Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Mariehällsvägen 8A

Mariastaden

5 rok
140 kvm
4 995 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Betongkärlek!

Välkommen till detta välbyggda gaveradhus med betongstomme. Här har man alla förutsättningar för att trivas och bara ha det bra helt enkelt utan några åtaganden. Trädgården bjuder på ljuvliga sommarkvällar med grillning på trädäcket samt plats för lek. Huset har nyligen genomgått en helmålning samt slipning av samtliga parkettgolv så det är bara att flytta rakt in och börja njuta. Bilarna parkerar man på de två p-platserna varav en är en carportsplats. Från bilplatserna är det ingång via trädgårdssidan till fastigheten och huset. Entréplan bjuder på ett stilrent kök från Myresjökök, ett generöst grovkök med tvättavdelning, ett helkaklat fräscht duschrum samt två sällskapsrum. Upp för trappan kommer vi till tre luftiga rum samt ett stort badrum med både badkar och dusch. Idag är planlösningen fördelad på ett allrum och två sovrum men allrummet kan även det med enkla medel delas av till ett rymligt master bedroom om så önskas. Allt som allt ett mycket välbyggt hus i bra skick med lättskött trädgård!

Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
4 995 000 kr som utgångspris
Boarea
140 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
272 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Det finns huvudingång både via trädgården samt via Mariehällsvägen. Bara att välja.
Går man in via Mariehällsvägen välkomnas man in i en klinkerbelagd entré som sen övergår till ekparketten som återfinns genom hela huset. Man får en härlig vy i hallens förlängning vidare till den glasade altandörren och trädgården. Direkt till vänster finns en riktigt bra och rymlig tvättstuga med klinkergolv innehållandes; tvättmaskin, torktumlare, skåp och gott om arbetsyta. Till höger vid entrén finns det stilrena Myresjököket som går i vitt med svart granitskiva. Rostfri maskinpark från Siemens med kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll, diskmaskin och fläkt. Bra plats för matplats.
Vidare kommer vi till ett av entréplanets två rum som idag används som vardagsrum. Här kan man ha stora bjudningar och närheten till köket är praktisk samtidigt som man kan avnjuta trädgårdsvyn via de stora fönsterpartierna. Det andra rummet, som med fördel kan delas av till sovrum, är idag ett matrum. Från altandörren nås den staketomgärdade trädgården med stort trädeck samt gräsmatta och här bjuds man på många soltimmar. Innan vi går upp tittar vi in i duschrummet som även det är stilrent och i sobra kulörer grått/vitt. På hela entréplanet finns golvvärme.

Upp för trappan kommer vi till tre rum samt ett stort badrum. Idag är planlösningen fördelad på ett allrum och två sovrum men allrummet kan även det med enkla medel delas av till ett rymligt master bedroom. En nisch finns där man kan sätta in skjutdörrar för att få till förvaring.
Sovrummen är i snarlik storlek med en gemensam och generös klädkammare mellan rummen. Den rejäla takhöjden möjliggör för spännande möblering.
Badrummet på ovanvåningen är helkaklat och innehåller både badkar och duschhörna. Vardagslyx och väldigt praktiskt. Ett fönster även här.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Koriandern 6
Adress
Mariehällsvägen 8A
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
4 995 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea
140 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2010
Fasad
Puts & Trä
Stomme
Betong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Plåt
Tak
Papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader
Förråd på tomten

Tomten

272 kvm. Häck- och staketomgärdad tomt med gräsmatta och trädäck.

Uteplats

Trädäckk i större delen av tomten.

Bilplats

Carportsplats samt p-plats till bostaden finns på fastigheten.

TV- och internetanslutning

TV: Stadsnätet.

Driftkostnader

Uppvärmning
8 046 kr
Hushållsel
16 669 kr
Vatten/avlopp
2 427 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 500 kr
Renhållning
3 360 kr
Summa
35 002 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Beställd

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd på tomten

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 288 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2010
Byggnadsvärde
2 214 000 kr
Markvärde
1 074 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 2 600 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Dillen GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan