Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Karlsgatan 1B

Centrum

4 rok
103 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

103 kvm vindsvåning med slående utsikt över Helsingborg, Öresund, Rådhuset och kärnan!

Från vindsvåningen är utsikten slående. Stadens takåsar, ett glittrande Öresund med Danmark i bakgrunden, Rådhusets klocktorn och Kärnan uppe på Landborgen, här ser du allt och lite till. Samtidigt bor du högst upp i ett av stadens pampigaste hus, mitt i city. Välkommen till Karlsgatan 1B och Centralpassagen anno 1907!

En oslipad diamant med klassiska vindsvåningsattribut som synliga takbjälkar i matsal, vardagsrum och i ett av de två fullgoda sovrummen. Här breder de 103 kvadratmeterna ut sig i en eftertraktad planlösning med goda förvaringsmöjligheter och med genomgående ljusinsläpp. Takkuporna i söderläge och de fullstora fönsterna i bostadens nordväst-läge med fantastisk utsikt. Högst upp i Centralpassagen bor du mitt i stan, på ett mycket attraktivt läge med direkt närheten till hela Helsingborgs stadskärna inom ett kort promenadavstånd.

Bostaden erbjuder två ordentliga sovrum i vardera ände av lägenheten. Matsal och vardagsrum i fil som tillåter större sociala tillställningar. Ett arbetskök med komplett maskinell utrustning så som kombinerad kyl/frys och diskmaskin samt utrymme till vardagsmatplats för 2-3 personer samt. God förvaringsmöjligheter i bostadens hall och tambur samt ett våtrumscertifierat badrum med tvättmaskin. Med andra ord ett eftertraktat boende med fantastiska möjligheter att sätta din egen prägel på.

Byggnaden ritades av stadsarkitekten Alfred Hellerström som bland annat har ritat Rådhuset, Handelsbankshuset och flera andra anrika byggnader i Helsingborg. Fastigheten är klassad som Särskilt värdefull bebyggelse i bevarandeprogrammet för Helsingborgs Stad. Här bor ni med hela stadens utbud runt hörnet! Njut av ett rikt restaurangutbud, shopping längs med Kullagatan, Stortorget och på Bruksgatan. Gå en promenad i vackra Helsingborg, precis utanför dörren. För den resglade eller pendlaren ligger Helsingborgs Central på väldigt kort gångavstånd och närmsta matbutik är nästan runt hörnet. På Karlsgatan 1B har du med andra ord närhet till allt!

Mer information på vår hemsida www.3etage.se.
Välkommen på visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 537 kr/mån
Boarea
103 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Centrum
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Tor 22 Februari kl 17:30 - 18:00
Välkommen på visning. Bokning krävs och sker direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.
Planritning Planlösning
Planritning Alternativ planlösning. (Förändring av bostads planlösning kräver styrelsens godkännande)

Hall & Tambur

Hissen tar du smidigt från markplan hela väggen upp. Väl innanför dörren ges en rymlig hall med intilliggande garderober och en klädkammare, med andra ord finns det gott om förvaring! Väggarna är vita med strukturtapet och på golv ligger en linoleummatta.

Något längre in följer bostadens tambur som binder samma lägenhetens alla rum. Här följer samma linoleummatta och väggarna är fortsatt vita och det erbjuds ytterligare förvaring i garderob.

Kök

Köket är från 2013-2014. Inredningen består av bruna underskåp och vita överskåp samt ett vitt skafferi. Där emellan utgörs arbetsytan av en svart laminatbänkskiva och stänkskyddet är av ett rött kakel. Maskinella utrustningen består av ett spis med ugn, fläktkåpa, diskmaskin och kombinerad kyl/frys.

Kökets utformning ger utrymme till en mindre matplats för 2-3 personer, har en fantastisk utsikt över stadens takåsar, Öresund, Danmark och många av stadens vackra större byggnader. Väggarna är vita och på golv fortsätter linoleummattan med ett rutigt mönster av grått, svart och rött.

Matsal & Vardagsrum

Genom pardörrar öppnar sig matsalen där matbordet för 6-8 personer med råge får plats. Med två rum i fil är detta ena delen av bostadens sociala yta. Takbjälkarna och fönsterkuporna ger karaktären av vindslägenhet som är få förunnat.

Vardagsrummet är lika generöst. Den stora soffan, vitrinskåpet, musikspelaren och TVn.. Allt får plats! I vardagsrummet finns ytterligare en liten klädkammare. Dessa golv pryds av en ekparkett och väggarna är målade med en sober beige färg som ger en varm känsla.

Sovrum 1

Bostaden Master Bedroom är mycket generöst och rymmer ett större möblemang. På golv ligger en skön heltäckningsmatta av grå kulör, radiatorna är utsmyckade med elementskydd och takbjälkarna ger en trevlig atmosfär till rummet. Väggarna är målade vita och i tak finns två takfönster.
Idag står en dubbelsäng och på vardera sida ett nattduksbord. Det ryms även ett större garderobsparti mot ena väggen för den med stort modeintresse!

Sovrum 2

Det mindre sovrummet är beläget i andra änden av bostaden. Till storleken är det ett perfekt hemmakontor, gästrum eller sovrum för tonåringen. Här står en inbyggd garderob, väggarna är målade i en ljus kulör, på golv ligger en heltäckningsmatta och fönstret ger en fantastisk utsikt mot Öresund, rådhuset och kärnan ovanpå landborgen.

Badrum

Badrummet renoverades av säljarna efter deras inflytt 2014. På golv ligger en snygg våtrumstmatta med inspiration av mindre plankor i mörk ton. På vägg sitter en ljusare våtrumsmatta. Badrummet har ett naturligt ljusinsläpp från fönster bakom toaletten, det finns handfat med kommod, spegel med ledlampa ovan, tvättmaskin från Bosch, badrumsskåp, duschhörna och handdukstork. Våtrumsintyg finns.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Karlsgatan 1B
Område
Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
4 537 kr/mån
inkl. Värme, vatten, TV paket Lagom och bredband (fiber 250/250) samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
103 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Renovering
Säljarna renoverade badrummet efter inflytt 2014. ( Våtrumsintyg finns)
Övriga byggnader
Föreningen har en övernattningslägenhet som går att hyra.

Ekonomi

Andel i föreningen
3.486%
Andel av årsavgift
3.486%
Nettoskuldsättning
355 553 kr. Enligt uppgifter från 2022 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
175 kr
Summa
625 kr

Schablonberäknat, kostnader är individuella.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-02-28)
Primärtenergital
125 kWh/m2/år
Energiklass
E

TV- och internetanslutning

TV: Telia paket Lagom ingår i avgiften.. Bredband: Fiber via Telia 250/250 ingår i avgiften..

Förening

Namn
Brf Centralpassagen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769611-0498
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
29 st
Antal lokaler
4 st
TV/bredband
Fiber via Telia. TV paket Lagom och Bredband 250/250 ingår i avgiften
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Större renoveringar:
1988: Vinden inreddes och tak kläddes in.
1989: Stambyte
2006: Fasadrenovering
2023: Hissrenovering i Karlsgatan 1B
Övrigt
Föreningen har en övernattningslägenhet
Allmänt om föreningen
Huset byggdes 1907-08 och är ett 6 våningshus i jugdenstil. Bottenplan är putsat i rosa puts medans resterande är putsat i ljusare kulörer. Stilen med de klassiska flaggfönstren har bevarats och i slutet av 80-talet inreddes vinden till bostäder, i samband med det kläddes kupor in i grön plåt. Fastigheten klassas som Särskild värdefull bebyggelse och är med i stadens bevarandeprogram.
Föreningen bildades 2004 och äger fastigheten Karl XI Norra 28 som förvärvades 2005. På fastigheten finns en byggnad som består av 29 lägenheter till en totalyta om 2 974 kvm och 4 lokaler om tot. 757 kvm.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
2 rum & kök - 13 st
3 rum & kök - 5 st
4 rum & kök - 10 st
5 rum & kök - 1 st

Besök gärna föreningens hemsida www.centralpassagen.se där mycket information finns.

Om området

Helsingborg centrum har en vacker stadskärna, rikt med kulturhistoriskt vackra byggnader och arkitektur. Staden är kort efter Malmö, Sveriges restaurangtätaste stad. Utspridda i bland torg och i gränder eller gatorna emellan och längs Öresund finner du alltid en måltid för tillfället. Kullagatan, Sveriges äldsta gågata, skär genom staden och erbjuder shoppingutbudet för de modemedvetna med stilsäkra modebutiker, juvelerare och inredningsbutiker.

Den geografiska positioneringen till närliggande Öresund och Danmark med både färjor till Helsingör och motorväg till Köpenhamn erbjuder en helt öppen kontinent intill och med ca 20 minuter till Helsingborgs flygplats är andra Nordiska städer inte heller långt bort.

Välkommen till Helsingborg!

Intresseanmälan