Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Rödhakegatan 6

Mariastaden

7 rok
151 kvm
5 650 000 kr
Alla bilder

Läcker villa med härlig trädgård!

Husen på Rödhakegatan har spännande arkitektur med en ovanvåning som har hög takresning mot väster och som ger huset rikligt med ljus via de stora fönsterpartierna. Just detta hus är även utbyggt med glaspartier mot trädgården som ger en fantastisk kontakt mellan ute och inne.

På entréplan får man stora sociala ytor med ett vardagsrum som rymmer soffgrupp samt övrig möblering. Vidare kommer vi till utbyggnaden som ger plats för stora middagsbjudningar med trädgården som utsikt. Glaspartierna går att skjuta åt sidan så man får den goa sommarvinden in i rummet om så önskas.
Köket är ett klassiskt kök i vitt med gott om skåp samt en köksö med granitskiva. Från köket finns en altandörr som tar er ut till trädäcket och trädgården. Trädgården är fri från insyn och har trevlig vy mot trädallén längs Flohemsvägen utanför. Här finns ett förråd som konverterats till ett mysigt gästrum. Tillbaka in igen så finns även ett grovkök med egen ingång/utgång samt innehållandes tvättpelare. Ett helkaklat badrum med dusch nås vid husets entré. I anslutning till vardagsrummet finns ett generöst sovrum med industriglasvägg.

Upp för den vitmålade trappan kommer vi till ovanvåningen som bjuder på ett fantastiskt allrum. Här ger den generösa takhöjden ett majestätiskt intryck. Fönsterpartiet, som dessutom är öppningsbara altandörrar, fyller rummet med solljus. Vill man lyxa till det så har man förmodligen områdets läckraste master bedroom istället. En bra klädkammare samt ett stilrent helkaklat duschrum sätter pricken över i:et. Utöver detta rum finns ytterligare tre sovrum i varierad storlek.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
5 650 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
151/10 kvm
Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
430 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLAN:
Entré med praktiskt och fint klinkergolv samt bra förvaring med skjutdörrsgarderob. På hela entréplanet finns golvvärme. Duschrum som är helkaklat med grått och vitt kakel. Duschvägg i industristil, vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork, golvvärme samt ett fönster. Kök från Ballingslöv på vasksidan, med vit skåpsinredning, rostfria vitvaror och antracitgrå bänkskiva. Köksö med granitskiva. Ny sektion med väggskåp och vitvaror sattes in 2021. På golvet ligger ekparkett. Tvättstuga/Grovkök med separat ingång från husets framsida och biluppställningsplats. Praktiskt med linoleummatta, tvättmaskin från Miele och torktumlare från Bosch 2018. Vask. Allrum i generös storlek med ekparkett. Fönster mot trädgård samt vidare till den fantastiska tillbyggnaden. Ett rum som måste upplevas och helst sommartid men fungerar lika bra året runt givetvis. Lamellgardiner finns som solskydd på insidan och markis på utsidan. Här liksom i resten av entréplanet är det vitmålade väggar. Sovrum/kontor/gästrum/lekrum. Kärt barn har många namn. Ekparkett.

OVANVÅNING:
Allrummet nås via den vitmålade trappan. Här liksom i resten av rummen ligger ett ekparkettgolv och väggarna är vitmålade. En snygg beige fondvägg accentuerar den rejäla takhöjden.
Från rummet nås en klädkammare samt det helkaklade duschrummet som renoverades 2014 i stilrena och sobra färgval på kakel samt klinkers. Här finns vikbara och glasade duschväggar, vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork samt ett fönster. Sovrummen är tre till antalet om man inte väljer att göra allrummet till ett sovrum för då blir det fyra.

Övrigt

Spabad i trädgård ingår ej, övertag kan dock diskuteras.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Syret 5
Adress
Rödhakegatan 6
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
5 650 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
151/10 kvm / Areauppgifter enligt säljaren Taxerad boarea är 135 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp
Friliggande, 2-plans
Byggnadsår
2004
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Zink
Tak
Betongpannor/aluzink
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Ventilerad fasad från 2008.
Den tillbyggda vinterträdgården är från 2011 men byggdes om 2021.
Under 2021 gjordes även följande; förråd byggdes inuti carporten, sovrummet på entréplan byggdes med industriglasvägg, ny kökssektion och köksö från Ikea, tvättat fasad + tak.
Under 2022 förlängdes trädäcket, staket byggdes på framsida samt på baksidan mot Flohemsvägen, pergola samt utekök byggdes.
Under 2023 lades golv och ett fönster sattes in i trädgårdsförrådet och i badrummet på entréplan har badkar tagits ut och ersatts av dusch.
Övriga byggnader
Rymligt vinterisolerat förråd som med fördel kan användas som gästrum. Carport med inbyggt förråd.

Tomten

430 kvm. Trädgårdstomt

Bilplats

Carport samt biluppställningsplats

TV- och internetanslutning

TV: Comhem/Tele2 samt fiber..

Driftkostnader

Uppvärmning
12 803 kr
Hushållsel
7 600 kr
Vatten/avlopp
4 200 kr
Väg/samfällighetsavgift
8 000 kr
Summa
32 603 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Renhållning ingår i samfällighetsavgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-11-04)
Prestanda
101 kWh/m2/år
Energiklass
D

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Rymligt vinterisolerat förråd som med fördel kan användas som gästrum.
Carport med inbyggt förråd.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 881 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2004
Byggnadsvärde
1 720 000 kr
Markvärde
1 161 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 6 st pantbrev om 4 382 500 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2000-09-27)
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1283K-15202.4
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Syret GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan