Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Buskerödsvägen 138

Buskeröd

4 rok
110 kvm
3 650 000 kr
Alla bilder

Lantlig pärla i Kullabygden!

Med anor sedan 1800-talet är det svårt att inte förälska sig i detta hem som erbjuder charm och attribut utöver det vanliga. Lantligt beläget mellan Viken och Höganäs bor du med omgivande fält och hagar inpå knuten. Bostaden omgärdas av en fint uppvuxen trädgård i sydvästläge med stor altan samt mysiga och lummiga inslag. Fälten och lugnet är ständigt närvarande och ger livskvalitet året runt.
Väl inne i bostaden möter vi ett hem som genomgått stora renoveringar senare år där tid och möda lagts på att bevara den charm och kärlek som vackra gamla hus besitter. Direkt från entrén ankommer vi köket med synliga takbjälkar och öppet upp i nock. Härifrån har man en trevlig och öppen planlösning mot vardagsrummet med sin värmande braskamin. Från vardagsrummet nås såväl matrummet som ett av sovrummen. Båda kan efter behov användas som sovrum. Från köket, ett par trappsteg ner, nås ännu en hall som ansluter till badrummet och ovanför finns ett mysigt sovloft.
Bostadens ovanvåning består av ett ljust och luftigt rum som med sin väl tilltagna yta och fungerar perfekt för att kombinera sovrum med exempelvis kontorsplats. Bostaden bär på en enorm charm och de tidigare ägarna har verkligen tänkt på allt från materialval till disponering av de olika avdelningarna. Gott om ljusinsläpp ger en ständig och fin kontakt med de lantliga omgivningarna.

Sammantaget ett unikt boende med otaliga detaljer från det tidiga 1900-talet bevarade. Huset har en lång historia och en gång i tiden drev man här en lanthandel. Genomgående för bostaden är det härliga ljusinsläppet och kontakten med naturen. Tomten upplevs som en mindre oas för att tillbringa sin lediga tid i – här infinner sig harmoni och lugn. Detta boende måste upplevas! Varmt välkommen att boka in er på visning med oss på 3etage

Typ
Friliggande villa
Pris
3 650 000 kr eller högstbjudande
Boarea
110 kvm
Antal rum
4 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
462 kvm
Område
Buskeröd
Alexander Persson
Fastighetsmäklare
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179331 alternativt alexander@3etage.se

Budgivning

Högsta bud 3 900 000 kr
Planritning Nedre Plan
Planritning Övre paln

Hall/Entré

Kalksten på golv samt avhängning för ytterkläder

Kök

Riktigt fint kök med synliga takbjälkar och öppet upp i nock. Inredningen går i vitt med bänkskiva av claystone. Maskinell utrustning genom kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa och diskmaskin. Framtagen tegelvägg bidrar till charm och karaktär.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med genomtänkta ljusinsläpp som ger fin kontakt med omgivningen. Här har man gott om plats för soffgrupp och en mysig braskamin ger värme under de kallare delarna av året. Målade brädgolv samt access till såväl matrum som ett av sovrummen.

Sovrum (nedre plan)

Bra sovrum med plats för dubbelsängen. Förvaring genom garderober med draperi samt målat brädgolv. Väldigt fint ljusinsläpp.

Matrum

Matrum med plats för 6-8 personer. Vackra pardörrar för att dela av samt målade brädgolv och tidsenlig tapet som fond.

Nedre Hall

Den nedre hallen delar av mot badrummet. Här finner vi marockanskt klinker på golv som sedan löper vidare in i badrummet. Inkommande och fördelande vatten kommer även in här.

Badrum/Tvättavdelning

Kombinerat som badrum samt tvättavdelning. Samma marockanska klinker på golv samt halvkaklade väggar. Utrustat med tvättkommod, takdusch, toalett, tvättmaskin, torktumlare med överliggande bänk med en ytterligare vask. Självklart bekväm golvvärme.

Loft

Loft som nås genom stege. För gästen, barnet eller lilla TV-rummet så är detta en perfekt utnyttjad del av huset.

Ovanplan/Sovrum

Stor avdelning med riktig fin utsikt över havrefälten. Bra med plats för såväl dubbelsäng som arbetsplats. Här finner vi även smarta förvaringslösningar. Målade brädgolv och synliga takbjälkar.

Utemiljö

Biluppställningsplats på framsidan som sedan övergår i en trevlig och uppväxt trädgård. Innergården vetter mot söder och väster vilket ger en härlig eftermiddag i solen. Granne med hästhagar och stor altan för möblering gör denna rofyllda plats till något alldeles extra. På tomten finner vi dessutom förråd till förvaring.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Buskeröd 4:11
Adress
Buskerödsvägen 138
Område
Buskeröd
Kommun
Höganäs
Pris
3 650 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rok, varav 2–3 sovrum
Boarea
110 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med krypgrund
Byggnadsår
1909 (Förmodat sent 1800-tal)
Fasad
Puts/Tilläggsisolerat
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä/Betong
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Tegelpannor
Grund
Platta, liten källare, krypgrund med avfuktare
Uppvärmning
Elpanna/vattenburet
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp. (mini-reningsverk från 4evergreen med minimalt underhåll. Installerat 2015 samt inventerat 2020 av kommunen.
Ventilation
Självdrag/Mekanisk frånluft
Renovering
Fiber -19
Ny ytterdörr -18
Matrum -20
Blandare, vask och fläkt -19
Kommod badrum -19
Kalksten vid entré -19
Nya strömbrytare/eluttag (Renova) -19
Avfuktare i krypgrund -16
Badrum -12
Pardörrar -15
Trädäck -13
Plank -13
Braskamin -12
Fasad och plåtarbeten -10/11
Fönster -07 samt -20
Övriga byggnader
Förråd i enklare skick

Tomten

462 kvm. Innerdelen vetter och söder och väster och erbjuder lummiga uteplatser, fin vy samt stor altan för möblering. Här finner vi även förråd. På husets framsida njuter man av morgonsolen och vidsträckta vyer.

Bilplats

Biluppställningsplats

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
17 500 kr
Hushållsel
5 000 kr
Vatten/avlopp
2 100 kr
Renhållning
2 800 kr
Försäkring
5 700 kr
Övrigt
4 200 kr
Summa
37 300 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Driftkostnaden är individuell och framräknad med 1-2 personer i hushållet. Övrig drift innefattar service och slamtömning av reningsverket.

Energideklaration

Status
Utförd (2012-05-22)
Prestanda
113 kWh/m2/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd i enklare skick

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 392 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 030 000 kr
Markvärde
362 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 1 700 000 kr.

Om området

Placerat mellan Viken och Höganäs på ca 4km avstånd. Här bor man lugnt och lantligt med det bästa av Kullabygden inom räckhåll.

Intresseanmälan