Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Merkuriusgatan 38

Björka

4 rok
95 kvm
1 995 000 kr
Alla bilder

Gavelradhus med stor södertomt!

Nu finns chansen att flytta in i en riktigt fin bostad med stor härlig trädgård. Huset må vara från 1990 men allt invändigt, och delvis utvändigt, är helt nytt från 2020. Att det sen är ett gavelradhus - ja, den bonusen får man på köpet.

Bostaden bjuder på ett socialt entréplan där man har delvis öppen planlösning mellan kök och allrum vilket ger ett härligt ljusgenomsläpp och flöde. Bra förvaring ges vid entrén via klädkammare samt plats för avhängning. Ett sobert, smakfullt och helkaklat duschrum med praktisk tvättavdelning nås vid entrén. Köket inbjuder till gemensam matlagning och det är generöst med skåp och bra arbetsytor på den gråa bänkskivan. i övrigt så går inredningen i stilfullt vitt vilket harmoniserar väl med bostadens vita väggar samt svagt vitpigmenterade golv. Allrummet är rymligt med stora fönsterpartier som bjuder in utemiljön på ett smakfullt sätt. Här får man utan problem plats med stora middagsbjudningar samt en soffgrupp och tv-hörna. Skulle man behöva ett sovrum till kan man med enkla medel dela av rummet. Från allrummet går man ut till det nybyggda trädäcket och här finns dessutom ett skärmtak som bjuder på skugga och regnskydd. Vill man solbada och njuta av gräsmattan finns det gott om plats för det. För den kreativa kan man få en riktigt botanisk trädgård om så önskas. Väl inne igen och upp för trappan kommer vi till husets privata våningsplan med tre sovrum samt ännu ett helkaklat och stilrent duschrum.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
1 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
6 219 kr/mån
Boarea
95 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Björka
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Tor 5 Oktober
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Entrévåning

Hallen bjuder på bra plats avhängning samt förvaring via klädkammare och ett praktiskt utrymme vid/under trappen. Här liksom i resten av bostaden ligger svagt vitpigmenterad trestavsgolv och väggarna är vitmålade.
Köket som är Electroux Homes egna kökslinje Sentens går i vitt med en maskinpark från Electrolux givetvis, mörkgrå bänkskiva samt vitt kakel. Stilrent och fräscht.
Duschrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg samt mörkgrått klinkergolv. Badrumsutrustningen är från HAFA. Kombiner tvättmaskin och torktumalre från 2023. Fönster för vädring och ljusinsläpp.
Allrummet är stort med utgång till trädäck samt trädgård. Vitmålad trappa upp till ovanvåningen.

Ovanvåning

Tre sovrum med garderober i ett av rummen. Det mindre rummet har utgång till utvändig brandtrappa. Samma fina golv här som på entrévåningen och vitmålade väggar. Helkaklat duschrum med vitt kakel på vägg samt mörkgrått klinkergolv.

Övrigt

Bostadsrätten är registrerad som 3 rum och kök i lägenhetsförteckningen.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Merkuriusgatan 38
Område
Björka
Kommun
Helsingborg
Pris
1 995 000 kr
Månadsavgift
6 219 kr/mån
inkl kallvatten och sophantering, exkl varmvatten/uppvärmning samt el
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
95 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1990
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Hela bostaden har byggts om och färdigställts under 2020.
Det finns dokumentation och intyg på samtligt inom el/vvs/bygg/badrum/material.

Ekonomi

Andel i föreningen
2.39251%
Andel av årsavgift
2.39251%
Nettoskuldsättning
609 862 kr. Med Årsredovisning 2022 som underlag
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
1 050 kr
Hushållsel
830 kr
Försäkring
250 kr
Summa
2 130 kr

Beakta att driftskostnaden skiljer sig åt efter förbrukningsvanor, kvalité på maskinell utrustning samt abonnemangsform.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-09-12)
Primärtenergital
193 kWh/m2/år
Energiklass
G

Uteplats

Stort trädäck invid huset samt överbyggt med skärmtak. Vidare ut till stor gräsmatta.

Bilplats

Fri parkering på områdesgatorna. 30 garageplatser (200kr/mån) samt 35 p-platser (75kr/mån) finns via föreningen men f.n kö till båda.

Förening

Namn
Brf Riksbyggen Helsingborgshus 55
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716438-4120
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Förening äger fastigheten Höjden 1 med därpå 42 lägenheter uppförda 1990. Fastighetens adress är Saturnusgatan 1-4 samt Merkuriusgatan 4-42. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Det finns 30 garageplatser som kostar ca 200kr/mån samt 35 p-platser som kostar ca 75kr/mån. Till båda är det f.n kö. Föreningen målar fönsterna utvändigt och innehavaren invändigt. Man har eget skötselansvar för sin egna utemiljö. Se Stadgar samt den informatiova Årsredovisningen som finns att ladda ner som pdf på 3etage.se för mer information.

Om området

Ödåkra, med lummiga villakvarter, generösa grönytor samt lekplatser och härlig utemiljö för såväl barn som vuxna, är en villaförort belägen knappt åtta kilometer nordost om Helsingborgs centrum. På 1960-talet växte Ödåkra kraftigt med flera villaområden och på 1970-talet etablerades välkända Väla köpcentrum strax utanför orten. Björka etablerades kring 1990-talet med strategiskt läge nära kommunikationer samt Väla Centrum. För pendlaren är det nära till Pågatågsstationen Ödåkra samt bussar nära bostaden. Pendlar man med bil tar man sig snabbt ut till både E4:an och E6:an. Björka skog är en fin liten skogsdunge i östra Ödåkra, intill Väla centrum. Det finns planer på att skydda området som naturreservat inom några år. Området är omväxlande trots sin begränsade storlek och inbjuder till ett spännande friluftsliv. I Ödåkra skolområde finns två F-9 skolor med ca 400 elever på respektive skola, Gläntanskolan och Svensgårdsskolan. För den sportintresserade finns även fotbollsklubb, tennisklubb, samt ridhus.

Intresseanmälan