Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Tofsmesgatan 2

Mariastaden

5 rok
149 kvm
Alla bilder
Pre sale

Drömboende i Skifferhusen!

I södra delen av Mariastaden ligger detta unika samt inbjudande boende ritat av "arkitektguden" Gert Wingårdh. Husets arkitektur är en fröjd för ögat med sin läckra design och dess klädda fasader i exklusiv skiffer. I området kallas husen för just Skifferhusen och de har blivit en stor stilikon för flera husleverantörer och arkitekter runt om i landet.

Huset disponeras över 149 kvm på två plan och en entré- samt trädgårdssida att kunna ro om. Här finner vi ett lättskött hem med öppna, luftiga sällskapsutrymmen med fönster från golv till tak som inbringar ett naturligt och fantastiskt ljusinsläpp till hela bostaden. Designen och de påkostade materialvalen är något alldeles extra. Från bostadens sociala utrymmen på nedanvåningen når man husets oemotståndliga baksida som vetter i solsäkert söderläge. Balsam för själen! Husets framsida är även den en höjdare med stensatt biluppställningsplats för 2 bilar. Då husets väggliv är indraget skapas en perfekt skyddad plats för en sittgrupp.
Utöver detta erbjuds även det sedvanliga ett hus bör innehålla. Med andra ord; tre bra sovrum, två rymliga badrum varav det ena med tvättavdelning, god förvaring, ett fantastiskt allrum på ovanvåningen och en känsla som är svår att förklara med ord.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
På förfrågan
Boarea
149 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
229 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Fasadmaterialet

Skiffer är en bergart som kan vara metamorf eller sedimentär.[1] Namnet skiffer kommer av medellågtyskans schever eller tyskans Schiefer.[1] Den består av finkornigt klastiskt sediment.[2]. Stenhuggare har använt ordet skiffer i bredare betydelse än geologer, det har syftat till all typ av sten som gått att klyva för att använda till tak samt fasader.

Artikel från DN

”En bit ifrån blänker stenplattorna till med grå, rödbruna och grönaktiga skiftningar i solljuset. Skifferhusen speglar sin skarpskurna paradsida i det lilla vattendraget, som helt enkelt representerar det moderna sättet att ta hand om dagvatten. Det extrema ljuset framhäver skillnaden i stämning inne i huset som här vänder sig åt motsatt väderstreck. Fönstren som täcker två plan ger en fridfull, men lite högtidlig stämning inne i rummet. Terrass kompenseras av en altan i betongsten mot dagvattendraget.”
DN 2/10-2008
Arkitekt: Wingårdhs Arkitektkontor

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Basilikan 14
Adress
Tofsmesgatan 2
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
0 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea
149 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans, platta på mark
Byggnadsår
2008
Fasad
Skifferplattor
Stomme
Betong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Aluminium
Tak
Papp
Grund
Gjuten betongsula
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
FTX (mekanisk med återvinning)
Övriga byggnader
Ett teknikrum om ca 5 kvm (uppvärmt) samt ett praktiskt förråd.

Tomten

229 kvm.

Bilplats

På husets entrésida finns en stensatt parkeringsplats med plats för 2 bilar. Fler parkeringsmöjligheter finns att tillgå på samfällighetens gästparkering.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber finns indraget i fastigheten.

Driftkostnader

Uppvärmning
11 871 kr
Hushållsel
11 746 kr
Vatten/avlopp
3 792 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 000 kr
Summa
31 409 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad per månad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring tillkommer. I samfällighetskostnaden ingår bland annat följande; Skötsel av kvarteret, gästparkeringar, planteringar, gatubelysningsanläggning, sophämtning.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-10)
Prestanda
111 kWh/m2/år
Primärtenergital
85 kWh/m2/år
Energiklass
C

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Ett teknikrum om ca 5 kvm (uppvärmt) samt ett praktiskt förråd.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 707 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 049 000 kr
Markvärde
658 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 4 143 750 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Dp Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Basilikan GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Pålsjö GA:4 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan