Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Tallvägen 6

Björnås

5 rok
150 kvm
4 295 000 kr
Alla bilder

Familjevänlig villa om 150 kvm på Björnås!

De flesta som känner till Björnås har nog tittat lite extra mot ”det svarta huset” både en och två gånger. Detta är ett iögonfallande 1-planshus med läcker arkitektur med fina detaljer och en härlig uppvuxen trädgård. Fastigheten uppfördes 2006 och är ett väldigt energisnålt hus. Detta har vi främst den exklusiva uppbyggnadsformen att tacka för. Sten är alltid ett bra val!
Boendet omgärdas av en härlig trädgård med flertalet uteplatser i alla väderstreck där en av altanerna erbjuder en infälld pool, en värmande jacuzzi och en trevlig pergola med elektriskt, utfällbart tak. Denna uteplats ligger dessutom i ett soligt söderläge. Något som gör boendet ännu mer attraktivt är de goda parkeringsmöjligheterna i huset. Året efter uppförandet byggde man fastighetens rymliga garage, även det i sten, där en större bil samt diverse verktyg och trädgårdsredskap ryms väl. Framför garaget och intill husets groventré finns det plats för ytterligare 4 parkerade bilar.

Väl inne i huset möts vi av en ljuvlig takhöjd med ett unikt ljusinsläpp från fönster i diverse utformningar och placeringar. Husets ger ett exklusivt intryck, dels pga. arkitekturen, dels pga. husets fina materialval. De sociala umgängesytorna finner vi centralt i huset, därefter finner vi två sovrumsavdelningar, en på var sin ende. Huset består av 150 kvm fördelat på tre sovrum, två badrum, ett stort allrum med öppen planlösning mot kök, ett hobbyrum samt en rymlig tvättstuga. Ett av badrummen renoverades nyligen och flera av fastighetens vitvaror är utbytta.

Sammantaget finner vi här ett boende som uppfyller de flesta kriterierna som många önskar. Känns huset aningen intressant? Anmäl då ditt intresse till ansvarig mäklare hos oss på 3etage!

Typ
Friliggande villa
Pris
4 295 000 kr eller enligt ök
Boarea /biarea
150/20 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 024 kvm
Område
Björnås
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning

Entré

Entrédörr med yaledoorman. Stor och välkomnande hall med mörkgrå klinker på golv med behaglig golvvärme som är genomgående i hela bostaden. Mycket god förvaring genom 6 rymliga garderober.

Vardasrum

Trevligt vardagsrum med härlig kontakt med trädgårdens baksida. En fantastisk takhöjd erbjuds med läckra fönster högst upp i nock som bidrar med ett enormt ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat för både den stora familjesoffan och det rymliga matsalsbordet. Den öppna planlösningen bidrar till en trevlig kontakt med köket men också många av bostadens rum. Bostadens passage i söder leder oss ut till husets poolområde och den fina utemiljön.

Kök

Kök i modern och tidlös design. Vit skåpsinredning med infällda rostfria handtag möts av rostfria vitvaror och en mörkare bänkskiva. Kakelplattorna på väggen fungerar som ett praktiskt stänkskydd och är vita och svarta. Kökets arbetsyta är en fröjd för den matintresserade som har flera stora ytor att arbeta på i detta kök. Kocken håller du enkelt sällskap då en av kökets bänkskivor fungerar som en barlösning med tre sittplatser. Kökets maskinpark består av; kyl, frys, spishäll, ugn, kaffemaskin, vinkyl, mikro, diskmaskin och fläkt.

Tvättstuga/Groventré

Praktisk tvättstuga med egen ingång, goda avlastningsytor och väldigt god förvaring.

Badrum 1

Helkaklat med grå klinker på golv samt brun/beige kakel på vägg som möts av en brun mosaik i duschhörnan. Badrummet är utrsutat med dusch, toalett, kommod, förvaringsskåp, hyllplan samt golvvärme.

Sovrum 1

Ett av husets största sovrum med fantastisk vitbetsad fiskbensparkett på golv och mycket god förvaring där en av väggarna är inredd med en hel garderobsvägg. Från detta rum når man husets "hobby-rum/bio-rum/gästrum", kärt barn har många namn så att säga.

