Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Frejgatan 3

5 rok
230 kvm
3 650 000 kr
Alla bilder

För den som drömmer om att bo i en gammal småskola så finns nu chansen att förverkliga sin bodröm. Tivolivångens småskola byggdes i början av 1900-talet och många av ortens äldre har här fått lära sig både läsa och skriva. Huset är fantastiskt vackert och gatuplaceringen gör att man dessutom kan njuta av en riktigt fin trädgård med fina uteplatser, gott om planteringar och insynsskyddat läge. Väl i bostaden möts man av ett entréplan som är något alldeles unikt. Generös takhöjd och rejäla ytor öppnar upp för spatiös disposition av möbler. Köket är smått gigantiskt med plats för de största bjudningarna och ett kök som inbjuder till matlagning. Gott om fönster ger rikligt med ljusinsläpp och en trevlig kontakt med trädgården från matplatsen. Charmiga detaljer såsom bärande järnpelare och gjutjärnsspis är bevarade vilket ger ännu en dimission till bostaden. Genom hallen så når vi trädgården där en riktigt fin utemiljö erbjuds med gott om uteplatser, minimal insyn samt ett charmerande uthus. Därefter ankommer vi vardagsrumsdelen som även den är väl tilltagen. En platsbyggd hylla ger bibliotekskänslan och gott om plats finns för möblering av sociala möblemang. I vardagsrummet njuter vi även av mysiga eldstad. Även här är det gott om fönster som ger gott om ljusinsläpp. Nedre plan erbjuder även tvättavdelning och gäst W/C.
Genom häftig trapp tar vi oss till övre plan. En hall tar emot oss och härifrån nås sedan de olika avdelningarna. Längst ena gaveln erbjuds dubbla likstora sovrum, båda erbjuder smart förvaring i genomgångsrum, riktigt bra! Här erbjuds även badrum och förråd innan vi når det större av sovrummen som är rejält till ytan och har planerats med en vägg för sänggavel varifrån en bra klädförvarings avdelning byggts upp bakom, mycket smart och smakfullt.

Sammantaget är denna bostad helt unik och riktigt spännande. Charmiga bevarade detaljer, 230m2 (242m2) boyta och trevliga lösningar är förstås stora plus. Ruffigt renoverade ytor blandas på ett förträffligt vis med nyare inslag och ”Boeme Chic” är nog det rätta uttrycket för småskolan som nu söker nya ägare för inflyttning. Varmt välkomma att boka in er på visning med oss!

Typ
Friliggande villa
Boarea
230 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
618 kvm
Pris
3 650 000 kr
Fastighetsmäklare
Alexander Persson
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Högsta bud 3 400 000 kr
Högsta bud 3 400 000 kr
Bud
Budgivare
Tid
3 400 000 kr
1
2020-03-26 11:39
Planritning
Planritning

NEDRE PLAN

Hall
Stor hall varifrån både huvudentré och utgång till trädgård finns. Bra plats till förvaring. Brädgolv samt släta putsade väggar.

Gäst W/C
Gästtoalett med klinker på golv och kaklade väggar. Inredning genom vask och toalett.

Kök/Matplats
Riktigt stor avdelning lägst hela västergaveln. Gott om ljusinsläpp genom fönster. Stort kök med gott om arbetsytor och mycket förvaring genom inredningen. Köket kommer från IKEA och går i svart med arbetsytor i betong. Snyggt kaklade ytor ovan bänk och en köksö som passar perfekt för både häng och matlagning. Köksön erbjuder extra vask, gasolspis, ugn samt ovanliggande fläkt. I övrigt finner vi ännu en vask, integrerad diskmaskin och fullhöjds kyl/frys. Köket renoverades 2018. Mot trädgården till placeras en naturlig matplats. Uan problem får man till långbord 15-20 personer. Charmiga bevarande detaljer såsom gjutjärnsspis, pelare och framtagna tegelväggar.
Vardagsrum/Bibliotek

Tvättavdelning
Klinker på golv och kaklade väggar. Utrustat med vask, tvättmaskin, torktumlare och förvaring.

Vardagsrum/Bibliotek
Fantastiskt rum med mycket charm. Platsbyggda hyllor ger bibliotek feeling och i övrigt disponeras gott om möbleringar. Charmiga brädgolv, gott om fönster och bevarade detaljer. Dessutom finner vi boendets eldstad här.

ÖVRE PLAN

Hall
Avgränsande hall varifrån de olika avdelningarna når från. Parkett på golv och framtagna stödben längst snedtaket.

Badrum
Helkaklat bad från 2013. Dusch, toalett och tvättkommod.

Sovrum 1
Ett av 2 liktors sovrum. Riktigt bra förvaring i genomgångsrum innan man når sovrumsdelen som är av bra storlek. Ekparkett på golv.

Sovrum 2
Ett av 2 liktors sovrum. Riktigt bra förvaring i genomgångsrum innan man når sovrumsdelen som är av bra storlek.Ekparkett på golv.

Master Bedroom
Större av sovrummen som är riktigt stort. Smart walk in closet bakom vägg som är dimensionerad för dubbelsängen. Ekparkett på golv.

TRÄDGÅRD
En Riktigt fin och skydda trädgård med gott om planteringar, grusgångar och uteplatser. Ett trevligt uterus förgyller dessutom trevnaden. Lägg till att insynen är minimal så är detta en plats att trivas på. Vrider sig åt syd och väst så bra läge med.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan källare, 1 ½ plan torpargrund
Byggnadsår
1929 (värdeår) (Byggt i början av 1900-talet)
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Taktegel
Uppvärmning
Luft/Luft samt direktavverkande el
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Kök 2018
Värmepump 2018
Hall 2013
Fasad målad 2011
Badrum 2006

Tak och bjälklag i torpargrund måste ses över.

Tomten

618 kvm. Tomtarea 618 m² (friköpt).

Uteplats

Riktigt fin trädgård med planteringar och grusgångar. Mot fasaden placeras en trevlig uteplats och dessutom kan vi njuta av ett charmerande utehus.

Bilplats

Biluppställningsplats

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
22 000 kr
Hushållsel
6 000 kr
Vatten/avlopp
3 500 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
4 000 kr
Summa
37 500 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
F

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 370 000 kr (fastställt avseende år 2012)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
876 000 kr
Markvärde
494 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, helårsbostad

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 2 380 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2000-01-26)

Intresseanmälan