Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Höganäsvägen 74B

Vikens golfbana

5 rok
153 kvm
7 295 000 kr
Alla bilder

Villa i Viken med oslagbart läge invid Vikens golfbana!

Från din nya ytterdörr har du närmare 270m till just golfbanan eller sisådär 100 steg till det där otroligt uppfriskande morgondoppet. Fastighetens läge är en av anledningarna till varför det så sällan säljs bostäder i området, man trivs helt enkelt!

På slutet av 70-talet styckade man av gatans alla tomter och uppförde därefter sex familjevänliga villor. Två av dessa fastigheter uppförde byggmästare Lindgren. Höganäsvägen 74b är ett av de. Samtliga bostäder har genom åren ägts länge av respektive familj och låtit sina barn få växa upp på denna lugna och trivsamma gata. Nu har det blivit dags att låta en ny familj få ta över det ”rosa huset” på gatan och skapa nya minnen tillsammans.

Huset mäter hela 153 kvm i 1 ½-plan med en rymlig balkong på övre plan. Från denna balkong har man en enastående utsikt över Öresund och Vikens golfbana. Trädgården är stor, väl inhägnad och skapar en perfekt och privat utemiljö. Huset är genomgående fräscht men har givetvis en del uppfräschningsbehov då allt bortsett från kökets luckor och några vitvaror, är från byggnadsåret. Planlösningen är optimal som med små enkla medel kan bli något modernare genom att ta ned 1-2 väggar. På entréplan finner vi de mer sociala ytorna såsom; kök, matplats och vardagsrum i en trevlig vinkel. I huset rymliga vardagsrum finner vi även en mycket fin och ovanlig öppen spis (ej i bruk idag). Utöver dessa egenskaper finns här en bra och rymlig hall med god förvaring, gäst-wc, grovkök/tvättstuga med dusch och ingång till fastighetens garage och förråd.

Husets ovanvåning är även det perfekt disponerat som idag erbjuder ett stort allrum med en oslagbar utsikt. För er med storslagna planer hade ett alternativ kunnat vara att "flytta ut väggen" och klä in den i ett stort glasparti för att maximera vyn mot havet. Husets tre sovrum finner vi på detta plan tillsammans med ett större badrum och två bra klädkammare.

Den rymliga och insynsskyddade tomten öppnar upp för härligt trädgårdshäng och är stor nog för familjens alla tänkbara aktiviteter. Tack vare husets placering i ett rakt söderläge, erbjuder trädgårdsbaksidan sol precis hela dagen. Bilen parkerar man bekvämt på husets uppfart eller i garaget med direktingång till fastigheten.

Enligt kommunen är den totala byggrätten 20 % av fastighetsarean (alltså totalt 148,6 kvm). Det skall då inkludera all byggnation på tomten. Idag uppgår den till 113,85 kvm vilket skulle innebära en möjlighet att bygga ut huset om ca 34,75 kvm (bottenplatta). Tilläggas här är att man även har rätt att uppföra ett attefallshus om 30 kvm, ett uterum om 15 kvm samt en friggebod om 15 kvm.

Fastigheten är förbesiktigad och doldafelförsäkring är tecknad. Missa inte denna otroliga möjlighet om att förvärva denna bodröm. Placeringen i området är perfekt och man når hav, strand, golfbana samt bussar till Helsingborg och Höganäs på 2-3 minuters promenadavstånd. Varmt välkomna att boka in en visning med oss på 3etage!

Typ
Friliggande villa
Pris
7 295 000 kr eller högstbjudande
Boarea /biarea
153/26 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
743 kvm
Område
Vikens golfbana
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Övre plan

Entré

Bra och rymlig hall med påkostad Höganäsklinker på golv och vävtapet på vägg. God förvaring genom två garderober. Här finns gott om utrymme för ytterligare förvaring under trappa eller längs med hallens ena vägg.

Gäst-WC

Precis som i hallen vilar Höganäsklinker på golv och väggarna är klädda i en beigemönstrad våtrumstapet. Säljaren uppmanar att toaletten är dålig och bör bytas omgående.

