Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Mjöhultsvägen 150

Allerum

7 rok
142 kvm
6 300 000 kr
Alla bilder

Välskött hästgård i öppna landskap nära Allerum

Rydsbo gård. En charmig hästgård som har sitt ursprung från 1800-talet och omsluts av åkrar, betesmark och andra vackra gårdar, uppförda ungefär vid samma epok. Idyllen är ytterst välbevarad och omfattar så mycket som fyra stora byggnader. Här kan man uppfylla drömmen om ett liv med hästarna i fokus samt med förtjänstmöjligheter via uthyrningar av boxplatser (det finns 10 st) samt via de två lägenheterna. Via grindarna och en välskött uppfart av singel välkomnas vi upp till gårdscentrum med ett bostadshus, häststall, loge, garage, verkstad och förrådsbyggnad.
Med väldisponerad mark på drygt 1,5 ha finns flera hagar, belyst ridbana och vinterstall.

Till gården hör det oemotståndliga korsvirkeshuset som är inbjudande med det nya smakfulla Ballingslövsköket från 2019, fungerande kakelugn, stora sociala ytor, vackra golv och framtagna bjälkar.
Bostadens guldgruva finner vi på husets trädgårdssida med en utbyggnad som innehåller flertalet fönster i tre väderstreck och en altandörr som leder ut till den parkliknande trädgården.
Rummet fullkomligt badar i ljus och den lantliga känslan är total. Här njuter man av magisk utsikt och dofter från naturen, bättre blir det inte!
Trädgården är lättskött och ger mycket tid över för gårdslivet och djuren men lämnar även utrymme för hur mycket kreativitet som helst. Idag pryds trädgården av 100-åriga kastanjeträd, fruktträd, Magnolia och bärbuskar samt diverse häckar.

Gården är strategiskt placerad med närhet till Kullabygden samt Helsingborg. Buss 224 med hållplats "Rydsbo" i direkt närhet till gården. Allerums förskola samt grundskola F-6 till de små där det även finns en sporthall och fotbollsklubben Allerums GIF. Gillar man golf så finns Allerums Golfklubb med dess restaurang på bekvämt avstånd.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
142/30 kvm
Antal rum
7 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
15 677 kvm
Pris
6 300 000 kr som utgångspris
Fastighetsmäklare
Roger Billsten
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning.
Planritning
Planritning
Planritning

BONINGSHUSET

ENTRÉVÅNING
Rymlig hall med slitstarkt klinkergolv som möts av vita tapetserade väggar samt en vitmålad trappa upp till ovanvåningen. Naturlig plats för avhängning men även plats under trappan för ytterligare förvaring. Vidare nås två riktigt härliga rum i fil med furugolv omgärdade av flera stora fönsterpartier. Ena hållet blickar vi ut över den trivsamma gårdsplanen och gårdens övriga byggnader medan vi åt andra hållet får njuta av grönskan och den stora, lummiga trädgården. Rum med flera möbleringsalternativ. Här ryms såväl en stor soffhörna, som en matplatsdel men även övrigt möblemang. Från den glasade tillbyggnaden som vetter ut mot bostadens trädgårdsbaksida kan man gå ut till trädgården. En renoverad och fungerande kakelugn ger både värme och skön atmosfär.
Smakfullt och modernt kök från Ballingslöv som helrenoverades 2019 med profilerade ljusgråa luckor i kombination med både över- och underskåp. I detta påkostade kök finner vi vitt kakel på vägg samt furuplank på golvet. Köket har förlängts genom att väggen mot det tidigare skafferiet tagits ned vilket har skapat större arbetsytor, mer ljusinsläpp och mer förvaring. Kökets maskinpark består av; rostfri kyl och frys, induktionshäll, fläkt samt ugn och integrerad diskmaskin.
Entrévåningen bjuder även på ytterligare två och ett halvt rum.
Ett luftigt rum med parkettgolv som idag är huset tv- och mysrum. Skulle behovet finnas kan detta även fungera som ett generöst sovrum med fönster åt två håll. Här liksom i övriga rum är det framtagna bjälkar. Det andra rummet nås via köket samt via boningshusets kortsida och den andra entrén till huset. Detta rum är idag ett hemkontor med gästsäng i det vidliggande halvrummet som kanske varit en pigkammare en gång i tiden.

OVANVÅNING
Upp för trappan kommer vi till den övre möblerbara hallen från vilken man har en fantastisk utsikt över gårdsplanen. Här uppe finns två rymliga sovrum och i båda ligger samma ljusgråa trägolv som hallen utanför. En gästwc nås via hallen och från master bedroom nås det stora badrummet. I passagen mellan master bedroom och badrummet finns förvaring samt ett förrådsrum med uppgång till vinden samt en 120 liters varmvattenberedare.
Det stora badrummet är helkaklat och har ett inbyggt och upphöjt badkar, en duschplats, wc, tvättställ, framtagna bjälkar och öppet upp till nock. Från de två fönsterna har man utsikt över trädgården, åkern samt Svedberga kulle.

