Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Örtagårdsgatan 64

Mariastaden

5 rok
150 kvm
5 495 000 kr
Alla bilder

Eftertraktad fastighet på lugn gata!

Äntligen finns möjligheten att förvärva ett av Örtagårdsgatans populära hus! Läget på just detta är dessutom ett av områdets bästa då den uppväxta och privata tomten ligger i perfekt solläge samt med fri utsikt över kolonilotterna och kvarterets grönska. Här väntar ett rymligt, välplanerat och välskött gavelradhus om ca 150 kvm att njuta av. Det bjuds på; stora sociala ytor med 2 allrum varav ett är i öppen planlösning mot det stilrena köket, en mysig kamin, 3 sovrum (kan lätt bli 4:a), 2 badrum. Som grädde på moset så är det fd garaget numera en generös vardagsingång med mycket förvaringsplats samt även ett arbetsrum. Kort och gott ett perfekt disponerat hus på ett lugnt och skönt läge!

Trädgården är en grön oas under sommaren och på hösten skiftar den i vackra höstfärger. Söder/västerläget ger många soltimmar och det stora trädäcket utnyttjas till max där en eldriven väderstyrd markis ger behaglig skugga när så önskas. Vid entrésidan är det stensatt med cykelparkering och plats för två bilar. Laddaren till bilen är redan monterad. Örtagårdsgatan är ingen genomfartsgata så perfekt när barnen ska lära sig cykla eller man vill gå till den stora gräsmattan i kvarteret och spela fotboll med kompisarna.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
5 495 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
150/28 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
352 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Tor 20 Januari kl 12:00 - 13:00
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Tor 20 Januari kl 17:00 - 18:20
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Lör 22 Januari kl 11:00 - 12:20
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Husets interiör

ENTRÈPLAN: Går vi in via huvudentrén så tas de första stegen på en matta som sen övergår till ljuspigmenterad ekparkett. Entrén är öppen upp till ovanvåningens allrum vilket ger ett pampigt första intryck. Från entrén ser man även in till vardagsrummet samt köket och ljuset flödar in. Bostadens entréplan har golvvärme i hela planet vilket ger jämn och skön uppvärmning. Vardagsrummet är öppet mot köket vilket ger gott om plats för både stora middagsbjudningar och soffhäng. Kontakten mot trädgården ges via de stora fönsterpartierna som vetter mot trädäcket utanför och det är insynsskyddat och privat tack vare den uppväxta trädgården. En markis finns när man söker svalkande skugga. Köket från IKEA sattes in 2014 och det är stilrent med vit inredning och rostfri maskinpark som består av: spis (-20), fläkt (-14), mikrougn (-19), kyl och frys (-14) samt diskmaskin (-14) samt mikrougn (-17/18). Badrummet är helkaklat med svängbara duschväggar samt ett öppningsbart fönster. Det f.d garaget är ombyggt till en underbar grovingång som alla med barn och husdjur kommer älska. God förvaring samt matta på golvet. Utrymmet är delat med en vägg så ett nytt rum är skapat för ex hemkontor. Via en dörr vidare nås det vidbyggda förrådet.
OVANVÅNING: Vi går upp för den vitmålade trappan och här kommer vi till allrummet som är ett perfekt tillhåll för barnen och deras kompisar. På ovanvåningen ligger det mörklaserad ekparkett och i dagsläget finns det tre sovrum men man kan bygga om allrummet till ett fjärde sovrum med en mindre ombyggnation. Ett av sovrummen har en praktisk mattbeklädd walk-in-closet. Rummen är målade i behagliga färger och alla fönster har markiser. En väldigt smart lösning är att man har tvättstugan på detta våningsplan så att man slipper springa upp och ner med tvätten. Tvättstugan innehåller; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt tvättho och förvaring. Badrummet har helkaklade väggar, våtrumsmatta och det finns ett badkar. Fönstret ger behagligt ljus och vädringsmöjlighet.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Kryddlandet 58
Adress
Örtagårdsgatan 64
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
5 495 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea/biarea
150/28 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans gavelradhus
Byggnadsår
2001
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt + zink
Tak
Papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2019: Ny fasad. Utfört av NCC.
2020: Ny trall på baksidan. Ny skiljevägg i fd garaget. Satt upp takräls för sotare. Nya markisdukar vid sovrumsfönsterna.
2021: Installerat laddbox till bil.
Övriga byggnader
Vidbyggt förråd på tomten

Tomten

352 kvm. Stensatt och häckomgärdad framsida samt häckomgärdad gräsmatta på trädgårdssidan.

Bilplats

Stensatt biluppställningsplats.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber är indraget.

Driftkostnader

Uppvärmning
12 416 kr
Hushållsel
6 902 kr
Vatten/avlopp
2 500 kr
Sotning
300 kr
Väg/samfällighetsavgift
5 554 kr
Försäkring
5 500 kr
Summa
33 172 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Renhållning samt områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Fastighetsskatt tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-03-03)
Prestanda
71 kWh/m2/år
Energiklass
C

Försäkring

IF. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Vidbyggt förråd på tomten

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 793 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2001
Byggnadsvärde
2 646 000 kr
Markvärde
1 147 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 3 740 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1283K-14489.8
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Kryddlandet GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, konditori, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan