Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Elias Follins Gata 20

Slottshöjden

2 rok
39 kvm
1 450 000 kr
Alla bilder

Klockren minitvåa på Slottshöjden!

På lugna och attraktiva Slottshöjden erbjuds nu denna optimala tvåa om ca 39 kvm. En riktig liten pärla med optimal planlösning och en unik rymd trots sin storlek. Compact living när det är som bäst!

Ett ytterst välplanerat och mysigt hem där både kök och badrum renoverades 2010. Bostaden är genomgående och har öppna sociala ytor mellan kök och vardagsrum. Köket som kommer från Schmidt är inrett med vita luckor som möts av en varm och trevlig bänkskiva i ek. Matplatsen har man löst genom att förlänga bänkskivan in mot vardagsrummet som skapar tre bra sittplatser. Smart och praktiskt! Genom de massiva fönstren i såväl vardagsrummet som i sovrummet skapas ett underbart ljus i hela bostaden tillsammans med bostadens härliga takhöjd. Badrummet är även det renoverat 2010 som gjordes i samband med föreningens stambyte. I anslutning till det mysiga sovrummet, som vetter in mot innergården, finner vi även en perfekt liten klädkammare som är både rymlig och med högt i tak vilket optimerar dess inredningsmöjlighet. Föreningens innergård är magisk och kan vara en av Slotthöjdens trevligaste innergårdar. Denna når du enkelt från trapphuset, en trappa ned. Sovrumsfönstret förvandlas snabbt till en "serveringslucka" när middagen ska serveras där ute. Så smidigt!

Sammantaget en minitivåa i fint och välskött skick på populärt område med optimal planlösning som måste upplevas på plats.

Som boende på Slottshöjden har man gångavstånd till hela Helsingborgs utbud - centrum, kommunikationer, livsmedelsbutiker, gym, Pålsjö, campus etc. Ett perfekt boende för dig som vill bo centralt men trots det på ett lugnt läge!

Välkomna på visning med oss på 3etage!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 450 000 kr eller enligt ök
Månadsavgift
3 039 kr/mån
Boarea
39 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Slottshöjden
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning Planlösning

Entré

Längre hall med bra avhängningsmöjligheter direkt till höger. Här finns även utrymme till lite extra förvaring längs ena väggen genom en smalare byrå. Vitmålade väggar och på golvet vilar ett fräscht trägolv som även det är genomgående för hela bostaden.

Badrum

Helkaklat badrum med ljusgrått klinker och vitt kakel på vägg. Ett fräscht badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2010/2011. Inredningen går även den i vitt och består av dusch med vikbar duschvägg, wc, kommod, spegelskåp och handdukstorsk.

Kök

Ett litet men välplanerat kök som ligger i anslutning till bostadens vardagsrum. Köket som renoverades 2010 kommer från Schmidt och är inrett med vita skåpsluckor, en tålig bänkskiva i ek samt vitt kakel/grå mosaik på vägg. Kökets maskinpark består av kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. Trots sin storlek erbjuds både gott om arbetsyta och förvaring. Mot vardagsrummet finner vi en platsbyggd matplats för upp till 3-4 personer. Mycket genomtänkt!

Vardagsrum

Matplatsen vid köket blir brytpunkten och övergången till vardagsrummet. Här finns plats för en stor soffa samt tillhörande möblemang. Gedigen takhöjd i kombination med vackra stora fönster resulterar i ett luftigt och ljust intryck.

Sovrum

Ett mysigt litet sovrum som rymmer en säng upp till 180 cm. Från sovrummet nås den perfekta klädkammaren som även den har en generös takhöjd. Bättre blir det inte! Trägolv samt vitmålade väggar.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Elias Follins Gata 20
Område
Slottshöjden
Kommun
Helsingborg
Pris
1 450 000 kr
Månadsavgift
3 039 kr/mån
Inkl. värme, vatten, kabel-Tv samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån för bredband.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
39 kvm Bostaden är registrerad som en 1 rok.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Kyl/frys är nyligen bytt

Ekonomi

Andel i föreningen
2.12152%
Andel av årsavgift
2.11213%
Nettoskuldsättning
274 439 kr. Siffror hämtat från årsredovisningen 2022
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
75 kr
Summa
375 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
147 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

I direkt anslutning till lägenheten finner vi föreningens fantastiska innergård. En riktig ynnest!

TV- och internetanslutning

TV: Tele2. Bredband: Tele2.

Förening

Namn
Brf Pilen Norra
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769611-4052
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
33 st varav 1 st hyresrätt(er)
TV/bredband
Tele2
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga samt dusch som får nyttjas av medlemmar.
Allmänt om föreningen
Brf Pilen Norra bildades 2004 och är en äkta bostadsrättsförening och har adressen Elias Follins gata 20,22 samt 24. Föreningen innehar 32 bostadsrätter varav 1 hyresrätt och fastigheten är uppbyggd 1937. Det är tre välskötta fastigheter med bostäder med mycket charm. Föreningens förvaltning sker genom Nabo Fastighetsförvaltning. Stora renoveringar som stambyte (2010/2011), renovering av ventilation, skorstenar, stora delar av tak, m.m är gjort.

Föreningen kommer lägga om ett lån om 3,8 miljoner i oktober 2023. Först då vet förneingen om de kommer behöva en avgiftshöjning eller ej. Men idag finns där inga planer på att höja föreningens avgifter.

I övrigt har föreningen en av Slottshöjdens trevligaste innergårdar. En riktigt trevlig plats att avnjuta en middag med vänner eller helgfrukosten.

Ett plus i kanten är möjligheten till att duscha nere i föreningens gemensamma duschrum/toalett om man exempelvis har gäster på besök.

För mer information, se föreningens årsredovisning.

Intresseanmälan