Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Hornugglegatan 14

Mariastaden

5 rok
136 kvm
6 695 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Välkomna till Hornugglegatan 14 och detta läckra vitputsade hus som andas vardagslyx och som med sitt läge, skick, storlek och utformning är det utmärkta hemmet för familjen med krav på hur och var de vill bo. Det bjuds på ett gigantiskt trädäck med uppvärmd pool, ett spabad samt även ett utekök. Här kan hela familjen umgås tillsammans med släkt och vänner och "hemestern" är räddad. Tomten är klockrent belägen med sol från morgon till kväll och dessutom insynsskyddad via häck och staket.

Väl inne i bostaden välkomnas ni av en väldisponerad planlösning som inbjuder till sociala sammanställningar med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Entréplanet flödar av ljus och här finns även en väldisponerad tvättstuga samt ett läckert duschrum. Ovanvåningen är det privata planet som innehåller ett centrerat allrum och tre sovrum varav det största har klädkammare. Badrummet här uppe har hotellkänsla och det finns både badkar samt dusch.

Området på Ugglegatorna är lugnt med varierande arkitektur av hög klass och strategiskt placerat vid Kungshultsskogen för sköna promenader eller joggingturer. Goda kommunikationer via buss 3 & 6 samt snabb access ut till Österleden/E4:an och E6:an.

Kontakta ansvarig mäklare för visningsbokning!
Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
6 695 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
136/12 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
398 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se

RUMSBESKRVNING

In via huvudingången nås hallen som har ett grått snyggt klinkergolv och plats för möblering. Ett antal steg inhamnar vi i det magiska allrummet som verkligen badar i ljus via de stora fönsterpartierna. Ett slitstarkt och snyggt vinylgolv som slingar sig vidare till köket med golvvärme under. Allrummet går att dela av om fler sovrum önskas men i dagsläget är det öppet och kan rymma stora middagsbjudningar. Från allrummet når man även träräcket och den underbara trädgården som har perfekt solläge. Tillbaka in så stoltserar huset med ett stilrent kök från Ballingslöv som går i svart/vitt/rostfritt. Här finns stora bänkytor och gott om skåp. Ett klockrent kök för den matglade som värdesätter en bra maskinpark och gott om plats. I köket liksom i allrummet och hallen finns spotlights i taket. Duschrummet är riktigt fräscht och har grått klinkergolv samt vitkaklade väggar. Spotlights även här och ett fönster. Tvättstuga med praktisk entré. Tvättmaskin, torktumlare, vask samt rejält med förvaring. Även här är golvet beklätt i stilren klinker och väggarna är ljust slätmålade precis som resten av huset.

Upp för trappan kommer vi till ett sällskapsrum med takfönster som är mittpunkten av detta våningsplan. Här liksom i resten av rummen ligger ekparkett. Det bjuds på tre sovrum varav det största har klädkammare samt fransk balkong. Badrummet är kaklat i sobra färger och har ett takfönster som ger naturligt ljus och vädringsmöjlighet. Det bjuds på både en dusch samt ett badkar. Fin skåpsinredning, svängbara duschväggar och spotlights i taket gör badrummet komplett och funktionellt.

BRA ATT VETA

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Sunnanvinden 7
Adress
Hornugglegatan 14
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
6 695 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
136/12 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2016
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Takpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Frånluftsvärme, el, vattenburet system. NIBE F730
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader
Carport / förråd

Tomten

398 kvm. Spabad installerades 2016, uteköket byggdes 2019 samt poolen 2020.

Uteplats

Trädäck som täcker nästan hela tomten. Tät häck samt staket ramar in på ett smakfullt sätt.

Bilplats

Bilplats i carport samt stenlagd biluppställningsplats för ytterligare två bilar.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
25 900 kr
Vatten/avlopp
5 900 kr
Renhållning
4 600 kr
Summa
36 400 kr

Driftkostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring tillkommer. Posten el inkluderar även uppvärmningen.

Energideklaration

El

Elbolag:
Elförbrukning:
16991 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Carport / förråd

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 145 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2016
Byggnadsvärde
2 855 000 kr
Markvärde
1 290 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 4 055 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2008-04-18)

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, konditori, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan