Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Persgatan 62

Norr

3 rok
70 kvm
2 895 000 kr
Alla bilder

I ett av stadens vackraste och mest välbevarade kvarter finner vi denna ytterst charmiga och kvadratsmarta gaveltrea om 70 kvm. Föreningen stoltserar med Helsingborgs absolut charmigaste innergård med flertalet sittgrupper i olika miljöer och fantastisk grönska. Här bor man lugnt och skönt på badrocksavstånd från havet, med promenadavstånd till citys utbud och med några av stadens vassaste restauranger runt hörnet!

En trappa upp genom det synnerligen vackra trapphuset nås bostaden. Ytterst välplanerade kvadratmeter och gavelläget inbringar ett härligt ljusinsläpp i alla rum. Köket totalrenoverades så sent som 2020. Gott om förvaring och bra arbetsytor med en mindre köksö som avgränsar mot matplatsen. Här ryms ett rejält matbord för 8-10 personer och intill finner vi vardagsrummet med plats för soffgrupp och fåtöljer. I andra änden av bostaden placeras två rejäla sovrum, det ena något större än det andra och med garderobsförvaring till två personer. Badrummet är modernt med kakel och klinker i grått och vitt. Utrustat med bland annat dusch med glasvägg och en kombimaskin (tvättmaskin och torktumlare i ett). I hela bostaden ligger ett snyggt enstavs ekparkettgolv förutom i hallen där man har lagt praktiskt klinkergolv.

Historian om KV Fides 13 - Kvarteret bebyggdes i ett expansivt skede då Helsingborg utvecklades som industristad. Det var dock inget renodlat arbetarkvarter utan här bodde främst hantverkare och lägre tjänstemän. Samtliga hus i kvarteret byggdes 1887 - 1888, och alla utom ett (f.d. Fides 3, Persgatan 54) ritades av stadsarkitekten Mauritz Frohm. Fides 3 ritades av Ola Anderson. Kvarterets branta sluttning gjorde att husen i dess östra del uppfördes i två våningar, i något fall med mansardvåning, medan dess västra del bebyggdes med tre-våningshus. Alla husen gavs en putsad gatufasad. Kvarteret hyser stora kulturhistoriska värden. Att ett helt kvarter, bebyggt i ett sammanhang under 1880- talet, finns kvar i så pass orört skick, är mycket sällsynt. Fråga har väckts om byggnadsminnesförklaring av f d Fides Il.

Fastigheterna ligger på omåttligt populära Norr, här bor man med badrocksavstånd till havet och med närhet till några av stadens mest populära restauranger. Centrum nås på fem minuter och Helsingborg Centralstation tar cirka 10 min. Det är lätt att förstå varför de flesta Helsingborgare vill bo på just Norr!

För eventuell visning och övriga frågor, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Alexander Larsson.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 895 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
5 141 kr/mån
Boarea
70 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Norr
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Tor 5 Oktober
Välkommen på visning! Bokning krävs och sker direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.
Planritning Persg 62 ritning

Hall & Entré

Genom ett mycket charmigt trapphus och bakom den tidstypiska entrédörren omfamnas vi av denna kvadratsmarta och rymliga trerummare. Första stegen tas på ett mörkt klinkergolv, praktiskt och snyggt. Väggarna är målade i en sober grå kulör och det erbjuds nättare förvaring både i garderob samt skohylla.

Kök

Nytt kök från 2020. Inredning från IKEA är smakfull och går väl i hand med bostadens tidsepok. Kulörena är tidlösa med grå luckor, vitt kakel och bänkskiva i trä. Maskinella utrustningen består av side-by-side kyl och frys med isfunktion, diskmaskin, häll, ugn samt fläkt. Gott om förvaring och mindre köksö.

Vardagsrum & Matplats

Bostadens sociala yta kommer från en semi-öppen planlösning mot köket. Här huserar matplats för 8 personer, även 10 om man vill det. Intill finner vi vardagsrummet där vi njuter av fredagsmyset framför favoritserien. Det är ett härligt rum, en kombinerad yta som utgör det sociala rummet och gavelläget ger ett läckert ljusinsläpp. På golv ligger ett enstavsparkett och väggarna är sobert målade grå.

Sovrum 1

Stort härligt sovrum med en sober grå färgsättning. Här finns gott om garderober, plats för den stora dubbelsängen och på vardera sida ryms ett nattduksbord. Golvet är enstavsparkett.

Sovrum 2

Ett underbart gavelrum. Även här ryms dubbelsäng och garderobsförvaring. Golvet utgörs likt övrigt i lägenheten av den fina enstavsperketten.

Badrum

Mycket fräscht badrum, rymligt i storleken. Badrummet är tidlöst inrett med grått klinker på golv och vitt kakel på vägg. Duschhörnan är utrustad med glasvägg och förvaring kommer i både kommod samt ett skåp ovan en kombinerad tvätt/tork.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Persgatan 62
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
2 895 000 kr
Månadsavgift
5 141 kr/mån
Inga beslut är fattade gällande kommande avgiftshöjning. En höjning är däremot att förvänta efter årsskiftet.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1887-1888
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.4947%
Andel av årsavgift
1.4947%
Nettoskuldsättning
607 510 kr. Enligt uppgifter från 2022 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Summa
400 kr

Schablonberäknat, kostnader är individuella.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-08)
Primärtenergital
122 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Föreningen har en fantastisk innergård. Gemensamma utemöbler och grillar tillhandahåller föreningen på ett antal platser på gården. Det är fritt fram att använda möblerna och grillarna. Var och en ansvarar för att man städar, rengör och återställer det man använt.

Bilplats

Gratis parkering finns på omkringliggande gator. Parkeringsgarage finns i grannkvarter att hyra, där tillämpas separat kö.

Förening

Namn
Brf Fides 13
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-0247
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
76 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
5 st
TV/bredband
Tele2
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Utförda:
2013: Större renoveringar som målning av fasad, fönsterrenovering, målning av plåttak och byte av frånluftsfläktar.
2015: uppdatering nyckelsystem
2016: OVK & nya huvar på tak
2017: Garantibesiktning av renoveringar 2013
2019: Byte av lägenhetsdörrar
2020: Installationer av värme och målning av dörrar

Planerat underhåll:
Tak, fasad och fönster är pågående

För mer exakt information rekommenderas en titt i föreningens årsredovisning.
Gemensamma utrymmen
Tvättstugor, stor gemensam innergård
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Fides 13 i Helsingborgs Kommun. Fastigheten är en sammanslagning av 12 separata byggnades som uppfördes år 1887-1888. Fastigheten omfattar ett helt kvarter med anlagd innergård. Här finns 76 lägenheter och 5 lokaler. För fastigheten finns servitut avseende tvättsuga, soprum och fjärrvärmecentral i enighet med allmän fastighetsinformation från Lantmäteriet.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rum & kök - 5
2 rum & kök - 51
3 rum & kök - 15
4 rum & kök - 5

Om området

Norr är ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade områden med närhet till allt som staden har att erbjuda. Några av stadens bästa restauranger och krogar ligger inom gångavstånd, strandpromenaden på gröningen, stränderna vid Fria Bad och Landborgspromenaden precis ovan är ypperliga för den motionerande. Välkommen till Norr!

Intresseanmälan