Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Saltgatan 23

Gantofta

6 rok
149 kvm
4 995 000 kr
Alla bilder

Lyxig familjevilla med magisk utemiljö!

Saltgatan 23 - Renoverad villa med riktigt påkostad utemiljö. Troligtvis områdets största trädäck med det hetaste poolområdet, dessutom i perfekt solläge. Från bostadens nyrenoverade kök når man husets trädgårdsframsida som är något utöver det vanliga. Här har man inte tummat på något! Den nyanlagda uteplatsen har flera olika sittplatser, alla i olika nivåer, vilket skapar en riktigt trivsam känsla. På husets baksida finner vi en stor härlig gräsmatta där lekande barn kan springa fritt. Insynsen har man löst genom att sätta upp ett tätt staket som även ramar in hela tomten.

Invändigt är i stort sätt hela entréplan uppdaterat med bland annat nytt kök, renoverat badrum, nylagda golv och fina målade väggar. I detta hus kan man växa. Är ni en större familj och letar efter en fastighet med många rum? Då kan detta kanske vara något för er. Här erbjuds nämligen totalt 5 sovrum, alla i lagom storlek, 4 på ovanplan och 1 på nedre plan. Utöver dessa egenskaper finner vi två bra vardagsrum som rymmer de möbler en barnfamilj kan tänkas behöva.

Här bor man i en riktig barnidyll där barnen springer tryggt från dörr till dörr och föräldrarna umgås med varandra. Samtidigt finner man, på några få minuter, matlivs, skolor, förskolor och Gantofta station. Svalkande bad och strand finner vi på ca 5 minuter, antingen med bil eller genom den fina cykelvägen och för den aktiva familjen kan man spendera många timmar i den nya multisportsarenan, 1 av Helsingborgs stads 4 liknande arenor. Perfekt även för naturälskaren och hundägaren då du på en kort promenad har tillgång till Gantofta naturreservat och den mysiga Råådalen.

Låter fastigheten intressant? Då är ni varmt välkomna att boka in er på en visning med ansvarig mäklare Hannah Kjell; 0735-179336, hannah@3etage.se.

Typ
Friliggande villa
Pris
4 995 000 kr
Boarea
149 kvm
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
600 kvm
Område
Gantofta
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning Saltg entréplan
Planritning

Hall

Välkomnande hall med möjlighet till avhängning under trappan. På golvet vilar en ljusare 3-stavsparkett och väggarna målade i en mintgrön nyans.

Badrum

Direkt till höger från huvudentrén finner vi det nyrenoverade badrummet. Ett stilstäkert badrum med ett exklusivt beiget kakel på både golv och vägg. I badrummets duschhörna har man dessutom valt att kakla i ett fiskbensmönster och fällt in shampohyllor. Otroligt smakfullt! Inredningen har svarta detaljer som verkligen gifter sig till de jordnära färgerna. Badrummet är utrustat med en duschhörna, vägghängd toalett, kommod, spegel med infälld belysning samt behaglig golvvärme.

Sovrum

Stort trevligt sovrum med två stora fönster som vetter mot trädgårdens baksida. Förvaring genom två stora garderober. På golvet vilar ett mörkare golv och väggarna är målade i en creméfärgad nyans.

Vadragsrum

Ett riktigt stort och härligt vardagsrum med alla tänkbara möbleringsalternativ. Rummet är så pass stort så att det även går att skärma av för ytterligare ett sovrum om så önskas. I mitten av rummet är en värmande kamin placerad som skapar den där ljuvliga känslan av hemmamys under vinterhalvåret. På govlet vilar precis som i hallen, ett ljust fint parkettgolv och väggarna är målade i en mintgrön nyans. En riktigt fin platsbyggd bokhylla smyckar hela rummet och rymmer alla vackra ting.

Kök

Bostadens kök är sannerligen hjärtat i hemmet. Kontakten med utemiljön gör det dessutom ännu härligare. Med sina stora arbetsytor är det en ynnest för hemmakocken och den matglade. Här ges gott om förvaring i antracitgrå underskåp samt delvis överskåp vilket också bidrar till en luftig känsla. Bänkskivan och stänkskyddet på vägg är av samma material som ramar in köket väldigt fint. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, ugn, induktionshäll integrerad diskmaskin, fläkt och vinkyl. Invid kökets stora fönsterpartier finner vi en lagom matplats för upp till 4-6 personer.

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med egen ingång. Äldre standard med våtrumsmatta på golv samt våtrumstapet på vägg. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare, vask och förvaring.

Ovanvåning

Välkomna upp!
En riktigt bra ovanvåning med plats för alla barn. Här uppe finner vi 4 likvärdiga sovrum, 2 av de något större än de andra. Allrummet är även det lagom stort som rymmer en soffa med tillhörande möblemang. Ovanvåningen har blandade ytskikt där några rum skulle kunna behöva lite extra kärlek. Badrummet är äldre och är utrustat med våtrumsmatta på såväl vägg som golv men erbjuder en duschhörna, toalett, vask och spegelskåp.

Utemiljön

En utemiljö i en klass för sig själv!
I fjol gjordes ett extremt ansiktslyft i trädgården. Resultatet liknar inget annat på gatan och är verkligen något utöver det vanliga. Pool gjuts och har ett mått om 4x7 m, trädäck runt hela poolområdet byggs upp i olika nivåer och staket ramar in hela tomten. Entrén får även den ett lyft där man lägger stora 50x50 plattor som skapar en mer modern känsla. Husets trädgårdsbaksida är väldigt privat med massor av möjligheter. Här finns det plats för odling, orangeri, spa-hörna, allt du drömmer om.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Vaxskivlingen 12
Adress
Saltgatan 23
Område
Gantofta
Kommun
Helsingborg
Pris
4 995 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 5 sovrum
Boarea
149 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1974
Fasad
Tegel + Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el, luft/luftvärmepump samt kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Genom åren har nuvarande ägare låtit utföra följande renoveringar/förbättringar:

2023:
Fastighetens tomt får en totalförvandling. Här gjuts en pool, staket uppförs runt precis hela tomten, trädäck byggs i olika dimissioner, platssättning vid entrén läggs och mycket mer.
2021:
Badrum på nedanvåning renoveras
Installation av laddbox
2020:
Nytt kök
Nya ytskikt, golv och väggar, i i stort sätt hela nedanvåningen
Två rum skapas på ovanvåningen
2017:
Trappan renoveras

Fler saker som kan vara bra för dig som köpare att känna till som tidigare ägare gjort:
2016:
Fiber installeras
Ny tvättmaskin
2015
Braskamin sätts in
2014:
Byte av panel
Byte av vindpapp samt del av isolering på bostaden
Byte av garageport, panel, vindpapp och isolering på garaget
Nya ytterdörrar
Övriga byggnader
Garage som är delvis isolerat Vedbod

Tomten

600 kvm. En uteplats i en klass för sig!

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
39 569 kr
Vatten/avlopp
6 814 kr
Renhållning
3 250 kr
Summa
49 633 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Idag har familjen en årsförbrukning om 19683 kWh inkl. laddning av elbild samt uppvärmning av pool!

Energideklaration

Status
Beställd

El

Elbolag:
Öresundskraft

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage som är delvis isolerat
Vedbod

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 300 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1974
Byggnadsvärde
1 610 000 kr
Markvärde
690 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 12 st pantbrev om 4 071 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2010-05-20) Stadsplan (1973-12-13)

Intresseanmälan