STALL & HAGAR

Stallet är mycket ändamålsenligt med 10 hästboxar varav två kan göras om till en stor fölbox. Det är högt i tak och boxarna är byggda i ek. Uppvärmd och isolerad sadelkammare med plats för fika, spolspilta med både varmt och kallt vatten. Loft med plats för förvaring av hö/halm. Taxerad yta för stallet är 250 kvm. Belyst vinterstall finns också. Gårdens ridbana är 30x60 och är väldränerad och kan användas året runt. Våren 2018 investerade man i ny fin ridbanegrus och det finns även perfekt belysning för kvällsridning. Läget på ridbanan är genomtänkt, då den ligger omgiven av hagarna och en kulle som skyddar för blåst. Grusad gårdsplan med plats för hästtransporter och bilar. Bra belägen gödselplatta i anslutning till stallet. 5 minuter ridväg rakt över ängarna kommer man till naturreservatet Svedberga kulle som har många fantastiska ridvägar att upptäcka.

ÖVRIGA BYGGNADER

De två ekonomibyggnaderna på vardera sidor om stallet inrymmer; verkstad, jaktrum, varmförråd, pannrum, vedbod, maskinhall/loge med plats för hästtransporter eller uthyrning av diverse fordon, spännande lägenhet i etage om ca 60 kvm i västra längan med stort kök och duschrum allrum med panoramafönster och framtagna bjälkar, lägenhet om ca 30 kvm i östra längan med allrum, sovrum, sovloft, duschrum och pentry. Uthyres både långtid och korttid. Hundgård om ca 22 kvm med isolerad och uppvärmd hundkoja, godkänd för två hundar. Taxerad yta för ekonomibyggnaderna är 570 kvm.

BRA ATT VETA

Hemsida finns för gården och uthyrningen av lägenheterna, rydsbo.n.nu Bokning sker även via booking.com
Intäkterna från boxplatserna är 1.000 kr/st i månaden och det avser kallhyra vilket innebär tillgång till stall, el, vatten och hagar.
Idag hyrs den stora lägenheten ut på långtid med en varmhyra om 7.500 kr/mån. Den mindre lägenheten hyrs ut per natt eller veckovis på sommaren. Används med fördel för besökande släktingar eller kanske för de äldre tonåringarna.
Driftskostnaden om ca 75.000kr för hela gården inkluderar: all el för samtliga byggnader och lägenheter samt renhållning och sotning.
Typkod för bostadsfastigheten är 220 och för ekonomibyggnaderna 121. Se fastighetsutdrag för mer info.

RENOVERINGAR

Investeringar som gjorts utanför boningshuset.
2015; Mur och port till gårdsinfarten, hundstaket runt hela parken.
2016; Stuprännor på alla byggnader samt koppling till dagvattenledning, isolering och inredning sadelkammare, renovering och inredning tvättstuga, all inredning i verkstaden, nytt låsbart varmförråd.
2017; Ny vattenpump, rivning av värmepanna, varmvattenberedare verkstad och lilla lägenheten, ny luftvärmepump stora lägenheten, varmvattenberedare spolspiltan, PODA häststaket längs Mjöhultsvägen, grusat upp hela baksidan.
2019; Nytt ridbanegrus, nya trädörrar innergård.
2020; Ny varmvattenberedare stora lägenheten, indragning av kommunalt vatten till fastigheten - ej anslutet.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1820/1909 (Uppgift från föregående ägare)
Fasad
Tegel, korsvirke
Stomme
Tegel, Korsvirke
Fönster
2-glas, 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Delvis torpargrund, platta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el, luft/luft, kakelugn
Vatten/avlopp
Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Kommunalt vatten finns framdraget via Höganäs kommun men ej inkopplat.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Tillbyggnad av glasrum uppförd 2006.
Övriga byggnader
Stall med sadelkammare, lada/maskinhall, länga med förråd, jaktrum, pannrum, vedbod.,

Tomten

15 677 kvm. Parkliknande tomt

TV- och internetanslutning

TV: Egen antenn. Bredband: ADSL.

Driftkostnader

Övrigt
36 000 kr
Summa
36 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Driftskostnaden inkluderar: all el samt renhållning och sotning för bostadsbyggnaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2012-07-29)
Primärtenergital
101 kWh/m2/år

Försäkring

Dina Försäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Stall med sadelkammare, lada/maskinhall, länga med förråd, jaktrum, pannrum, vedbod.,

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 142 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
844 000 kr
Markvärde
298 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 3 350 348 kr.

Intresseanmälan