Vardagsrum med matplats

Ett riktigt trivsamt vardagsrum med en fantastisk takpanel i ljusare ek. Rummet som är drygt 30 kvm rymmer allt ett vardagsrum bör innehålla och som pricken över i:et finner vi också en väldigt vacker öppen spis (ej i bruk).

Vid middagsbjudningar slår man sig ner vid finbordet invid husets vackra burspråk. På golvet vilar en klassisk ekparkett medan väggarna är tapetserade i en vit kulör. Från detta rum har man fin kontakt med husets trädgårdsbaksida och når den även genom en dubbeldörr.

Kök

Fräscht kök som under de senaste åren har fått sig ett ansiktslyft med nya köksluckor i ljust trä. I övrigt är köket i originalutförande men fullt fungerande. Utrustat med fullhöjd kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt. Köket erbjuder en fin plats för en lagom stor matgrupp för upp till 6 personer. Rummets altandörr leder oss ut till trädgårdsbaksidan. Plastmatta på golv och vitmålade väggar.

Tvättstuga med dusch

Tvättstuga med ingång från husets garage och kök. Istället för ett stort badrum på nedre plan har man istället byggt in en duschmöjlighet här. Rummet är ritat som så att om man slår ut väggen bakom finns där en möjlighet att bygga upp/installera en bastu för den som önskar det. Våtrumstapet på vägg och golv.

Ovanvåning

Genomgående för hela ovanvåningen är den beige heltäckningsmattan.

Allrum och balkong

Välkommen upp till husets hjärta! Härifrån har vi en enastående utsikt över Öresund och områdets omgivning. Precis som att läget på husets balkong inte var nog, här kan man även njuta av sommarens alla solnedgångar i goda vänner lag. Har man mot förmodan storslagna planer för huset skulle man kunna "flytta ut väggen" och klä in den i ett stort glasparti för att maximera vyn och kunna njuta av den mer inifrån huset.

Sovrum 1

Ett ljuvligt rum med takkupa. Detta rum badar i ljus och är stort nog för att rymma den större dubbelsängen samt övrigt möblemang.

Sovrum 1 och 2

Två lagom stora sovrum, det ena något större än det andra, med fönster i öst. Båda klädda i ljus tapet. Förvaring löses genom var sin klädkammare som nås från hallen.

Badrum

Stort och ljust badrum med våtrumstapet på vägg och golv. Utrustat med badkar, toalett och flera förvaringsskåp.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Svanebäck 1:718
Adress
Höganäsvägen 74B
Område
Vikens golfbana
Kommun
Höganäs
Pris
7 295 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea/biarea
153/26 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1980
Fasad
Tegel/Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Gjuten betongsula
Uppvärmning
Direktverkande el och luft/luft värmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Säljaren har utfört följande renoveringar i fastigheten:
Ca 5-7 år sedan:
- Byte av alla köksluckor
- Ny vattenberedare
- Ny vindskiva
- Nya stuprör och hängrännor
Övriga byggnader
Garage och förråd i direkt anslutning till fastigheten.
Övrigt
Säljarens informerar om följande brister:
- Toaletten på nedre plan bör bytas omgående.
- Kondensvatten från kyl kan läcka ut då och då.
- Den öppna spisen har ej varit i bruk på många år.
- Garageportens lås fungerar er.

Tomten

743 kvm. Uppvuxen och mysig trädgårdstomt som vetter i ett soligt sydvästläge. Tomten omgärdas av buskage blandat med staket och flera träd. Stenläggning precis framför entrén samt i anslutning till bostadens kök och vardagsrum. Stor gräsmatta som ger plats för barnens alla lekar.

Bilplats

Garage och uppställningsplats för två bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
22 000 kr
Vatten/avlopp
5 500 kr
Renhållning
2 500 kr
Försäkring
5 000 kr
Summa
35 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
154 kWh/m2/år
Energiklass
E

El

Elbolag:
Höganäs Energi
Elleverantör:
Höganäs Energi
Elförbrukning:
16000 kWh/m2 år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage och förråd i direkt anslutning till fastigheten.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 577 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1980
Byggnadsvärde
2 892 000 kr
Markvärde
2 685 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 4 st pantbrev om 590 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Höganäs Svanebäck GA:3

Intresseanmälan