Hobby-rum

Isolerat rum med egen luft/luft för uppvärmning. Kan enkelt inredas som ett hemmakontor, gästrum, ja precis det man önskar. Ca 17 kvm stort och heltäckningsmatta på golv.

Badrum 2

Exklusivt renoverat badrum med en marmorliknande granitkeramik på såväl vägg som golv. Ett chevron-mönster får smycka en av väggarna vid det snygga badkaret, en detalj som verkligen gifter sig. Stora plattor i övrigt som ger en påkostad känsla i hela rummet. Badrummet är utrustat med badkar, vägghängd toalett, spegel från Haven, vask från copenhagen bath samt handdukstorken "träd" från Svedbergs.

Sovrum 2

Sovrum i mindre modell med vitbetsad fiskbensparkett, en stor garderob samt fönster mot framsida.

Sovrum 3

Härligt rum med stora fönsterpartier ut mot trädgårdens poolområde. Precis som i alla andra sovrum vilar även här det vackra parkettgolvet i fiskbensmönster. Mycket god förvaring erbjuds även här längs med en av rummets väggar.

Trädgård och utemiljö

Tallvägen 6's utemiljö har verkligen någoting för alla!
Drömmer ni om en egen pool för att slippa packa bilen och ta sig till närmsta badplats? Eller en värmande jacuzzi under vinterhalvåret? Då är denna utemiljö något för er. Här erbjuds tre trivsamma uteplatser, en för morgonsolen precis utanför husets vardagsrum, en på den södra delen som vi väljer att kalla för poolområdet och en på husets framsida med en stor elektrisk markis. Här kan man njuta av solnedgångar och de ljumma sommarkvällarna tillsammans med goda vänner.
Obs. en av jacuzzins 4a pumpar fungerar ej, vilket innebär att en av massagestrålarna ej fungerar.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Hyddan 1
Adress
Tallvägen 6
Område
Björnås
Kommun
Åstorp
Pris
4 295 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea/biarea
150/20 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan, platta på mark
Byggnadsår
2006
Fasad
Puts
Fönster
3-glasfönster isoler
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Sten
Tak
Betong
Grund
Gjuten betongsula
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Årtal, bra att känna till:
2023: Fasad och carport målas
2022: Lappstolpe installerad
2020: Badrumsrenovering (bilddokumentation finns), ny ugn, häll, mikro och fläkt, ny lyft/luft, fiskbensparkett i sovrum
2018/19: Ny tvättmaskin och torktumlare

Renoveringar från tidigare ägare:
2016: Markis installeras
2013: Installation av pool och jacuzzi
2010: Carport byggs
2007: Garage byggs
Övriga byggnader
Carport för ca 3 bilar samt ett stort garage med plats för en bil och övrig förvaring.
Övrigt
Obs. en av jacuzzins 4a pumpar fungerar ej, vilket innebär att en av massagestolarnas strålar fungerar ej. Sättningar i poolen finns även.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Tomten

1 024 kvm.

Bilplats

Asfalterade uppfarter med plats för 3 bilar vid carporten samt två bilar framför garaget. En bil i garaget.

TV- och internetanslutning

Bredband: Trådlöst modem.

Driftkostnader

Hushållsel
41 046 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Renhållning
2 700 kr
Försäkring
5 000 kr
Summa
53 746 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Snittkostnaden för 1 kWh förra året uppgick till 1,7kr. Utöver det tillkommer en nätavgift fr. Kraftringen om ca 70 öre/kWh, Denna kalkylen grundar sig på dessa siffor.

Energideklaration

Prestanda
91 kWh/m2/år
Energiklass
F

El

Elbolag:
Kraftringen
Elleverantör:
Tibber
Elförbrukning:
17209 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Carport för ca 3 bilar samt ett stort garage med plats för en bil och övrig förvaring.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 207 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2006
Byggnadsvärde
1 892 000 kr
Markvärde
315 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 3 290 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (1995-12-18) Byggnadsplan (1968-12-20)
Gemensamhetsanläggningar
Samfällighet: Åstorp Åstorp S:24

Intresseanmälan