Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Ormvråksgatan 37

Mariastaden

6 rok
189 kvm
6 400 000 kr
Alla bilder

Modernt townhouse!

Äntligen bjuds det på ett rymligt och modernt Townhouse med hela 6 rum, takterrass och vidbyggt garage. Dessutom optimalt boende för er som önskar en lättskött tomt i perfekt solläge men med tillgång till en grön allmänning i kvarteret som barnen kan leka på. Ormvråksgatans norra del är lugn och barnvänlig med flertalet lekplatser och grönområden i närområdet, förskolan Maria Ro runt hörnet och trevliga promenadstråk till t.ex Pilshultsskogen samt Gamla Kungshults hästhagar. En underbar plats att växa upp och bo på - för alla åldrar.

Huset i sig är välbyggt med betongbjälklag samt en fantastisk planlösning där entréplanet är socialt via ett generöst kök, ett ljust vardagsrum med utgång till altan och trädgård samt en helkaklad dusch. Dessutom nås garaget från hallen och därmed fungerar det perfekt som grovingång samt förvaring. Våning 2 är det privata planet med ett lyxigt master bedroom som har walk in closet samt ytterligare tre bra sovrum. En smart sak arkitekten tänkt på är att tvättstugan finns på detta plan där alla kläder finns och dessutom ett snyggt badrum. Våning 3 har många användingsområden då det är ett stort ateljérum från vilket man når den perfekt belägna takterrassen. Här kan man sola från förmiddag till solnedgång och njuta av trivsam utsikt.

Sammantaget ett otroligt trivsamt boende med hög standard samt i lugnt och familjevänligt område!

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
6 400 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
189/34 kvm
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
249 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Sön 29 Maj
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Tis 31 Maj
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se

Rumsbeskrivning

Parkera bekvämt på bostadens stensatta uppfart eller rulla vidare in i garaget. Redan vid första klivet in i bostaden får man en inbjudande känsla med en vy som sträcker sig mot allrummet samt vidare ut i trädgården. Förvaring bjuds det på via skjutdörrsgarderob. Till höger kommer vi till det stilrena köket som går i sobert vitt med rostfri maskinpark. Köket är mycket praktiskt disponerat med gott om skåpsutrymme samt ett Harry Potter-förråd där elcentral och fiber inkommer. Matplatsen bjuder upp till bords för upp till 6 personer. Allrummet är luftigt och känslan är att utrymmet nästan fortsätter vidare ut och blir ett med den fina uteplatsen och trädgårdsdelen utanför tack vare de stora fönstren. Trädgården ligger i perfekt söder/västerläge med sol från tidig förmiddag och fram till långt in på sen kväll. I trädgården finns det även ett praktiskt förråd. Innan vi går upp tittar vi in i det helkaklade duschrummet samt det vidbyggda garaget som man når direkt från hallen. Vill man inte köra in bilen är det perfekt för ett pingisbord, hemmagym eller vad man nu önskar.

Mellanplanet är inrett med 4 bra sovrum, hall med inbyggd garderob samt klädkammare, en praktisk tvättstuga samt ett stort helkaklat badrum. Sovrummen är i varierande storlek men mer än väl till ytan och master bedroom har en lyxig walk-in-closet. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, trktumlare och torkskåp. Badrummet är rymligt med fönster för ljusinsläpp och vädring.

Högst upp på plan 3 möts vi av ett fantastiskt rum som badar i ljus. Här kan man ha ett mysigt tv-rum men varför inte unna sig vardagslyx med ett läckert sovrum här istället. Användningsområdena är flera. Här liksom i resten av huset ligger det ekparkettgolv. Stiger vi ut på den västervända terrassen har man magisk utsikt över området och här kan solen avnjutas till nedgången på kvällen. Terrassen är en lugn oas där man kan njuta av ända till solnedgången. Eller den ultimata platsen för nyårsafton med hela stans fyrverkerier som skådespel.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Dillen 58
Adress
Ormvråksgatan 37
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
6 400 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 5 sovrum
Boarea/biarea
189/34 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
3-plans radhus med takterrass
Byggnadsår
2008
Fasad
Puts och trä
Stomme
Betong och trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Plåt
Tak
Takpannor och papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft FTX
Övriga byggnader
Förråd i trädgården

Tomten

249 kvm. Häckomgärdad trädgårdstomt samt med altan/trädäck.

Uteplats

Stensatt uteplats på entrésidan. Trädäck på trädgårdssidan samt takterrass.

Bilplats

Stensatt biluppställningsplats samt garage.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber via Telia.

Driftkostnader

Uppvärmning
12 451 kr
Hushållsel
13 806 kr
Vatten/avlopp
5 233 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 034 kr
Renhållning
3 700 kr
Summa
39 224 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Försäkring och fastighetsskatt tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-03-07)
Primärtenergital
77 kWh/m2/år
Energiklass
E

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd i trädgården

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 839 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 786 000 kr
Markvärde
1 053 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 3 875 800 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Dillen GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan