Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Ladugatan 75

Mariastaden

5 rok
112.8 kvm
3 595 000 kr
Alla bilder

Gavelradhus med stor solig tomt!

Perfekt beläget och stilrent samt välskött gavelradhus med stor söder/västertomt som bjuder på magisk utsikt över åkern och Pilshults gård. Här bor man i ett rofyllt och barnvänligt område en bit bort från de största vägarna och med direkt närhet till grönområden, lekplatser samt förskola och skola. Även strategiskt läge för pendlaren med snabb access ut till motorväg. Åker man kollektivt är det kort promenad till busshållsplats eller så tar man tåget vid Maria Station.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333. Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 23 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
3 595 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 600 kr/mån
Boarea
112.8 kvm
Antal rum
5 rum
Område
Mariastaden
Sandra Bryngson
Fastighetsmäklare
sandra@3etage.se 0735-340673 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-340673 alternativt sandra@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Planlösning

Innan vi går in i huset parkerar vi bilen på den plattlagda biluppställningsplatsen och har man elbil kan man ladda den via laddstolpen på tomten. Nuvarande ägare har skapat en mysig privat umgängesyta som ramats in med häckar och staket. In genom ytterdörren och här finns bra plats för avhängning. På golvet ligger först ett mörkgrått klinker som sen övergår till parkett som återfinns på hela entréplanet. Skön uppvärmning via golvvärme. Går man till vänster nås det läckra och stilrena köket från där inredningen går i vitt med mörk bänkskiva som fin kontrast. Spishäll, fläkt, inbyggd ugn samt mikro, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin. Matplatsen har plats för 4-6 personer men nuvarande ägare använder matplatsen som lekhörna för barnen eftersom det angränsande allrummet har plats för matsalsmöblemang samt soffa och tv-möbler. Rummet bjuder på stora fönster och via altandörren når vi trädgården/trädäcket som vetter fritt mot åkern. Verkligen en oas. Det finns även gräsmatta samt staket och häck som ramar in ytan. På tomten finns förrådet, perfekt för att plocka fram grillen och dynorna till solstolarna. Innan vi går upp står vi i innehallen och här nås det smakfulla och helkaklade duschrummet med färgsättning i vitt samt grått, tvättstugan som har tvättmaskin och torktumlare, bänk med vask och skåp. Ett utrymme under trappan sväljer ännu mer förvaring. Upp för trappan kommer vi till husets ovanvåning som består av hela fyra bra och lättmöblerade rum samt ett badrum. I dag är det tre sovrum samt ett allrum men även det går lätt att bygga om till ett sovrum. Det helkaklade badrummet är riktigt inbjudande med naturligt ljus från fönstret som är öppningsbart. Även här är det sobert med grått golv och vita väggar.

Säljarnas renoveringar

Byggt garderob med spegeldörrar i allrum/sovrum 2019
Nytt kretskort i spishäll 2020
Ny tvättmaskin 2021
Byggt staket mellan oss och grannen 2021
Byggt ut trädäck 2021
Ny torktumlare 2022
Målat om allrum/sovrum, sovrum 2, sovrum 3 2022
Målat om hall och kök 2022
Byggt staket på framsidan 2023
Tagit bort gräsplätt och anlagt plattor på framsidan 2023

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande. Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Ladugatan 75
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
3 595 000 kr
Månadsavgift
4 600 kr/mån
Exklusive uppvärmning, vatten, hushållsel och renhållning.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
112.8 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans gavelradhus
Byggnadsår
2015
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk FTX
Övriga byggnader
Förråd i trädgård

Ekonomi

Andel i föreningen
2.44%
Andel av årsavgift
2.44%
Nettoskuldsättning
1 132 769 kr. Beräknat med hjälp av uppgifter i föreningens senaste årsredovisning 2022
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
798 kr
Hushållsel
821 kr
Vatten/avlopp
576 kr
Renhållning
259 kr
Summa
2 454 kr

Nuvarande driftskostnad. Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-25)
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
C

Uteplats

Trädäck med belysning och grönyta samt stensättning som tillsammans omgärdas av häckar och staket.

Bilplats

Stensatt biluppställningsplats på egna tomten. Föreningen har dessutom 22 stycken extra parkeringar för boende och gäster.

TV- och internetanslutning

TV: Anslutet till kabelnät. Bredband: Fiber.

Förening

Namn
Brf Mariastaden
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769627-8881
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1433 kr
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Brf Mariastadens hus färdigställdes 2015 och består av 41 radhus. Föreningen äger fastigheterna Silon 1, Vanna 1 och Slåttern 1. Bredablick sköter förvaltningen. För mer information ladda ner Årsredovisning samt Stadgar.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan