Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Stjärneholmsgatan 9

Mariastaden

6 rok
234 kvm
9 695 000 kr
Alla bilder

Mycket påkostad villa om hela 234 kvadratmeter

Välkommen till Stjärneholmsgatan 9 och detta fantastiska stenhus från Örementhus som med sitt skick, storlek och utformning är det utmärkta hemmet för familjen med krav på hur och var de vill bo. Med sin enkla och avskalade arkitektur har man skapat ett modernt och smakfullt hem som tillsammans med utemiljön verkligen sticker ut.

Entréplan huserar bland annat en representabel entré, gott om förvaring, gästtoalett och tvättstuga med egen ingång. Här finns även ett lyxigt master bedroom med såväl walk-in-closet som en-suit-badrum. Väl inne i bostaden välkomnas ni av en väldisponerad planlösning som inbjuder till sociala sammanställningar med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Med exklusiv köksinredning och rejäl maskinpark är köket helt anpassat för den som gillar att laga mat. En stor social köksö är vänd mot matplatsen och vardagsrummet och förutom de väl tilltagna ytorna får man dessutom njuta av en rejäl takhöjd i vardagsrummet där det är öppet till nock. Denna del av huset får anses vara boendets hjärta och avdelningen förlängs ytterligare under sommarhalvåret när man låter fönsterpartierna ut mot husets uteplats och trädgårdssida stå öppna. Upp för trappan, som återigen påminner om bostadens höga standard, kommer vi till husets ovanvåning som består av ett badrum samt tre sovrum, varav två större sovrum med avskilda garderobsdelar. På övre plan löper genomgående enstavsparkett och med öppet upp i nock samt stora fönsterpartier är allrummet, direkt efter trappan, ett riktigt trivsamt rum. Allrummet passar perfekt som TV-rum och delar dessutom av de tre sovrummen. I anslutning till allrummet ligger övre plans badrum, och här finns ett givetvis takfönster för härligt ljusinsläpp.
Pricken över i:et är bostadens fantastiska trädgård som blomstrar vackert under sommarhalvåret. Utemiljön är väl genomtänkt med ett mysigt orangeri och stort trädäck - perfekt för större tillställningar. Trädäcket ligger i anslutning till bostadens sociala avledning, orangeriet har kvällssol och på fastighetens uppfart finns plats för flera bilar och goda förvaringsmöjligheter i anslutande förrådet.

Sammantaget ett riktigt trevligt hus för familjen med höga krav på sin tillvaro. Placeringen av trädgården är den bästa tänkbara samtidigt som insynen är minimal. Den genomtänkta och höga standarden gör detta till ett av områdets mest tilltalande hus. Välkommen till en villa utöver det vanliga!

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 21 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
9 695 000 kr som utgångspris
Boarea
234 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
843 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning BV
Planritning Planlösning OV

ENTRÉ

En rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter på såväl höger som vänster sida. Redan härifrån förstår man vilken kvalitet hela bostaden genomsyras av. På golvet vilar exklusiv kalksten, väggarna är vita och slätmålade och i taket finner vi infällda dimbara spotlights. Önskar man hellre ta groventré efter exempelvis en storhandling, finner ni denna bekvämt intill husets uppfart.

PASSAGE

Genom entrén nås trevlig passage som avskiljer bostadens privata del med den sociala. I anslutning till passagen ligger dessutom tvättstuga, gästtoalett samt master bedroom. På golvet vilar en naturfärgad enstavsparkett och väggarna är ljust slätmålade - vilket även är genomgående för hela bostaden.

KLÄDKAMMARE

I anslutning till passagen på entréplan finns en stor klädkammare med gott om plats för förvaring.

GROVENTRÉ/TVÄTTSTUGA

Tvättstuga med praktisk entré ut mot infarten. Tvättmaskin, torktumlare, vask samt rejält med förvaring. Även här är golvet beklätt i stilren klinker och väggarna är ljust slätmålade.

GÄSTTOALETT

Från passagen når man nedanvåningens lilla toalett som är utrustat med toalett, tvättställ och spegel. Den vackra klinkern finner vi även här på golvet och väggarna är vitmålade.

MASTER BEDROOM

Luftigt master bedroom i häftig vinkel som inger ett riktigt exklusivt intryck med såväl walk-in-closet, en-suit-badrum och glasad dörr ut mot trädäcket.

EN-SUIT-BADRUM

Påkostat badrum med såväl dubbla handfat och härligt ljusinsläpp. Här vilar ett svart klinkergolv som möts av vita kaklade väggar. I övrigt är badrummet utrustat med toalett, kommod, duschhörna, spegel, handdukstork samt behaglig golvvärme.

VARDAGSRUM/MATPLATS

Stor social avdelning med trevlig kontakt med såväl kök som utemiljö. På golvet vilar en naturfärgad enstavsparkett och alla väggar är ljust slätmålade. Planeringen erbjuder plats för såväl stor matplats som soffgrupp. Stora fönsterpartier tillsammans med fasta ljusinsläpp skapar ljus, rymd och dynamik. Dessutom är det öppet i nock över vardagsrummet och här finns en mysig eldstad.

KÖK

Välkommen till ett kök med verklig wow-känsla! Ett Ballingslövkök med unik planlösning i form av snyggt vinklad disponering och större social köksö. Inredningen går i vitt och komplett rostfri maskinpark.

ALLRUM OV

Allrummet nås direkt efter trappan och passar perfekt som kontor eller TV-avdelning. Öppet upp i nock med stora fönsterpartier skapar en ljust och riktigt trevlig avdelning. På övre plan vilar genomgående en naturfärgat enstavsparkett, likt på entréplan, och väggarna är ljust slätmålade.

SOVRUM 2 & 3 OV

Två lättmöblerat sovrum som båda inrymmer en avskiljd garderobsdel. Sovrummen ligger på övre plan mot vardera gavel. Samma brädgolv som i resterande delar av ovanplan och nymålade ytskikt

SOVRUM 4 OV

Bostadens minsta sovrum som hittar vi i anslutning till passagen på övre plan. Rummet passar utmärkt som kontor eller varför inte barnrum? Samma brädgolv som i resterande delar av ovanplan och nymålade ytskikt

BADRUM OV

Riktigt fint badrum med härligt ljusinsläpp från takfönster. På golvet vilar ett exklusivt golv i svart klinker och väggarna går i vitt. Badrummet är även utrustat med toalett, duschhörna, kommod och spegel.

FÖRRÅD

Rymligt förråd i anslutning till infarten som även ger ett rejäl insynsskydd mot trädgårdssidan.

UTEPLATS

Uteplats i anslutning till bostadens sociala avledning. Här erbjuds ett rejält trädäck med plats för såväl loungegrupp som stor matgrupp och solbäddar.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Stensträngen 2
Adress
Stjärneholmsgatan 9
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
9 695 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 4 sovrum
Boarea
234 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel
Byggnadsår
2016
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft FTX
Övriga byggnader
Förråd

Tomten

843 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.

Driftkostnader

Övrigt
42 000 kr
Summa
42 000 kr

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring tillkommer.

Energideklaration

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 458 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
2016
Byggnadsvärde
3 519 000 kr
Markvärde
939 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 3 170 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan Ändring Av Dp

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan