. Består av 14 bostadsrätter plus 3 hyreslokaler som inbringar en stadig intäkt för föreningen.

Enligt årsredovisning 2022 gjorde föreningen ett positivt resultat före avskrivningar på cirka 429 000kr. Föreningen amorterade 500 000 vid årsskiftet och har dessutom en stabil kassa på cirka 1,6 miljoner. Avgiften höjdes vid årsskiftet med 5%. Inga beslut är tagna hur avgiften förändras inför kommande år. Där är inga kommande större renoveringar planerade. Man följer en underhållsplan.

Intresseanmälan