Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Västra Allén 2

Maria Park

3 rok
127 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

Läcker vindsvåning med balkong!

I Parkhuset har det inte varit någon bostad till salu på ett bra tag men nu finns en luftig 3:a i fint skick till salu. Bostaden kan med enkla medel återställas till en 4:a vilket är originalutförandet. Toppläge med balkong inbäddad i grönska samt med fönster i tre vädersträck och öppen planlösning gör detta till ett attraktivt boende. Hiss finns.

Här bor du i en lugn och uppvuxen parkmiljö med närhet till förskolor, skolor, mängder av promenadstråk, motionsslingor, affär, restauranger och gym. Mycket bra kommunikationer ner till City samt via Maria Stations tågstation.

Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
8 592 kr/mån
Boarea
127 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Maria Park
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Nuvarande Planlösning
Planritning Original Planlösning

Rumsbeskrivning

Hela bostaden är välplanerad och charmig med mycket fönsterkupor vilket gör den ljus och inbjudande.
Hallen är väldigt välkomnande och praktisk med flera möbleringsmöjligheter. Via hallen nås samtliga rum och här liksom i resten av bostaden ligger ett ekparkettgolv. Det erbjuds i dagsläget två bra sovrum där båda har egna klädkammare. Ytterligare klädkammare finns i hallen vid allrummet så förvaring finns det gott om. Badrummet är väldigt rymligt och det har helkaklade väggar samt klinkergolv och ett stort spröjsat fönster för ljusinsläpp och vädring. En gästtoalett finns samt även en separat tvättstuga. När man stiger in i köket så möts man av en stor matplats, mycket skåpsförvaring och den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Vardagsrummet är väldisponerat med naturligt avdelad soffhörna och matsalsdel. Från vardagsrummet, som har fönster i tre väderstreck, går vi ut till balkongen som har morgon och kvällssol. Här kan man sitta 4-5 personer och med total grönska runt omkring sig. Väldigt rofyllt. Hela bostaden värms upp via golvvärme vilket ger en jämn och behaglig uppvärmning. Detta ingår givetvis i månadsavgiften.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Västra Allén 2
Område
Maria Park
Kommun
Helsingborg
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
8 592 kr/mån
inkl v/va
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
127 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1998
Uppvärmning
Golvvärme i hela bostaden
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader
Förråd

Ekonomi

Andel i föreningen
4.7493%
Nettoskuldsättning
919 493 kr. Med Årsredovisning 2022 som grund
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
375 kr
Försäkring
175 kr
Summa
550 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2023-09-11)
Primärtenergital
104 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Lummigt inbäddad balkong med morgonsol samt kvällssol.

Bilplats

P-plats till bil ingår. Ytterliggare p-platser finns i absolut närhet.

TV- och internetanslutning

TV: Huset är anslutet till Stadsnätet samt Tele2.

Förening

Namn
Brf Maria Park Nr 2
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716439-6496
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1998 och består av 24 lägenheter. Renoveringar som skett är; Puts och måleriarbeten på Westmanska huset och Trädgårdsmästarhuset 2015.
Puts och måleriarbete på Verandahuset, Westmanska huset och Trädgårdsmästarhuset 2016. Renovering av tak, inkl. takpannor på Verandahuset 2016. Byte av vissa fönster i Parkhuset 2016. Utredningsarbete följande OVK 2017 - 2018. Förebyggande spolning av samtliga lägenheter 2018. Byte av altandörrar 2019. Ventilationsarbeten 2019. Målningsarbeten 2019. Infästning av stolpar och anläggningsarbeten 2019. Fönstermålning på Westmanska huset samt Verandahuset 2021. Man planerar att på vissa av husen genomföra; fönstermålning, takfönsterbyte, trapphusommålning, termostat/shuntbyte. Man justerade avgiften 1% vid årsskiftet 2022 och 1.5% vid årsskiftet 2023. Man höjer avgiften med 3% till årskiftet 2024. Föreningen är del av samfällighetsföreningen Maria Park som sköter gemensamma gator, parker och parakeringsanläggningar.
Ladda ner Årsredovisning samt Stadgar för mer information.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan